• Reklam
Reklam
Reklam

SOĞUK HAVALARDA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT!

Grip ve soğuk algınlığının yükselişe geçtiği şu dönemlerde sağlığımızı korumamız ağız ve diş bakımına gösterdiğimiz özenle de ilişkili.

SOĞUK HAVALARDA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA DİKKAT!
24 Ocak 2023 - 12:35
Dental Plus İstanbul'dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, gripten korunmanın temelinde ağız ve diş sağlığının olduğuna dikkat çekerken soğuk havalarda alınabilecek bazı önlemlere değindi. 

Grip sezonunda ağız ve diş sağlığının önemi artıyor

Vücudu hastalıklara karşı korumak, ağız ve diş sağlığına gösterilen özenle de doğru orantılıdır. Dental Plus İstanbul'dan Genel Diş Hekimi Ayhan Can, gribe ve soğuk algınlığına neden olan mikropların çoğunu vücudumuza solunum yoluyla aldığımızı belirterek ağız bakımının özellikle soğuk havalarda ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Ağız sağlığınızı korumak için aldığınız önlemler aslında soğuk algınlığı ve gripten kaçınmanıza da yardımcı oluyor.

Uyumadan önce mutlaka dişinizi fırçalayın

Diş fırçalamayı ara sıra aksatmak normaldir. Fakat özellikle soğuk havalarda bu aksamaların minimumda olduğundan emin olmak gerekiyor. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklardan korunmak için düzenli olarak diş fırçalamak hayati önem taşıyor. Özellikle uyumadan önce diş fırçalamak, salyayı hijyenik tutmak ve bakteriyel kalıntılardan kurtulmak adına oldukça mühim. Diş fırçalamak hasta olduğunuz zamanlarda ise kapmış olduğunuz virüs ve bakterileri vücudunuzdan atmanızda büyük yardımcınız olacaktır.

Susuz kalmamaya dikkat

Susuz kalmak; kuruluk, koku ve çürük gibi birçok probleme yol açarak ağız sağlığınızı tehdit eder. Hasta olduğunuz zaman savunma sisteminiz vücuttaki sıvıların hızlıca tüketilmesine sebebiyet verdiğinden bol su tüketmek hem ağız sağlığınız hem de hastalıkları kolaylıkla atlatmanız açısından oldukça önemlidir.

Doğru sıvı seçimi

Dt. Ayhan Can, “Vitamin alımı sağlamaya çalışırken tükettiğiniz sıvılar ağız sağlığınızı tehlikeye atabilir. Yüksek oranda şeker bulunduran ve asidik yapıda olan meyve suları hastalık döneminde size vitamin ve enerji kaynağı olsa da diş minenize zarar verecektir.” diyor. Can, bu tür kötü sonuçların önüne geçmek için meyve suyu tüketiminden sonra da mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğine dikkat çekiyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum