• Reklam
Reklam
Reklam

SERAP ALTUNTAŞ'TAN SIĞINMACI ÇIKIŞI: DESTEK VERİLİYOR!

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Serap Altuntaş, "KOSGEB Kayseri Dahil bazı illerde sığınmacı ve kaçakçıları çalıştırana destek veriyor"! dedi.

SERAP ALTUNTAŞ'TAN SIĞINMACI ÇIKIŞI: DESTEK VERİLİYOR!
26 Ocak 2023 - 11:58
Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Serap Altuntaş, "KOSGEB Kayseri Dahil bazı illerde sığınmacı ve kaçakçıları çalıştırana destek veriyor"! dedi.

Serap Altuntaş açıklaamsında şunları söyledi. 

 KAYSERİ DAHİL BAZI İLLERDE SIĞINMACI VE KAÇAKLARI ÇALIŞTIRILMASINA DESTEK VERİYOR!

İSTİHDAMDA SIĞINMACILARA DESTEK TÜK VATANDAŞLARINA KÖSTEK, TÜRK VATANDAŞI İKİNCİ SINIF OLDU!

                                             

Ağır enflasyon koşulları ve zam yağmurları altında ciddi bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Kayseri nüfusunun oldukça önemli bir kısmını oluşturan işçi ve esnaflar ile aile bireylerinin bir kısmı sadece faturaları ödeyebilmekte, bir kısmı ise buna dahi yetişememektedir. Asgari ücrete yapılan zamlar aynı zamanda işçilerin işine son verilme riskini de taşımaktadır. Neden ? Çünkü , sanayideki işletme ve fabrikalarda asgari ücretin altında ve kaçak olarak Suriyeli ve Afgan  işçi çalıştırmak  tercih edilmektedir.

Akla ziyan bir biçimde devam eden Suriyeli ve Afgan göçleri , Türkiye’nin ve Kayseri’nin ekonomisini daha da kötüye götürmektedir. Bunlar bilimsel veriler ışığında açıkça belli olmasına rağmen mevcut iktidar,  ithal seçmen elde etmek için bu kötü gidişatı durdurmak yerine  körüklemeye devam etmektedir. Üstelik bu işi resmi – özel fark etmeden kurumlar eliyle yapmaktadır.  Sizinle paylaşmak istediğim bir örnek şöyle dir ;

KOSGEB tarafından yayınlanmış olan ve halen açık olan FRIT II İSTİHDAM TAAHHÜTLÜ KOBİ DESTEK PROGRAMI TEKLİF ÇAĞRISI yapılmıştır.  26.12.2022-27.01.2023 tarihleri arasını kapsayan bu teklife göre :

Teklif Çağrısının Amacı :  Ülkemizde yurt dışı kaynaklı göçten en çok etkilenen illerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ); Türk vatandaşları, Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler, Uluslararası Koruma Sağlanan Kişiler ve Sosyal Uyum Yardım Programı’ndan yararlanan kişiler için kayıtlı istihdam yaratmalarını ve istihdamı muhafaza etmelerinin sağlanmasıdır.

Bu destek programından faydalanacak olan ve YURT DIŞI KAYNAKLI GÖÇTEN EN ÇOK ETKİLENEN İLLER : Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.

Şartları : Destek süresince istihdam edilmesi taahhüt edilen personelin yarısının Türk vatandaşı diğer yarısının GKAS (Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler) / UKSK (Uluslararası Koruma Sağlanan Kişiler)  / SUYPY (Sosyal Uyum Yardım Programı’ndan yararlanan kişiler) olması esastır.

Görüldüğü gibi göçten en çok etkilenen illerden bir tanesi KAYSERİ’DİR. Kayserimiz; Kayseri OSB, İncesu OSB ve Mimarsinan OSB'den oluşan üç tane organize sanayi bölgesine, onun haricinde eski-yeni ve orta sanayi gibi daha küçük ölçekli sanayi bölgelerine ve iş kolu türüne göre daha pek çok sanayi bölgesine sahipken ve bölgesinde lider bir şehir iken yaşanan ekonomik kriz ile birlikte kontrolsüz göçten en çok etkilenen bir il durumuna düşerek gerilemeye girmiştir. Pek çok insanımız işsizlikten kıvranırken sığınmacı ve kaçakların istihdamını şart koşarak destek programı açıklanmasını hiçbir vicdan kabul etmez! Bu topraklarda doğan büyüyen, vergi veren, devlete-millete ve bayrağına bağlı TC vatandaşlarının geçim ve işsizlik sorununu çözmeden sırtımızda ağır bir yüke dönüşen , milli güvenlik sorunu boyutuna gelmiş bu yabancılara istihdam sağlanmasını kabul etmiyoruz. Kendi vatandaşlarımız işsizlikten intiharın eşiğine gelmişken kimler hangi hakla bu yabancıları baş tacı ediyor. Zafer partisi gelecek , sığınmacı ve kaçaklar ülkelerine dönecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum