• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

ANKARA'DA ERKEN SEÇİM HAVASI YOK

07 Haziran 2021 - 19:18

Görüştüğüm muhalefet partisi yetkililerinin neredeyse tamamı böyle bir hazırlığın henüz başlamadığını ifade ederek ekseriyeti; “Hükümet önce erken seçim kararı alsın, o zaman hazırlık başlar” diyorlar. Yani CHP ve İyi Parti genel başkanları sürekli biçimde “erken seçim” çağrısı yapsalar da ön hazırlığa başlamış değiller.

“EN SON ERKEN SEÇİMLER: 

2015 VE 2002”

Erken seçimin iki sebebi vardır; toplumsal talepler veya siyasi tıkanma! 2015’te Davutoğlu’nun Başbakan olduğu dönemde “koalisyon kurulamaması” sebebiyle yani “siyasi tıkanmadan dolayı” erken seçim olmuştu. 2002’de ise Bülent Ecevit-Ahmet Necdet Sezer kaosunda toplumsal ekonomik çöküntü olmuş, esnaf meydanlara inmişti. Toplumsal talepler 2002’de erken seçimleri getirdi. Şu an pandemi sebebiyle ekonomik sıkıntılar olsa da durum “toplumsal patlama” noktasına yaklaşmış bile değil! Sonuç: Erken seçim ortamı yok! Peki, muhalefet neden sürekli bunu gündemde tutuyor. Çünkü tabanlarını ve teşkilatlarını diri tutacak başka argümanları yok!

“SEDAT PEKER VE MİCHAEL RUBİN”

Michael Rubin Türkçe bilmeyen ama bazen Türkçe twitler atan Pentagon elemanıdır ve kendisini sözde “tarihçi” diye tanıtır. Twitter hesabı (@mrubin1971) ve bu hesaptan 11 Ağustos 2017’de SADAT için “Recep’in devrim muhafızları” diye bahsetti. SADAT Türkiye’de savunma alanında danışmanlık hizmeti veren özel bir şirket! Tamamen meşru olmasına rağmen bazı dönemler “hedef haline getirilip” mevzuyu “Türkiye’yi köşeye sıkıştırma” potasına çekmeye çalışanlar var. En son Peker de bu alana girdi. Konunun; “Michael Rubin, Meral Akşener, HDP ve Peker” tarafından seri halde dile getirilmesi bir denklem bütünlüğü arz ediyor gibi duruyor.

Peker’in ne söylediği önemini kaybetmeye başladı; esas olarak Peker için kimler ne söylüyor:

1)PKK ELEBAŞI MUSTAFA KARASU: “Peker’in ifşaatları önemlidir. Öyle kirli ilişkiler ortaya çıkacak ki herkes şaşıracak.”

Elebaşı Karasu bunu ANF’ye söyledi ve Oda TV’de haberleştirildi. Merak ediyorum; PKK elebaşı nelerin açıklanacağını “nereden” biliyor? Peker’in PKK’yla işi olmadığına göre Kandil’e kimler haber gönderiyor?

2)CAN DÜNDAR: “Peker tarafından doğrulandığım için seviniyorum. Erdoğan’a uzanan bağlantıların üzerine gidilecek. Hedef Saray! Peker cesur davrandı.”

Almanya’da kaçak olup üzerine Amerikan bayrağı örterek uyuyan Can Dündar epey sevinmiş!

3)SADAT: Yukarıda bahsettiğim SADAT’la ilgili ilk iftiralar Pentagon elemanı Michael Rubin’den gelmişti. Rubin bu danışma şirketi ile terör örgütleri arasında bağ kurmaya çalışmış ve Türkiye hükümetini bu durumu organize etmekle suçlamıştı. Pentagon’un tezgahı böyleydi.

2018’in Ocak ayında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener; “Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları kuruldu” diyerek Pentagon’un iddiasını sürdürdü. Sayın Akşener bunu ispatlamış değil! Daha sonra HDP tarafından TBMM’ye “SADAT araştırılsın” diye önerge verildi. Nihayetinde Peker; “SADAT üzerinden Suriye’ye silah gitti” diyerek 2017’deki Pentagon iddialarını dillendirdi.

“Peker bu örgütlerle dirsek teması halindedir” demiyorum. Ancak durumun geldiği nokta ve algı yönetimleri onu da aşmıştır. Söylediği iç mevzuları ise Türkiye adalet birimleri inceleyecektir.

Tüm bunlar Peker mevzusunun “iç siyaset malzemesi” olmaktan çıkarak, “Uluslararası bir operasyona” dönüştüğünü gösteriyor. Birileri herkesi suçlu gösterip aynı torbaya koyma çabasında! 

“ATATÜRK’E BEDDUA YALANI”

1)Ayasofya Camii’nde Mustafa Kemal’e hakaret edilmedi. “Hakaret edildi” diyerek ortalığı yıkanlar bugüne kadar Atatürk sömürüsü üzerinden siyaset yapanlardır. 

2)Ayasofya’yı kimin müze yaptığı bugüne kadar doğru düzgün tartışılmadı. Ama insanlar “Ayasofya’ya biletle değil, abdestle girmek istiyoruz” diyerek açılmasını daima talep ettiler.

3)Bir beddua varsa “Ayasofya açılmadan önce” yapılırdı. Şimdi Ayasofya-i Kebir Camii’ni 84 yıl aradan sonra açarak prangaları kıranlara dua zamanı! Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun.

4)Milletin derdi Mustafa Kemal’e hakaret etmek değil; milletin derdi Türkiye’nin büyümesi ve istikrarı!

5)Camileri kapatmak isteyen bir zihniyet daima var. Bu zihniyete dua ederek, “Allah razı olsun” diyecek değiliz.

6)Bakara Suresi 114. ayeti tüm yeryüzünü kapsar ve kişiye özel inmiş değildir. Kur’an-ı Kerim dünyanın en güzel kitabıdır ve mutlak gerçektir.

7)Ayasofya’nın açılmasını hazmedemeyenler hocalara saldırıyor. Mustafa Demirkan da Mehmet Boynukalın da “Allah’ın ayetlerini” okumuşlardır. Gocunanların nerelerinde yaralar olduğunu görüyoruz. 

SON SÖZ: Türkiye’de “dini kullananlar” oldu. Ama o kişi FETÖ’ydü ve hedefi çarpıtarak sürekli Necmettin Erbakan’a ateş ettiler. Bu ateş arasında FETÖ kendisine alan açtı. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum