SİNAN AKTAŞ MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE YÜKLENDİ: SAYIN PALANCIOĞLU SİZ HEYKELİ FALAN BIRAKINDA ŞU ÇÖP REZALETİNİ ORTADAN KALDIRIN!

    Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş Melikgazi Belediyesi'ni eleştirdi. Sinan Aktaş Şehrin göbeği çöplüğü anımsatıyor. Sn. Palancıoğlu siz heykeli filan bırakında lütfen Melikgazide şehrin göbeğindeki şu çöp rezaletine bir düzeltin." dedi.

    SİNAN AKTAŞ MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NE YÜKLENDİ: SAYIN PALANCIOĞLU SİZ HEYKELİ FALAN BIRAKINDA ŞU ÇÖP REZALETİNİ ORTADAN KALDIRIN!
    01 Ekim 2021 - 16:50 - Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 16:56
    Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş Melikgazi Belediyesi'ni eleştirdi. Sinan Aktaş Şehrin göbeği çöplüğü anımsatıyor" dedi.

    Sinan Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Yer Hunat çarşısının önündeki otoparkın olduğu alanın köşesi. Balıkçıların arka kısmındaki 2 adet yeraltı çöp konteynerinin etrafı. İnsanlar ailecek adeta bu yeraltı çöp konteynerinin etrafında bir geri dönüşüm tesisi kurmuşlar. Kadınlar çocuklar ailecek buradaki çöpten kağıt naylon gibi atıkları topluyorlar. Bir gün bu alandan geçiyorum. Baktımki bir genç diğer bir genci baş aşağı ayaklarından tutmuş bu yeraltı çöp konteynerinin içine sallamış içinden bir şeyler çıkartıyorlar. Çöp konteynerinin etrafında ben diyeyim 10 siz deyin 20 büyük çuval dolusu çöp var ve etrafa yayılmış halde. 1 adet kamyonet 1 adet el arabası. 
    Bu hal 1 gün değil 1 hafta değil 1 ay değil yıllardır böyle. Anlayacağınız çirkinlik ve rezalet şehrin göbeğinde diz boyu! Melikgazi belediyesi ise buraya tam 200 mt. Bu rezaleti ne Sn. Palancıoğlu görmüş nede zabıtalar. Yada görmüşler ama bu çirkinliğe göz yumuyorlar.
    İşin tuhaf tarafı ise bu manzarayı sadece burada değil şehrin her sokağında var olan çöp kovalarının etrafında da görüyoruz.


    Sn. Palancıoğlu bu şehirde sözde turizmi teşvik etmeye çalışıyor. Sırf bunun için trilyonlarca lira harcayarak birde heykel yapacak. Sn. Palancıoğlu siz heykeli filan bırakında lütfen Melikgazide şehrin göbeğindeki şu çöp rezaletine bir düzeltin.
    Zaman zaman Sn. Palancıoğlu’na bu konuyla ilgili bir öneri aktarmıştım. Ancak Sn. başkan bunun uygulanamayacağını söylemişti. Peki Ne önermiştim sn. başkana?
    “Sokaklarda bulunan bu çöp kova ve konteynerleri tamamen kaldırılacak. Her bina kendi çöp kovasını kendisi satın alacak. Çöp aracının geleceği saatte kapıya çıkaracak. Araç çöpü alıp gittikten sonra çöp kovasını binasının içine alacak ve orada muhafaza edecek.” Böylelikle hem sokaklardaki pis kokular ve bu çirkinlikler ortadan kaldırılmış olacak hem de sırtlarında tekerlekli büyük çuvallarla sokak sokak gezerek çöpleri karıştıran insanları da artık görmeyeceğiz. Ayrıca belediye için ciddi bir masraf kaynağı olan bu çöp kovalarındanda kurtulunmuş olacak. Bu uygulama Avrupada 40 yıldır var. Ayrıca ülkemizde de uygulayan belediyeler var.
    Sn. Palancıoğlu zaman zaman bazı ortamlarda yurt dışında gördüğü Gps li çöp kovalarından bahsediyor. Sn. başkan biz sizden böyle Gps li filan bir şey beklemiyoruz. Zaten yapamazsınız da.  Siz Melikgazideki bu çirkinlikleri ortadan kaldırın yeter."


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum