• Reklam
Reklam
Reklam
Fatih DOĞAN

Fatih DOĞAN

Misafir Kalem

ALGI DEĞİL OYUN!

08 Mart 2021 - 22:59

Son periyoda girilirken ligi yangın yerine çevirmek isteyenler var! Geçmiş dönemlerin bilindik kötü alışkanlıkları, yöneticilerden yine rağbet görüyor! Orantısız, yüksek sesle yapılan söylemler toplumu 'adalet arayışları' ile 'algı operasyonları' arasında garip bir anaforun içine itti. Ancak kaos içinde garip bir sakinlik hissediyorum!

Dozajı artmış söylemler, volümü yükseltilmiş kelimeler insanların üzerinde etkisini kaybetmeye başladı. Dört adayın yarıştığı bir ortamda şampiyonluğun yolunun sahadan geçeceği iyi anlaşılmalı. Çünkü 'at terli' ve artık herkes oyunun içinde! Başarıyı isteyen, sahada da güçlü olmak zorunda. Şu ana kadar en iyi oyunu oynayan takım . Daha sakin ve avantajlı. 

Dün de Gaziantep'i Aboubakar'la geçerek doğru yolda olduklarını gösterdiler. Gaziantep 4-5-1'le savunmayı güçlü tutsa da ikinci bölgeyi de iyi kapatarak sistemli ve karakterli bir oyun ortaya koydular.

Beşiktaş Rıdvan'lı, Ljajic'li kadrosuyla Malatya maçından çok daha iyi ve etkili oynadı. Yoğun yağışa rağmen yine çok iyi bir maç izledik. İlk yarı pozisyon kısırlığı yaşanmasının nedeni G.Antep'in doğru bölge savunması yapmasıydı. Aboubakar'ın golleri kalitesine yakışır gollerdi. Ancak rakibin son 10 dakikada bir penaltı golü atıp bir de uzatmalarda Andre ile direğe takılmasını  değerlendirilmeli.

Değişikliklerde Mensah'tan beklenen katkı geldi ancak Gökhan Töre 'bal yapmayan arı' gibi. Beşiktaş'ta kondisyon ya da konsantrasyon kaybı mı var? Ben kondisyondan ziyade 'maç bitti, kazandık' anlayışının etkili olduğunu düşünüyorum. 

Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı. Agıyla değil oyunla şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösteriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum