• Reklam
Reklam
Reklam

YAZARLAR BİRLİĞİNDEN HİCAZDA OSMANLI İZLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin düzenlediği HİCAZ’DA OSMANLI İZLERİ konulu fotoğraf sergisi Hunat Kültür Merkezinde düzenlendi.

YAZARLAR BİRLİĞİNDEN HİCAZDA OSMANLI İZLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ
05 Haziran 2022 - 12:11
Serginin düzenlenmesinde büyük emeği olup yıllarca Arabistan’da kalarak Osmanlı eserlerini fotoğraflayan Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi eğitimci Vedat ÖNAL sergiyle ilgili şu bilgileri verdi. 
Osmanlının en büyük eserlerinin bulunduğu Hicaz bölgesindeki ata yadigarlarını İstanbul’un fethinin 569. Yıldönümünde sergilemekçok anlamlı oldu benim için.
Arabistan’daki 5 yıllık bir emeğin ve Kayseri’de de 1 yıllık çalışmanın sonucu ortaya çıkan “HİCAZ’DA OSMANLI İZLERİ” Fotoğraf Sergisini ziyaret eden, iyi dileklerini ileten tüm dostlara teşekkür ediyorum. 
3 gün boyunca ziyaretimize gelenlere elimden geldiğince tek tek eserleri anlatmak benim için gerçekten çok mutluluk vericiydi.
“HİCAZ’DA OSMANLI İZLERİ” konulu fotoğraf sergisini hazırlamam konusunda bana çok önemli destek veren Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu ağabeyime hassaten teşekkür etmek istiyorum. 
Ayrıca açılışa katılarak bizleri yalnız bırakmayan başta, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, Eğitim BirSen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanı Gürsan Senem, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Yusuf Kartal, İlim Hikmet Vakfı Başkanı Fatih Kaya, İlim Hikmet Vakfından arkadaşlara, okulum Kocasinan Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğretmen arkadaşlara, Kızılay Kayseri Şubesi bayanlarına ve isimlerini tek tek sayamadığım tüm dostlara ve serginin açılışında dua ederek sergimizin hayırlara vesile olmasını dileyen değerli hocam Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan’a da özellikle çok teşekkür ediyorum. 
Sergiyi ziyaret ederek destek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Teltik Bey'e bu ilgisinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Yine ziyaret edenler arasında Kocasinan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Küçüktepe’de vardı aynı zamanda Erciyes İlahiyat’tan sınıf arkadaşım olan Mustafa kardeşime de teşekkür ediyorum.
Bu sayfamdan elimden geldiğince ziyarete gelen dostlarla birlikte hatıra amaçlı çektirmiş olduğumuz fotoğrafları paylaşmaya çalıştım. Üç gün süren sergiye birçok vatandaş ziyaret ederek eserleri görme imkanı buldular. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Hicaz aşığı insanlarımızın varlığının çokluğu beni mutlu eden bir başka yöndü. Ayrıca turizm grubuna Hunat Medresesini gezdiren, televizyonlarda tarih programlarından tanıdığımız Talha Uğurluel'in sergiyle ilgili güzel dilekleri de hoş bir hatıra oldu.
Hazırlama aşamaları oldukça yorucu geçen serginin bu yorgunluğa değdiğine inanıyorum. Ecdadımızın bıraktığı yadigar izleri hatırlama ve hatırlatma noktasında küçük de olsa bir katkısı olmuşsa ne mutlu bana.
Fakat serginin bir diğer bölümü olan Hamidiye Hicaz Demiryolu Arabistan istasyonlarını maalesef fiziki imkansızlıklar yüzünden sergileyemedim. Bu benim için üzüntü vericiydi. Bu bölümün de bir başka sergi ile gündeme getirmeyi özellikle istiyorum. 
İnşallah amacım, Hamidiye Hicaz Demiryolunun resmi olarak hizmete açıldığı 1 Eylül 1908’in 114. Yıldönümü olan 1 Eylül 2022’de açmak nasip olur diye düşünüyorum. Allah ömür ve nasip ederse tabii ki.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum