• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

AKŞENER RAHATSIZ AMA SÜRPRİZ YAPMAYACAK

12 Mayıs 2021 - 16:02

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener halihazırdaki ittifakı bozmaz, böyle bir sürpriz beklememek lazım; ancak büyük rahatsızlık içinde ve bu rahatsızlık HDP’den değil CHP’den kaynaklanıyor! Tüm muhalefet kulisleri bunu konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayları belli değil ve bunu tamamen Kılıçdaroğlu’nun istişare süreçlerine bırakmak istemiyor.

Millet İttifakı açısından “en rahat” parti CHP, en “eli mahkûm” parti HDP, en “sürprizli parti” ise İyi Parti; diğer partiler “aparat” niyetine! Bu sebeple Deva ve Gelecek Partileri Akşener’in çağrısına “Henüz erken” dedi. Kendilerine duydukları güven sıfır!

Akşener’in; “Deva ve Gelecek Partileri ittifak içinde olabilir” demesinin nedeni “erken adım” atarak İyi Parti’nin “cazibe ve denklem merkezi” olmasını istemesidir. Yoksa bu partilerin zaten Cumhur İttifakı’na katılması mümkün görülmüyor. Ak Parti ve MHP de bu partileri “mevcut halleriyle” ittifaka dahil etmezler. Devlet Bahçeli’nin “ince ve çok dokundurmalı” sözlerini duyar gibiyim.  Sayın Bahçeli seriye bağladığı zaman hakikaten okunası metinlere imza atıyor.

Millet İttifakı’nda HDP ile ortaklık çok açık; ancak “yazılı” değil! Buna gizli ittifak değil, “sözlü ittifak” demek gerekiyor. Tek tek gidelim:

EN RAHAT CHP: 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ister çatı aday olsun, isterse tüm partiler tek tek aday göstersin; sonuçta Başkan Erdoğan’ın rakibi CHP’nin çıkaracağı aday olacak. Yani HDP de İyi Parti de sonuçta bu iş için CHP’nin kapısını çalacak. İşte Akşener bu durumdan rahatsız.

EN MAHKÛM HDP: Kürt insani hak ve hürriyetlerinin partisi olma “iddiaları” tamamen bitti. Destek aldıkları tek yer 1980 askeri darbesi ve yaşanan eski acılardır. Siyaseten hiçlik noktasındalar, sosyolojik olarak Kandil’in emrindeler! “PKK’ya terör örgütü olduğunu söyleyin” demenin manası çoktan eridi.

EN SÜRPRİZLİ İYİ PARTİ: İttifakta sürpriz yapabilecek tek parti şu an İyi Parti’dir. Bunun birkaç sebebi var. CHP’nin 2023 için tek başına aday göstermesi demek İyi Parti’nin “etkisiz eleman” haline gelmesi demektir. CHP’ye yerel seçimlerde “tam destek” verdiler ama tüm puanlar CHP’ye yazıldı. Ellerinde kala kala 19 ilçe belediyesi kaldı! Sonuçta İmamoğlu ve Yavaş CHP’li belediye başkanları! Bundan rahatsız olan Akşener ve ekibi yerel seçimdeki “partisel hatayı” bu kez yapmak istemeyebilir. HDP ve PKK denkleminin tam da içindeler. İnkâr da etseler, kabul de etseler neticede PKK’nın desteklediği aday “aynı zamanda” İyi Parti’nin desteklediği adaydı.

İyi Parti’nin sürpriz yapabilmesinin tek yolu; “Biz niye parti kurduk” sorusunun cevabıdır. Bunun aktüel cevabı an itibariyle; “CHP ve HDP’ye alan açmak” olarak görülüyor.

HÜLÂSA: Her ne kadar sürpriz potansiyeli olsa da Akşener’in bunu gerçekleştirebileceğini henüz kimseden duyamadım.

“BAŞKAN ERDOĞAN 

HÂLÂ AÇIK FARKLA ZİRVEDE”

Tüm denklemleri topladığınızda hiçbiri Recep Tayyip Erdoğan’ın kalibresine ulaşamıyor. 19 yıl sonra hâlâ en popüler lider Erdoğan! Artık bunu da muhalefet düşünsün! “Şimdi açıklarsak yıpranır” diyerek 2023 seçimleri için aday gösteremeyen bir muhalefet var; üstelik “erken seçim” istiyorlar. Doğrusu insan gerçekten hayret ediyor! 

“İSRAİL RÜZGÂR EKİYOR”

Fırtına biçmeye fırsat bile bulamayacaklar. İsrail hep daha fazlasını isteyerek, “elindekinden de olacak” bir dönemi kendiliğinden açtı. Daha fazla yerleşim yeri işgal etmek isterken elindeki Ağlama Duvarı’ndan olabilir! Türkiye’de yeni nesil çok şeyin farkında ve içlerinde İslam sevgisinin tohumları var. Eski Türkiye’nin olmadığı yerde hiçbir plan “eski usuller ve alışkanlıklar” üzerinden yürüyemez!

Tüm planları yeni baştan yazmak zorundalar, çünkü karşılarında deney yapabilecekleri maşalar yok! İsrail bunun farkında olsaydı Müslümanları kışkırtmazdı.

“AK PARTİ VİDEOSU”

CHP’ye dair videonun silinmesinin haklı ve siyasi gerekçeleri olabilir. Ancak Ak Parti’ye oy vermiş insanlarda; “Ak Parti sosyal medyasında paylaşılan bir şey yine silinir mi?” sorusu belirdi. Toplumda bu durumlar “mini siyasi travmaya” sebep olabilir ve “Destekte acele etmeyeyim” düşüncesiyle iki adım geriye gitmelerinin önünü açabilir.

“CHP’Yİ YALAYANLAR HARİÇ”

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “Yalakadan sanatçı olmaz” diyordu.

Kendisinden bu cümleyi revize etmesini ve şu ifadeyi eklemesini rica ediyorum: “CHP’yi yalayanlar hariçtir, KDV’si içindedir.”

“YERLİ SAMAN SİPARİŞİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve “atlara özgürlük” vermesi beklenen süreç çok kötü bitti. Yüzlerce atın “açlıktan öldüğü” belirtiliyor. Ekrem İmamoğlu bu işi yapamadı.

Öldürülen atlara susup da Kurban Bayramı’nda ağızlarını açan olursa diye yerli saman siparişini verdim. Adres bildirmelerine gerek yok, şehrin uygun yerlerine bırakırım, kendileri “koklaya koklaya” bulsunlar!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum