• Reklam
Reklam
Reklam

TÜRK KIZI BİLGE NAZMİYE'NİN EN BÜYÜK HAYALİ AY YILDIZLI FORMAYI GİYMEK

Almanya'da dünyaya gelen ve son 2 yıldır Almanya'da tekvando branşında faaliyet gösteren kulüple antrenmanlara çıkan Türk Kızı Bilge Nazmiye Paşayiğit'in en büyük hayali bir gün ay yıldızlı formayı giyebilmek.

TÜRK KIZI BİLGE NAZMİYE'NİN EN BÜYÜK HAYALİ AY YILDIZLI FORMAYI GİYMEK
29 Haziran 2022 - 19:24 - Güncelleme: 30 Haziran 2022 - 07:18
TÜRK KIZI NAZMİYE'NİN EN BÜYÜK HAYALİ AY YILDIZLI FORMAYI GİYMEK 

Almanya'da dünyaya gelen ve küçük jimnastiğe başlayan ve son 2 yıldır da tekvando branşında kulüple antrenmanlara çıkan Türk Kızı Bilge Nazmiye Paşayiğit'in en büyük hayali bir gün ay yıldızlı formayı giyebilmek. 



ÖNCE JİMNASTİK YAPTI ŞİMDİ TEKVANDO YAPIYOR

Almanya'nın Solingen şehrinde dünyaya gelen 13 yaşındaki Nazmiye Paşağit, 8 yaşında jimnastik sporuna başladı ve sonrasında 2020 yılında Solingen'de bulunan Solingen Taekvondo-Clup'te başarılı Türk antrenörler denetiminde tekvando sporuna başladı. 
3 kardeş içerisinde en küçüğü olan 13 yaşındaki Nazmiye Paşayiğit bir yandan okuluna devam ederken bir yandan da sportif faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor.



TÜRKİYE'YE ALTIN MADALYA KAZANDIRMAYI ÇOK İSTİYORUM

Özellikle Annesi ve Babası tarafından sportif faaliyetleri konusunda büyük bir destek gören Türk kızı Nazmiye'nin en büyük hayali ise bir gün ay yıldızlı formayı giyerek Türkiye'yi uluslararası müsabakalarda temsil etmek ve altın madalya almak.



İSTİKLAL MARŞIMIZI SÖYLETMEK BANA BÜYÜK BİR GURUR VERECEK

Milli formayı giyebilmek için  çok çalıştığını söyleyen Nazmiye, "Tekvando sporunu çok seviyorum. Küçük yaşta jimnastik sporuna da gittim 3-4 yıl jimnastik yaptım. Şimdi değerli hocalarımız eşliğinde tekvando yapıyorum. Biz ailemle Almanya'da yaşıyoruz. Ancak ülkemi cennet vatanımız Türkiye'yi çok seviyorum. Her yıl ailemle ülkemize tatile de gidiyoruz. Bir gün ay yıldızlı formayı giyerek Türkiye'ye avrupada dünyada en iyi şekilde temsil letmek istiklal marşımızı söyletmek ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum." dedi.  



Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum