• Reklam
Reklam
Reklam

SENDİKA BAŞKANI MUHARREM ÇOLAK'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: NİTELİKLİ OKULLARDA EĞİTİM KALİTESİ GERİYE GİDİYOR!

TÜRK Eğitim-Sen'de 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak özellikle Kayseri'de nitelikli okullar olarak bilinen Fen Liseleri ve sayısı bir kaç tane olan Anadolu Liseleri'ndeki eğitim kaliteli ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

SENDİKA BAŞKANI MUHARREM ÇOLAK'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: NİTELİKLİ OKULLARDA EĞİTİM KALİTESİ GERİYE GİDİYOR!
23 Haziran 2022 - 14:32 - Güncelleme: 23 Haziran 2022 - 14:47
SENDİKA BAŞKANI MUHARREM ÇOLAK'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: KAYSERİ'DEKİ NİTELİKLİ OKULLARDA EĞİTİM KALİTESİ GERİYE GİDİYOR!

TÜRK Eğitim-Sen'de 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak  özellikle Kayseri'de nitelikli okullar olarak bilinen Fen Liseleri ve sayısı bir kaç tane olan Anadolu Liseleri'ndeki eğitim kaliteli ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Muharrem Çolak Nitelikli okullarda eğitim kalitesinin her geçen gün geriye düştüğünü söyledi. Çolak, 9. sınıfta 120 öğrenci ile başlayan bir nitelikli okulda 80 öğrencinin mezon olduğunu diğer 40 öğrencinin ise okuldan ayrıldığını söyledi. Çolak, Kayseri'de eğitime yön veren bürokratların durumu enine boyuna düşünmesi gerektiğini söyledi. 

Çolak, "Yüzde 1’lik dilimle öğrenci alan proje okulları bu çocukları yüzde???’lik dilimlere kadar geriletmişler, 9. sınıfta 120 öğrenci kontenjanıyla başlayan nitelikli bir okul 80 öğrenci mezun etmiş… Bu başarı nasıl bu kadar geriledi, 40 öğrenci nereye gitti diye soran yoksa... Biz atalarımıza layık bir eğitim öğretim anlayışına sahip değiliz demektir." dedi. 

Muharrem Çolak yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Milletler geleceğe eğitimle bakar. Gelecekte bir milleti nelerin beklediğini görmek için de bugünkü eğitimine bakmak gerekir. Yükselen ve tarihe adını yazdıran milletler incelendiğinde ise temel sağlam ise uzun ömürlü medeniyetler yükselttikleri görülür: adalet ve eğitim

Başkalarına bakmaya hiç gerek yok. Kendi tarihimize bakalım. Selçuklu ve Osmanlı sağlam eğitim sistemiyle büyük bilginler, devlet adamları ve askerler yetiştirerek var ve bugünkü Türk varlığının temeli olmuşlardır. Nizamülmülk’ün Nizamiye medreseleri, daha sonraki Enderun ve Sahn-ı Seman medreseleri devrinin en güçlü bilim merkezleriydi. Buraları üstün kılan bugün bazı sendika görünümlü menfaat yuvaları yüzünden mumla aradığımız ehliyet ve liyakat esasıydı.

Fatih’in elçi olarak İstanbul’a geldiğinde bin bir hürmetle kalmaya ikna ettiği Ali Kuşçu bugün yaşasa bir sendikanın üyesi olmadığı için değil Sahn-ı Seman medresesinde müderris olmak okul müdürü!!! bile yapılmazdı. Nitekim bugün personel listesi soy ağacı gibi olmuş üniversitelerimizde Ali Kuşçu’lara değil kayınço, bacanak, enişte ilişkisiyle yer işgal eden ... rastlıyoruz.

'İLİM ÇİN'DE BiLE OLSA GİDİP ALINIŹ '
Sözünün sahibi bir Peygamberin ümmetinden,
'HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR '
Sözünün sahibi bir liderin Milliyetindeniz...
Kurtuluş Savaşı sırasında Maarif Kongresi yaparak asıl savaşın Eğitim olduğunu bilenlerdeniz!

Kendilerine ait bakkal dükkanını bir beceriksize emanet etmeyecek olanlar devletin milyonlarca liraya mal olmuş okullarını liyakatsizlerin eline bırakmak için çaba gösterebiliyorlar.

Yüzde 1’lik dilimle öğrenci alan proje okulları bu çocukları yüzde???’lik dilimlere kadar geriletmişler, 9. sınıfta 120 öğrenci kontenjanıyla başlayan nitelikli bir okul 80 öğrenci mezun etmiş… Bu başarı nasıl bu kadar geriledi, 40 öğrenci nereye gitti diye soran yoksa... Biz atalarımıza layık bir eğitim öğretim anlayışına sahip değiliz demektir.

Sendikacılığı makam kovalamak, idareciliği kafa dinlendirme yeri sananlar; zararınız bugünden çok yarınlara…

Bilseydiniz vebali ,korksaydınız Allah'tan,utansaydınız kuldan bunları yapmazdınız herhalde... 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum