Fatih DOĞAN

    Fatih DOĞAN

    Misafir Kalem

    BeşikTAŞ gibi zirveye!

    23 Aralık 2020 - 22:05

    B'ın oyun ve gol iştahı Erzurumspor karşısında çok yüksekti. Stadyumda basın tribününden izlerken, oyunun temposu ve iki takımın mücadelesi bizleri içine aldı. Tribünde dijital panolarda yerini alan taraftarlar başta olmak üzere izleyen her futbolseverin maçtan keyif aldığını düşünüyorum.

    Erzurumspor ilk yarıda dirençli orta saha ile takım savunmasını çok iyi yaptı. Defansta Osman Çelik'in, ortada İbrahim Akdağ ve Obertan'ın etkili oyunlarıyla dinamik ve baskılı oynayan, her kulvardan bindirmeler yapan Beşiktaş'ın geçişlerini iyi kapattılar. Aboubakar'ın 18'de karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Farnolle'ün son an dokunuşu olmasa "Mavi duvar" erken yıkılabilirdi.

    Ya da Beşiktaş'ta 22'de Atiba, Osman'ı geçmek yerine pası tercih etse pozisyon gole dönüşebilirdi. Erzurumspor'un ilk yarıda attığı iki şutun, Ersin'in kısa düşen hatalı top çıkarmasından kaynaklandığının altını çizelim.

    Beşiktaş'ın önde ve baskın oyunu nedeniyle ne Ersin'in ne de Vida-Welinton ikilisinin performanslarını değerlendirmek sağlıklı bir analiz olmaz. Beşiktaş kaliteli ve tempolu oyununu ikinci yarıya da taşıdı. Necip'e yapılan penaltı ve Aboubakar'ın golü Erzurumspor'u çözdü. N'Koudou, İbrahimovic stiliyle gol atan Vida ve perdeyi kapatan Aboubakar'ın golleri bir nevi takımın gole ve oyuna olan yüksek iştahının göstergesiydi. Beşiktaş bu sonuçla rakiplerinin kaybettiği haftada fırsatı değerlendirip zirve pozisyonunu doğru aldı.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum