• Reklam
Reklam
Reklam
Feyza Yöndem

Feyza Yöndem

Konuk yazar

KADIN OLUP AYAKTA DURMAK HAKİKATEN ZORDUR!

25 Ekim 2021 - 16:23 - Güncelleme: 25 Ekim 2021 - 16:25

Belki çok klasik olacak ama kadın olmak, ayakta durmak zordur gerçekten. Kim istemez birileriyle çarpışmak yerine sırtını güvendiği bir omuza yaslamayı. Ya da sıcacık bir yuva da huzur bulabilecekken kendini çıkar savaşlarının içinde bulmayı?

Her kadın güçlüdür belki ama bazıları vardır ki kendilerinden emin duruşlarıyla ve başarı hikayeleriyle diğer kadınlara da rol model olurlar.

Güçlü kadınları Hacıyatmaza ( kadın ya da bebek biçiminde yapılan, dibinde bulunan ağırlık nedeniyle, yere nasıl bırakılırsa bırakılsın hep dik bir durum alan oyuncak.) benzetirim. Onları yürüyüşünden bile tanıyabilirsiniz…

Güçlü kadınların fikirlerine değer verilir, başkaları tarafından takdir görürler. Konuşmalarıyla ve tavsiyeleriyle yol gösterici olurlar.

Onlar nazik ve merhametlidirler.

Güçlü olmanın gaddar olmak anlamına gelmediğini bilirler. Duygusal tarafları ağır basar ve karşılarındaki kişinin duygularını iyi anlar, iyi ilişkiler kurarlar. Güçlü kadınlar egolarını kötüye değil, iyiye kullanırlar.

Tüm yoğunluklarına rağmen kendisine katkı sağlayacak fırsatları değerlendirirler. Bilgilerini geliştirmenin yolunu arar ve kendilerini sürekli güncellerler.

Bir başkasına bağlı yaşamazlar. Sırtını birilerine yaslamak yerine kendi ayaklarının üstünde durmayı tercihe ederler.

Zor görünen her durumda geri adım atmaz, başarısızlık korkusunun kendilerini durdurmasına izin vermezler. Bir erkeğe ihtiyaç duymadan da hayatlarını devam ettirebilen kadınlardır onlar .

Mutlulukları başkalarına bağlı olmayan, ne istediğini bilen kadınlar kendi mutluluklarını yaratırlar. Güçlü kadınlar, gerek iş hayatında gerekse özel hayatlarında kendilerine yapılan haksızlık karşısında haklarını aramaktan çekinmez, seslerini de pençelerini de çıkarmaktan korkmazlar.

Şikayet etmek, sızlanmak yerine memnun olmadıkları durumu değiştirmeye çalışırlar. Her işin üstesinden tek başına gelebilen, ailesi tarafından güçlü yetiştirilen, kendi parasını kendi kazanmak zorunda olan, yeri geldiğinde tamir ustası, yeri geldiğinde bebek bakıcısı olan kadınlardır onlar.

İşte böyle yeteneklerinin farkında olan, cesurca kendisini ifade edebilen kadınlara, hak ettikleri başarı için kontrolü ellerinde tutmayı bilen kadınlara, sevdiklerinin yükünü bile üstlenecek kadar fedakar, etrafına pozitif enerji saçan, özgürlüğüne düşkün, dik durmayı becerebilen, güçlü, pozitif, kişiliğini kaybetmemiş kadınlara, hayranım. Bu kadınları üzebilirsiniz ama yıkamazsınız

Çünkü onlar bilir nerede ne kadar kalacağını, ne zaman gitmesi gerektiğini. İçinizdeki güçlü kadını hala ortaya çıkaramadıysanız ve hala kendinizi güçsüz hissediyorsanız umarım bu yazım size küçük de olsa bir ışık olur ve mücadeleden vaz geçmez, takılmadan; tökezlemeden yolunuza devam edersiniz…

Sevgiyle kalın emi güçlü kadınlar...!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum