• Reklam

Talas Belediyesi'nin Kamuoyu Duyurusu'na Azim Deniz'den cevap geldi!

Dün öğle saatlerinde Gazeteci Azim Deniz hakkında bir açıklaması yerel basında yayınlanan Talas Belediyesi hakkında bugün de Gazeteci Azim Deniz cevap hakkını kullanarak açıklamada yazılanlara cevap verdi ve konuyla ilgili sorular sordu.

 Talas Belediyesi'nin Kamuoyu Duyurusu'na Azim Deniz'den cevap geldi!
03 Haziran 2022 - 13:45 - Güncelleme: 04 Haziran 2022 - 18:00
Gazeteci Azim Deniz'den, Talas Belediyesi'nin Kamuoyu Duyurusu'na cevap geldi!
Gazeteci Azim Deniz yayınladığı bildiride şu ifadeleri kullandı;

Önceki gün Talas Belediyesinde gerçekleşen olumsuz bir hadiseyi Deniz Postası haber sitesinde haber yaptık. Talas Belediyesi, bu haberimize, çok sert, çok çirkin ve çok düşündürücü bir tepki verdi. Ne kurum olarak Talas Belediyesine ne, de başkan Mustafa Yalçın’a yakışmayan bir üslupla karşı karşıya kaldım.

Cumartesi akşam “18:52” de Sosyal medya hesabımda, “Talas Belediyesinde skandal Detaylar Deniz Postasında” şeklinde bir paylaşımda bulundum.  Pazartesi Saat “13:21” de Talas Belediyesi Basın Yayın Müdürü Uğur Yurt’a yapacağım haber ile ilgili Whatsap hattından Beş tane soru sorarak, “soruları cevaplandırırsan, bu gün haber yazacağım” dedim. Uğur Yurt “Cevap hakkımızı yarın kullanacağız” dedi. Bende kendisine “Haberi bugün gireceğim, sorulara cevap versen de, yanlışlığa mahal vermesek” dedim. Cevap gelmedi. Aynı gün Gazeteciler cemiyeti seçimleri vardı. Talas Belediye basın yayın Müdürü Uğur Yurt’u orada gördüm. Kendisine sözlü olarak, sorulara cevap verip vermeyeceklerini, tekrar sordum. Kendisi de bana “Biz daha sonra açıklama yapacağız” dedi. Bunun üzerine gazete ofisine gelerek, akşam saat 19:00 da Haberi Kayseri deniz postası internet haber sitemizden yayınladık.

https://www.denizpostasi.com/haber/20-gundem-haberleri/58323-talas-belediyesinde-ehliyetsiz-sofor-skandali

Özetle haberin içeriği şu şekildedir. Trafik polislerince, Alkol kullanmaktan, ehliyetine uzun süre el koyulmuş bir şahıs, Talas belediyesine Şoför olarak işe alınmış. Şahıs Belediyenin resmi plakalı kamyon, tır gibi araçlarını ehliyetsiz olarak kullanmaya devam etmiş.  Ehliyetsiz Talas belediyesinin çöp kamyonunu süren şahıs, 26.05.2022 Tarihinde, Atatürk bulvarı Aydın petrol önünde 38AFE120 Plakalı çöp kamyonu ile kaza yapmış. Olay yerine gelen trafik polisleri, belediye aracının süren şahsın ehliyetinin olmadığını tespit etmiş ve Resmi belediye aracını ehliyetsiz kullanmaktan ceza yazmış.  

Bu haberin doğruluğunu, cumartesi akşam teyit edince, Pazar günü insanlar bağında, bahçesinde olmasından dolayı, okunma oranı, az olur düşüncesi ile “18:52” de sosyal medya hesabımda,  Talas belediyesinde skandal, pazartesi Deniz postasında” şeklinde twit attım.  Pazartesi basın yayın müdüründen olayla ilgili bilgi alamayınca, akşam saat 19:00 da haberi yayına girdim. Yaşanan olayın tamamı bundan ibarettir.

Kayseri’de yaşayan tüm insanlara, Talas belediye başkanı Mustafa Yalçın’a şu soruları sormasını istiyorum.

1-    Talas Belediyesine Mart ayında şoför olarak işe alınan şahısın, işe girdiğinde, Trafikte araç kullanmaya uygun geçerli bir ehliyeti var mıdır, yok mudur?
2-    Habere konu olan bu şahıs, belediyeye ait 38AFE120 Plakalı çöp kamyonu ile 26.05.2022 Tarihinde, Atatürk bulvarı Aydın petrol önünde kaza yapmış mıdır, yapmamış mıdır?
3-    Bu şâhısa kaza yaptığında, Trafik polislerince, Resmi plakalı aracı ehliyetsiz olarak sürmekten ceza yazmış mıdır yazmamış mıdır?
4-    Ehliyetsiz bu şahıs, trafik kazasını 26.05.2022 tarihinde yapmıştır. Bu şahısın Belediyedeki işinden çıkarılması kaza yaptığı tarihte mi olmuş, yoksa Haberimizden sonra mı olmuştur?

Mustafa Yalçın’ı Meslek lisesinde öğretmenliği döneminden tutunda, KASKİ, Büyükşehir belediyesi, Van Belediye Başkanı ve son olarak Talas belediye Başkanlığı dönemine kadar, yakından tanır ve takip ederim. Kendisini, okuldan hocam olması ve çalışkanlığı hasebi ile severdim. Bugüne kadar Deniz Postası gazetesinde, hiçbir şekilde olumsuz haberi çıkmadığı gibi, başarılı çalışmaları her daim haberlerimizde yer almıştır.  

Mustafa Yalçın, Naif, Edebiyatı iyi, insani ilişkileri iyi, çalışkan bir insandır.  Bu nu, şunun için özellikle belirttim.  

Ehliyetsiz belediye aracı kullanan bir şahsı haber yapmamızdan dolayı, Kamu kaynakları kullanılarak,  Talas Belediyesi Başkanlığı adına yazılmış, Parayla basın yayın kuruluşuna gönderilen, iftira ve tehdit içeren, son derece saygısız, kamu kurumunun saygın tüzel kişiliğine uymayan, ahlaksızca yazılmış, kimin tarafından kaleme alındığı bilinmeyen, açıklamanın, Mustafa Yalçın tarafından yazıldığını düşünmemeden kaynaklanmıştır.

Gelelim Talas Belediye Başkanlığının, Gayri Ahlaki, Kamunun parasını dağıtarak yaptırdığı basın açıklamasına. Kamuoyu açıklamasında “Azim Deniz adlı şahıs, Ey Azim Deniz” cümleleri olayın çirkin boyutunu sergilemeye yetmektedir.

1-    Açıklamada “şahsın ehliyeti olduğu söylenerek, kamuoyu yanıltmaya çalışırken,  bir sonraki satırda, “trafik kazasında ehliyeti olmadığı anlaşıldığından işten çıkartılmıştır” yazılarak, kendi kendilerini yalanlamışlardır.

2-  “Haber yapılmadan önce, 3 gün süreyle, ‘Talas Belediyesinde Skandal’  başlığı ile başkanımızı ve belediyemizi itibar suikastına uğratma hedefi ile Azim Deniz tarafından sözde haberleştirildi”  İddiası tamamen yalan ve iftiradır.  Cumartesi akşam 18:52 de, şahsi sosyal medya hesabımdan, “Talas Belediyesinde Skandal, Pazartesi Deniz postasında” diye, sadece bir kere paylaşımda bulundum. Pazartesi’de haberi yayınladım. Üstelik, ne paylaşımımda, nede haberimde Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile ilgili tek kelimem olmamıştır. Konu Belediye de yapılan usulsüzlüktür.

3- “Gazetecilik adı altında kendini devlet yerine koymak, hele hele racon kesmek Azim Deniz’in haddine değildir” Denmiş.  Benim haberim ortada, hakim değilim savcı değilim. Kendimi, Devlet yerine koyduğum, racon kestiğimi bu haberin neresinden, çıkarttınız ve uydurdunuz.

4- “gazeteciyim diye, Devletin en üst kademesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere en alt birimlerine, şehrimizdeki sanayicimizden, birçok STK başkanına, devlet adamına ve hiçbir bireye saygısızlık etme hakkına sahip değilsin” Demiş,  Sayın Cumhurbaşkanı, devletin başıdır. Türk geleneğinde devletin başına hakaret edilmez, saygısızlık edilmez. Bende bugüne kadar, Bir Türk insanı olarak,  Sayın Cumhurbaşkanına, hiçbir zaman, saygısızlık etmedim etmemde. Gazeteci olarak gördüğüm yanlışlıkları eleştirme hakkım ayrı.  Bu yaptığım ehliyetsiz şoför haberinden Cumhurbaşkanına hakareti saygısızlığı nerden çıkarttın. Nasıl uydurdunuz?

5- “Başkan Mustafa Yalçın, Van’da terör ortamında görev yapmıştır. Bu süre zarfında bölücü terör örgütü bağlantılı, yerel basına da, hiçbir şekilde taviz vermemişlerdir”  Şeklinde açıklama eklenmiştir. Yaptığımız “ehliyetsiz şoför” haberinden, “terör örgütüne yakın basına taviz verilememiştir” konusunun ne alakası vardır. Bu şehirde herkes, Azim Deniz’in Deniz Postası gazetesinin Devletine bağlı milliyetçi görüşe sahip bir kişi ve basın kuruluşu olduğunu bilir.

6- “Bu tür ahlaksız davranışların adresi Sn. Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı ve yöneticileri de olamaz. Bu duyuruyu belediye başkanımız ve temsil ettiği belediye adına bir başlangıç kabul ediyoruz. Bu saatten sonra belediyemize ve başkanımıza yönelik şantaj, iſtiracı, suç uydurmaya yönelik ve “Çamur at izi kalsın” tarzı sözde gazeteciliğine asla izin vermeyeceğiz.” Denmiş.  Yukarıda da söyledim. Ortada  bir ahlaksızlık varsa, bu açıklamayı Talas Belediyesi adına yapanlara aittir.  Ne Cumhurbaşkanımız, nede Cumhur ittifakı ile haberimizin alakası yoktur. Pisliklerinizi örtme adına Şahsi kininizi, kullanarak böyle bir çirkin olaya Sayın Cumhurbaşkanının ve Cumhur ittifakının adını bulaştırmayınız.

7- “Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, Devlet Denetleme Kurulu ve ilgili resmi makamlar nezdinde yasal başvurularınızın ve suç duyurularınızın gerçekleşeceğini söylemişsiniz”  Türkiye Belediyeler birliğini, Avrupa insan hakları mahkemelerini, unutmuşsunuz. Hatta uzaya gidecek ilk Türk vatandaşına mektubunuzu verin, Marstaki dostlarınıza da iletsin.

Son olarak, Metinde yer alan iftira ve tehdit dolu ifadelerle, tam da bizi itham ettikleri şeyleri bize yöneltmişlerdir. Bu ilanda şahsıma çamur atılmış ve izi kalsın diye kamunun parasıyla televizyonlara gazetelere, internet haber sitelerine ilan verilmiştir.

Cumhurbaşkanımızın, cumhur ittifakı yöneticilerinin ismi zikredilerek şahsıma aba altından sopa gösterilmiştir.

Şahsımı, iftira ile zan altında bırakarak karalayan, aba altından sopa göstererek tehdit eden bu metni kim hazırlamıştır? “Başkanımız” diyerek Mustafa Yalçın’ı savunuyormuş gibi gözükerek haberimizde adı dahi geçmediği halde, beni ve Mustafa Yalçın’ı karşı karşıya getirmek isteyen biri ya da birileri mi var? Metnin bu şekilde yazılmasını Mustafa Yalçın mı istedi ise neden altına kendi imzasını atmadı? Yoksa, Talas Belediyesi, haber değeri taşıyan başka skandalların önünü almak, basını komple susturmak için bir gayret içerisinde midir? Bundan sonra gazetelerin herhangi bir şekilde Talas Belediyesi hakkında haber yaparken ayağını denk alması için mi böyle bir ilan yayınladı? İnsan düşünmeden edemiyor.

Kayseri’de mesleğimi icra ederken, sorumluklarımın da farkında bir insan, bir gazeteci olduğuma inanıyorum. Bu çerçevede, FETÖ gibi terör örgütleriyle, uyuşturucu çeteleriyle, mafya gruplarıyla ve örgütlü ya da bireysel suçlularla ilgili yaptığım haberlere, bütün hemşerilerimiz, zaman zaman bütün Türkiye şahittir. Kesin bilgi ve belgeye dayanarak yaptığımız haberlerin daima arkasında durduk.

Hemşerilerimizin bilmesini özellikle isterim. Dünya görüşüm milliyetçilik ve muhafazakarlık temeline dayanmaktadır. Hak ve adalet duygularım da, milli törelerimiz ve dini inançlarımız temelindedir.  İnanç ve değerlerimin karalanmasında kullanılmasına kesinlikle razı olmam. Aynı değerlere inandığımız insanların yaptığı hatalara bakarak da durduğum yeri, duruşu değiştirmeyi düşünmedim.  Bu mesleği yaptığım sürece, beni kimsenin yıldıramayacağını, tehditlere boyun eğmeyeceğimi, bu şehrin iyiliği için kamu kurumlarındaki yanlışlıkları dile getirmeye devam edeceğimi bildiririm Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Kayseri Deniz Postası Genel yayın yönetmeni Azim Deniz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum