• Reklam
Berna Utaş

Berna Utaş

Konuk Yazar

BEN MAVİYİ SEÇTİM, YA SEN?

15 Temmuz 2021 - 17:56

Yüz kişiye sordum, “Sizce hayatın rengi nedir?” diye. Yüz kişide aynı cevabı verenlerin ortalamasını yaparsam eğer, belki yirmi beş kişi aynı cevabı vermiştir.

Kimine göre siyah, kimine göre beyaz, diğerine sarı, bir başkasına kırmızı… Bunun gibi bir birbirinden farklı en az yetmiş tane farklı cevap aldım.

Her birinin hayattan beklentileri farklı farklı. Bakış açıları, siyasi görüşleri, inançları, saçlarının renginin, gözlerinin renginin farklı olduğu gibi… Elbette benim içinde öyle…

Gelin kısa bir oyun oynayalım hep beraber. Bu yazıyı okuduğunuzda sizde kendinize bir renk belirleyin. Sonra neden ve niçinleri ile o rengi seçmenizin sebebini bana kısaca (ama elbette isterseniz uzunda olabilir) açıklayın. Bakalım neler çıkacak ortaya. İlk olarak ben başlıyorum.


Benim rengim kesinlikle mavi. Çocukluk yıllarımda başlayan bir tutkuydu bu benim için.

enkli gözlü insanların bu hayata farklı baktığını, herkesten ayrıcalıklı olduğunu düşünürdüm hep. Çünkü etrafıma baktığım zaman genelde siyah ve kahverengiydi göz renkleri. Oysa yıllar sonra öğrenecektim bunun genlerle alakalı olduğunu…


Yine de mavidir benim rengim. Sonsuz gökyüzünü, ucu bucağı olmayan okyanusları anımsatır bana. Saflığın, temizliğin, çıkarsızlığın diğer anlamıdır. Kendimi bulurum o okyanusun derinliğinde. Evimin duvarlarını mavi yaptığımda hissettiğim gibi.

O gün işe giderken mavi montumu, mavi spor ayakkabılarımı giydiysem eğer enerjimin yükseldiğini fark ederim.

Her sabahtan daha pozitifimdir. Yağmur yok ise, güneş parlaklığı ile doğduysa o bile ayrıcalıklı gibi gelir.

Oysa her sabah yağmurlu bir güne uyanmadığımda kocaman bir gerçek! Ama farklılık yarata bilmek adına bu sadece küçücük bir bahane.


Analiz yaptığımızda hayatta böyle değil midir? aslında. İnsan bazen mutlu olmak için ufacık bahanelere sığınmaz mı? Bir şarkı açar kendini iyi hisseder.

En sevdiği kazağı giyer huzur bulur. Bir kitap okur bir cümle dikkatini çeker beni tanımadan anlatabilmiş yazar diye kendine pay çıkarır.

Gördünüz mü mutlu olmak için aslında ne çok neden var. Ama o mutluluğu yakalayabilmek için sadece küçük bahaneler üretmek gerek o kadar. Elindeki imkânların kıymetini bilmek ve daha pozitif olabilmekten geçiyor sadece hepsinin yolu o kadar.


Ben seçtim maviyi ya sen?
Sevgi ile…


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum