• Reklam
Reklam
Reklam

SEVGİLİNİZİ NE KADAR İYİ TANIYORSUNUZ?

Eşiniz ya da sevgiliniz size güzel duygular yaşatıyorken bir yandan da ummadığınız bir şekilde sizi üzebiliyor, zamanla ilişkinizin yıprandığını mı hissediyorsunuz?

SEVGİLİNİZİ NE KADAR İYİ TANIYORSUNUZ?
12 Ocak 2023 - 12:52
Bu karşılıklı olarak birbirinizi gerçekten iyi tanımadığınızdan ya da kişilik tiplerinizin birbirine uymadığından kaynaklanabilir mi? Partnerinizi daha yakından tanıma konusunda enneagram kişilik sistemini referans alarak yaratılan bitest’ten yararlanarak aklınızdaki sorulara cevap bulabilir, partnerinizin kişilik tipini öğrenerek onunla daha rahat empati kurabilirsiniz. 
Aşk, birçoğumuz için hayatımızda deneyimleyebileceğimiz en güzel duyguların başında geliyor. Bir yerden sonra öyle bir duruma geliyoruz ki hayatımızdaki tüm önemli kararları sevdiğimiz insanla olan geleceğimize dair almaya başlıyoruz. Bir anlamda kişiliğimiz çocukluğumuzda ebeveynlerimiz tarafından şekillendirilirken yetişkinliğimizde ise ilişkimiz tarafından şekillendiriliyor. Sonuçta ünlü filozof Aristo’nun da dediği gibi aşk bir ruhun iki farklı bedende tezahür etmesidir.
Sevdiğimiz insan bir yandan bize çok güzel duygular yaşatabilirken bazen de tam tersi şekilde canımızı çok yakabiliyor. Biraz zaman geçtikten sonra o ilk tanıştığımız kişinin aslında çok farklı biri olduğunu fark ediyoruz. Zamanla partnerimize ilgimizi kaybediyor, mutsuz biri haline geliyoruz. Örneğin, TÜİK’in 2021 verilerine göre Türkiye’de boşanma nedenleri arasında açık ara farkla %41 oranında “sorumsuz ve ilgisiz davranma” başı çekiyor. 
Peki partnerimizi nasıl daha iyi tanıyabiliriz? Onun anlamlandıramadığımız tepkilerinin altında neler yatıyor? Ya partnerimizi tanıyıp da kendimizi yeterince tanıyamıyorsak?...
Bu tür sorulara bir cevap bulmak için bitest’ten yardım alabilirsiniz. www.bitest.org adresinden hem siz hem de partneriniz bireysel testimizi çözerek bireysel kişilik raporunuzu alabilir ve sevgiliniz ya da eşinizinkiyle karşılaştırabilir, aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. 
bitest bireysel kişilik raporunda genel kişilik özellikleriniz, iletişim tarzınız, davranış değişim haritanız ve size özel gelişim tavsiyeleri yer alır. Bitest sayesinde aslında uzun süredir sahip olduğunuz ama daha önce hiç bilinçli biçimde farkına varmadığınız davranış örüntülerinizi keşfedebilirsiniz. Unutmayın, daha mutlu bir ilişki sizin elinizde.  

Bitest hakkında:
• Kişiliğin alt boyutlarını 9 ana kategoride ve yüzlerce karakter eğilimi ile birlikte ölçer.
• Ana ekol olarak psikoloji dünyasında önemli bir yeri olan ENNEAGRAM Kişilik Modeli’ni temel alır.
• Çeviri ya da uyarlama değildir.
• Türk kültürüne uygun olarak bilimsel sentez çalışmaları yapılarak hazırlanmıştır.
• Başlangıçta 144 maddeden oluşan test, yüzlerce denek üzerinde yapılan ön uygulamaların verileri üzerinde yapılan geçerlik/güvenirlik analizleri sonucunda 3 aşamadan ve 60 sorudan oluşarak son halini almıştır.
• Test içerisine serpiştirilmiş kontrol sorularıyla verilen yanıtların tutarlılığı kontrol edilmektedir.
• Testi yanıtlayan kişilerin mevcut kişilik özellikleri yerine, ideal özellikleri yansıtabilme riskini ortadan kaldırması amacıyla test içerisinde 3 farklı alarm sistemi yerleştirilmiştir.
• Kişinin kendisini olduğundan daha güçlü, daha iyi ya da daha bilgin yansıtabilme ihtimalini tespit etmek için geliştirilen alarm sistemleri, verilen yanıtları değerlendirdiğinde şüphe duyduğu bu kişilere test sonucunda rapor vermemektedir.

Enneagram Hakkında:
Enneagram, kısaca insan kişiliğinin 9 farklı tipe ayrılabileceğini söyler. İnsanlar ebeveynleri tarafından yetiştirilmeleri sırasında karşılaştıkları davranışlara, ilişkiler ağına, stres kaynaklarına, doğal çevrelerine, maddi etkenlere ve daha bir çok farklı değişkene göre çeşitli hayatta kalma mekanizmaları geliştirir. Küçüklüğümüzde yerleşen bu davranışlar yetişkin yaşamımızda da varlığını sürdürür ve bizi biz yapar. Enneagram’a göre duygusal, mantıksal ya da bedensel bakış açılarından yaşama bakan 3 temel merkez üzerinden 9 kişilik tipi böylece oluşmuş olur.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum