ÜNİVERSİTELİ SERENA'NIN ÖRNEK AZMİ: BEDENSEL ENGEL ASLA HAYALLERİME ENGEL OLAMAZ!

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi Serena Akgül, yaşadığı bedensel engelin kendisi ve hayalleri için bir engel olmadığını ifade etti. Azmi ve kararlılığı ile çevresine örnek olan Serena Akgül, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirterek, "Ailem her konuda bana destek oldu, kararklarıma hep saygı gösterdiler ve ben bazı anlarda pes etsem bile onlar asala pes etmediler. Onların varlığı bana büyük bir şans. " dedi.

    ÜNİVERSİTELİ SERENA'NIN ÖRNEK AZMİ: BEDENSEL ENGEL ASLA HAYALLERİME ENGEL OLAMAZ!
    28 Haziran 2022 - 13:19 - Güncelleme: 28 Haziran 2022 - 13:57
    “ÖNÜNÜZE ENGELLER ÇIKABİLİR AMA ASLA PES ETMEYİN.”

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi  Serena Akgül, yaşadığı bedensel engelin kendisi ve hayalleri için bir engel olmadığını ifade etti. 

    -SERENA: BEDENSEL ENGEL ASLA HAYALLERİME ENGEL OLAMAZ!
    -SİNEMA TELEZVİZYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİNİN ÖRNEK ALINACAK AZMİ 


    Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Serena Akgül, halk arasında beyin felci olarak bilinen hastalığın kendisi için bir engel olmadığını ve hayatını zorlaştıran çoğu şeyin çevresel faktörler olduğunu belirtti. Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü engelli bireylere idol olabilmek için seçtiğini söyleyen Akgül: “Engelli bireylerin daha çok ön plana çıkmasını istiyorum.” dedi.

    Bize kendinizden bahseder misiniz?

    Adım Serena Akgül 23 yaşındayım. Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümğ 3. Sınıf öğrencisiyim. Kayseri’liyim ve burda yaşıyorum.

    Doğuştan bedensel engelliyim. Hastalığımın adı serabral palsy halk arasında beyin felci olarak biliniyor. Doğum sırasında meydana gelen oksijen azlığı sebebiyle beynimdeki denge merkezi hasar almış.

    23 yıldır bu hastalıkla başarılı bir şekilde savaştığımı düşünüyorum. Önüme birçok engel çıktı, gerek eğitim hayatım gerek günlük yaşamtımda ama hepsinin üstesinden geldiğimi düşünüyorum. Olmaz diye bir şey yoktur benim hayatımda belki bu durum hastalığımın varlığıyla da ilgilidir. Kendimi hiçbir zaman geri planda tutmak istemem diğer engelli bireylere bir model olabilmek için. Okuduğum bölümü biraz da bunun için seçtim. Engelli bireylerin daha çok ön plana çıkmasını istiyorum. 



    Yürüme zorluğu çeken özel bir birey olarak yaşadığınız zorluklardan bahseder misiniz?
    Birçok engelle karşılaşıyorum ama bu durum sadece bana özel bir şey değil, herkesin karşısına farklı engeller çıkıyor.

    Sadece benim karşıma çıkan engelelr diğer insanların karşısına çıkmadığı için sanki bizim hayatımız çok zormuş gibi gözüküyor. Örneğin, engelli rampasının önüne araba koyulması bizim sadece sinirimizi bozar, günlük hayatımızdan vazgeçmeyiz yani en azından benim için böyle ve arkanızdan iyi dilekler dilemeyiz. Kısacası hayatımızı zorlaştıran hastalığımız değil aslında çevresel faktörler. 

    Fakülteye bu dönem asansör yapılıyor, bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

    Fakültemize yapılan aasansör aslı8nda benim için sürpriz olmadı çünkü yapılması için 3 yıldır çabalayan ben ve babamdır. Asansörü yapılması aslında fakültenin temelinin atıldığı gün düşünülmeliydi. Eğer o zaman düşünülmüş olsaydı arkadaşlarım ve babam beni yukarı taşımak zorunda kalmazlardı. Dediğim gibi çevresel faktörler. 

    Yaşadığınız zorluklarla ilgili olarak fakülte ne gibi geri dönüşler yaptı?

    Fkültede yaşadığım tek zorluk, asansörün ollmamasıydı. Onu da giderayak yaptırdığım için çok mutluyum çünkü benden sonra gelecek arkadaşlar için istedikleri bölüme gide4bilme imkanları olacak. Ben bölümümü seçerken fakültede asansör olmaması önemli bir faktördü çünkü. 

    Aileniz bu süreçte size destek oldu mu, aileniz ile iletişiminzden bashseder misiniz?

    Ailem her konuda bana destek oldu, kararklarıma hep saygı gösterdiler ve ben bazı anlarda pes etsem bile onlar asala pes etmediler. Onların varlığı bana büyük bir şans. 
    Geleceğe dair hayalleriniz nelerdir,eğitiminizi de birleştirecek olursak hedefleriniz nelerdir?
    Geleceğe dair planlarım tabi ki mesleğimde güzel işler yapmak ve bu alanda çok sevdiğim, idol olarak gördüğüm kişi, Oğuzhan Uğur’un yanında çalışarak ondan meslek adına ne alabilirsem almak istiyorum.

    İnsanların idollerinin yanında çalışma isteği tabi ki olabilir ve bu bazen hayal bile gelebilir ama hayalini gerçekleştiren az da olsa insan vardır. Umarım ben de o şanslı insanlardan biri olurum. 

    Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

    Sözlerimi şunları söyleyerek bitirmek isterim; önünüze engeller çıkabilir ama asla pes etmeden hayalleriniz için çabalayın. Hiçbir şey olmasa bile kendinize olan güveniniz artacak ve çevrenize çok güzel örnek olacaksınız ve farkındalık yaratacaksınız. Röportajınız için teşekkür ederim. 

    “İsteğim bütün alanlarda engellerin kaldırılmasıdır.”

    Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Selahattin Akgül, kızının bütün zorluklara rağmen hiç pes etmediğini ve eğitim sürecini ilkokuldan beri başarıyla devam ettirdiğini belirtti.

    Fakültede yapımı gerçekleştirilen asansör hakkında sözlerine şöyle devam eden Akgül: “Engelli asansörü yoktu uzun çabalar sonucunda yaptırdık. Engellerin bütün alanlarda kaldırılması tek istediğim.” diyerek sözlerini bitirdi.

    Haber - Röportaj: Rabiye KARAKAYA / AYAKLIGASTE.COM 

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum