• Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Başkan Erdoğan % 50'nin altına hiç düşmedi

31 Ekim 2022 - 17:12

 

Seçimlere 7 ay kaldı. 2023 Mayıs veya Haziran’da “milletvekillerini ve cumhurbaşkanını” seçmek için sandık başına gidilecek. Bu güne kadar “erken seçim olacak” diyenler milleti yanıltmış oldu. Meral Akşener 2021 Haziran’ında, Kemal Kılıçdaroğlu 2021 Kasım’ında erken seçim öngörüyordu. 2022 Ekim’inin sonuna geldik! “Erken seçim” diyenler hâlâ cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadı.

“SON DURUM”

Güvendiğim araştırmacılardan aldığım bilgiler Ak Parti'nin 3-4 ay önce yaşadığı ivme düşüklüğünün tersine dönmüş olduğu yönünde! En kötü durumda bile Ak Parti 2022 seçimlerindeki oyunun altına hiç düşmedi. Cumhurbaşkanı adaylığı yarışında da Recep Tayyip Erdoğan’ı hiç kimse geçemedi. Başkan Erdoğan 20 yıllık iktidarında daima “favori lider” oldu. Bugün karşısına hâlâ “rakip aday” çıkamamasının sebeplerinden en önemlisi budur!

“DEVRİM’DEN TOGG’A”

Allah’ım şükürler olsun, nihayet kendi otomobil “markamız” oluştu.

Amerika kendi markası olan cep telefonunu Çin’de ve Malezya’da ürettirirken kimse çıt çıkarmaz; ama ülkemizde üretilen TOGG’a kırk tane kulp takmaya kalkarlar!

Bu bir Türkiye markası!

Anlamayana anlatamazsın!

Bu kez Devrim Arabaları’na yaptığınızı TOGG’a yapamayacaksınız!

“TOGG BURADA, MUHALEFET NEREDE?”

TOGG sadece belli bir topluluğun değil tüm Türkiye’nin markası! Bir gün Batı’dan Doğu’ya, Güney’den Kuzey’e tüm dünya ülkelerinin yollarında “Türkiye otomobili” gezecek. Yurtdışında yaşayan veya gezmeye giden vatandaşlarımız hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin şöyle kuvvetlice gururlanacak!

“Türkiye kutuplaşıyor” diyen CHP ve İyi Parti Genel başkanlarını TOGG açılışında göremedik. Oysa davetliydiler!

TOGG’un açılışına davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener daveti geri çevirdiler.

Bu ilk değil!

Çanakkale Köprüsü›nün açılışına da davet edilip gitmemişlerdi!

KKTC Kuruluş Yıldönümü’ne davet KKTC’den gelmesine rağmen gitmemişlerdi!

Hem gitmiyor hem “birlik yok” diyorlar! 

“TEBRİKLER MUSTAFA SARIGÜL”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül TOGG’un tekerleklerini tokatlayarak “Herkes TOGG kullanmalı” mesajı verdi. Sarıgül’ün gençler üzerindeki etkisi bilinenden daha büyük ve böylesi önemli bir projeyi etkili şekilde duyurduğu için tebrik ederim.

Ayrıca diğer muhalefet partilerinin aksine TOGG açılışına gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ı da bu husustaki milli tavırlarından dolayı tebrik etmek elzemdir.

“MANSUR YAVAŞ”

Başkent yarışıyor! Ankara’da ASKİ su faturaları ile elektrik faturaları yarışıyor! Mansur Yavaş ve ekibi biraz daha gayret ederse en pahalı fatura su faturası olacak! ABB Meclisi bu duruma itiraz edince “Engelliyorlar” diye söyle gitsin Başkan! Ekrem Bey İstanbul’da öyle yapıyor!

Mansur Yavaş’ın seçimden önce vaat ettiği 58 kilometre uzunluğundaki yepyeni metro hattını görmek isteyenler Ankara’ya gelebilir! Ama göremez! Çünkü üç buçuk yıldır temeli bile atılmadı! “Yaptırmadılar, engellediler” dediği zaman tamamdır, sıkıntı yok, yeter ki başkan incinmesin!

“MANSUR YAVAŞ ADAY OLUR MU?”

Muhalefet partilerinin adayı aslında Ekrem İmamoğlu idi ama kendi kendini yıprattı. Ekrem Bey ile karşılaştırıldığı zaman Mansur Yavaş öne geçmiş vaziyette! Şu gerçeği de ifade etmem gerekir ki Mansur Yavaş sözlerini tutmuş olmasa bile Ankara’daki oy potansiyelini önemli ölçüde koruyor; ama şimdilik!

“AKŞENER STRATEJİSİ”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı son hareket alanlarıyla birlikte “6’lı masadan” fiilen ayrılmış oldu. Son görünüşe göre Kemal Bey ve Meral Hanım artık birbirlerine hiç danışmadan ve istişare etmeden münferit hareket ediyorlar.

Masa dağılmaz, çünkü hiç birleşmedi; anlaşamasalar bile birkaç ay daha böyle yürüyebilirler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum