• Reklam
Reklam
Reklam

Türk kadın girişimci, ABD'de üçüncü kez yılın en iyi KOBİ'leri arasına girdi!

Geçtiğimiz dönemlerde Türk girişimciler gerek yurt dışı pazarlardaki faaliyetleri, gerek yatırımlarıyla uluslararası başarılara imza attı. ABD, Atlanta merkezli Cobb Ticaret Odası’nın “Yılın En İyi 25 KOBİ’si” listesini açıklamasıyla, Türk girişimcilerin yabancı pazarlardaki başarılarına bir yenisi eklendi.

Türk kadın girişimci, ABD'de üçüncü kez yılın en iyi KOBİ'leri arasına girdi!
29 Aralık 2022 - 14:17 - Güncelleme: 29 Aralık 2022 - 14:23
Geçtiğimiz dönemde Türk girişimciler, yerel pazardaki başarılarını yurt dışı pazarlardaki başarıları ve yatırımlarıyla taçlandırdı. ABD, Atlanta merkezli Cobb Ticaret Odası’nın 2004’ten bu yana düzenlediği “En İyi 25 KOBİ” listesini açıklamasıyla bu başarılara bir yenisi eklendi. Türk girişimcilerin ABD’de şirketleşmesine odaklanan ve ülkenin 50 eyaletinde şirket kuruluşu, vergi ve muhasebe gibi finansal danışmanlık alanlarında hizmet veren Manay CPA, Atlanta Cobb Ticaret Odası tarafından üst üste üçüncü kez Yılın En İyi 25 KOBİ’si arasında gösterildi. 2001 yılından bu yana faaliyet gösteren ABD merkezli ve lisanslı yeminli mali müşavirlik kuruluşu Manay CPA’nın kazandığı ödül, bir Türk kadın girişimcinin adını yurt dışı pazarlardaki başarıları arasına yazdırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Manay CPA Yönetici Ortağı ve CEO’su Burcu Manay, “ABD’nin en etkili ticaret odaları arasında sayılan ve büyüklük açısından üçüncü sırada gelen Atlanta Cobb Ticaret Odası’na bu ödülü verdikleri için, kendini bu işe adamış olan ekibim adına teşekkür ediyorum. Bu ödülü üçüncü kez almaktan dolayı çok heyecanlı ve gururluyuz” dedi.

Türkiye-Amerika pazarı arasında köprü rolü üstleniyor

İşletmelerin satış veya birim açısından artış göstermesi ve faaliyet gösterdiği alandaki yenilikleri ispatlaması gibi koşullara bağlı olarak verilen ve ABD’deki bağımsız işletme liderleri ile ABD merkezli KOBİ’lere bağlı üyelerden oluşan bir kurul tarafından verilen “Yılın En İyi 25 KOBİ’si” ödül töreni, bu yıl 16 Mayıs’ta Atlanta’da bulunan Truist Park’taki Coca-Cola Roxy Theatre’da gerçekleştirildi. Ödül törenine ev sahipliği yapan Cobb Ticaret Odası’nın, Georgia eyaletinde önde gelen ticaret kurumu ve ABD’deki en büyük üç ticaret odasından biri olduğunu vurgulayan Burcu Manay, “Manay CPA olarak 2001’den bu yana Türkiye’deki üreticilere, girişimcilere ve hizmet sektöründeki şirketlere Amerika pazarını tanıtarak onları 50 eyalette ihracata teşvik ediyor, Türkiye ihracatına katkıda bulunuyoruz. Manay CPA olarak kendimizi Türkiye ve Amerika pazarları arasında bir köprü olarak konumlandırıyoruz. Sunduğu vergi kolaylıkları, ve çeşitli teşvik destekleriyle ABD, pek çok girişimci için güçlü bir dış pazar oluşturuyor. Üçüncü kez layık görüldüğümüz ödül, köprü misyonumuzun ABD’de yerleşik KOBİ’lerin ve meslek örgütlerinin de dikkatini üç yıldır çektiğini kanıtlıyor” dedi.

5 bine yakın başarı hikayesine ortak oldu

Türkiye’den ABD’ye açılmak isteyen girişimciler için şirketin kurulacağı eyalet seçiminden şirketin ortaklık yapısı ve türünün belirlenmesine kadar her aşamada yardımcı olduklarını dile getiren Manay CPA Yönetici Ortağı ve CEO’su Burcu Manay, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Dört kıtadan ve pek çok farklı ulustan çalışanımızla, danışmanlık, bordrolama, vergi hizmetleri, muhasebe işlemleri, kuruluş sonrası süreçler, transfer fiyatlandırması gibi Amerikan vergi ve muhasebe sistemine ilişkin kapsamlı destek sağlıyoruz. Şimdiye dek 5 binden fazla müşterimizin Amerika’daki başarı hikayelerine ortak olduk. Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin 500 milyon doları aşkın ticaret hacminin mali müşavirliğini yürütüyoruz. ABD lisanslı bir yeminli mali müşavir olarak, bir şirketin ABD’ye açılma sürecinde ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri Türkçe müşteri desteğiyle sunuyoruz. Bu sayede bu başarı yolculuğunu Türkiye’deki girişimciler için erişilebilir hale getiriyoruz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum