SÜLEYMAN VAROL İSTANBUL'UN FETHİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

    MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

    SÜLEYMAN VAROL İSTANBUL'UN FETHİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI
    28 Mayıs 2022 - 15:46
    Tarih ve kültür şehri olan İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından 29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilişinin 569. yıldönümüne erişmiş olmasını kutlamaktayız.
    Tarih sahnesinde bulunan bir millet olarak pek çok devletler kurduk, devletler yaşattık. Nice ülkeler, şehirler fethettik. Ancak, Dünya kenti olan İstanbul’un fethi tarihimizin en önemli fetihlerinden biri oldu. Büyük fethin yıldönümünü gururla yaşıyoruz.
    Hem İslam tarihi, hem Türk tarihi için önemli bir önder olan Fatih Sultan Mehmet, tahta çıktığında İstanbul’un çevresi Bizans tarafından kuşatılmış ve İstanbul’un en kısa zamanda fethedilmesi gerektiğinin bilincindeydi. Çünkü İstanbul’un bir geçit noktası olması, kara ve deniz ticaretindeki önemi, çevresinde bulunan farklı topluluklar ve dini açıdan önemli bir yer olduğunu biliyordu. Fatih Sultan Mehmet’in göstermiş olduğu inanç, azim, keskin zekası ve sistemli çalışma neticesinde 29 Mayıs sabahında birçok zorluğa göğüs gererek İstanbul fethedilmiştir. Bu özelliğiyle İstanbul, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Milletimiz için daima gurur ve ilham kaynağı olacaktır.
    Fethi gerçekleştiren ve Hz. Muhammed’in övgüsüne mazhar olan başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum