Feyza Yöndem

    Feyza Yöndem

    Konuk yazar

    BAŞARININ SIRRI!

    06 Ocak 2022 - 20:58

    Hikaye bu ya; günlerden bir gün kurbağa yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmışlar. Ve yarış başlamış.

    Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Yarışı izlerken duyulan tek ses şuymuş : -"...

    Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!.." Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya devam ediyormuş. Seyirciler hala bağırıyormuş : -"...

    Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!.." Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler.

    Seyirci kurbağalardan biri ona yaklaşmış ve bu işi nasıl başardığını sormuş. O anda farkına varmışlar ki kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

    Hayallerimizi ve ümitlerimizi gerçekleştiremeyeceğimizi söyleyen, bunu neden yapamayacağımız konusunda bize bir sürü olumsuz neden sıralayan kişilere karşı sağır olmak en iyisi belki de.

    Bize negatif eleştiri yapan insanlara karşı her zaman ne istediğimizi bildiğimizi hissettirmeli, negatif yapılan eleştirileri hafızamızda tutmamalıyız. Sınır koyup, çizgiyi çekip rahatlıkla karşı tarafa mesafe koyabilmeliyiz.

    Şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Başarılı insanlar olumsuz düşünen insanları duymazlar, asla pes etmezler.

    Hedeflerine odaklanır ve yılmadan o hedef doğrultusunda ilerlerler. Dolayısıyla sıfırdan başlamaktan asla korkmazlar. Siz siz olun kimsenin kalbinizdeki ümitleri çalmasına izin vermeyin. Umudunuzu hiç kaybetmemeniz temennisiyle...!

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum