SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI PROF.DR. DEMİR ASPİLSAN ENERJİ'Yİ ZİYARET ETTİ

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ASPİLSAN Enerji’yi Ziyaret Etti

    SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI PROF.DR. DEMİR ASPİLSAN ENERJİ'Yİ ZİYARET ETTİ
    11 Ekim 2021 - 14:19
    Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve beraberindeki heyet ASPİLSAN Enerji’yi ziyaret etti.

    Savunma Sanayisindeki yerli ve milli kabiliyetleri yerinde inceleyen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ASPİLSAN Enerji’ye yönelik ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak adına bu sektöre yönelik farkındalığı artırmanın önemini belirtti.

     Yerli ve milli imkanlarla yapılan üretimin çok kritik öneme haiz olduğunu vurgulayan Demir, “Savunma sanayi alanında ekosistemin büyümesi oldukça kıymetlidir. Savunma sanayinde stratejik öneme sahip batarya teknolojileri alanında ülkemizde kurumsal faaliyette bulunan tek firma Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN Enerji’dir. Türkiye’de batarya üretimi konusunda en önemli adımı atan ASPİLSAN Enerji olmuştur. ASPİLSAN Enerji batarya üretim teknolojisine üniversiteyi de dahil ederek daha ileri teknolojiyi kullanır hale getirmeyi başardı. Bu batarya üretim teknolojisinde bir yolculuk, biz ASPİLSAN ile ilk adımı atmış olduk. Bu yolculuk hızlı ve büyük bir enerjiyle devam ederek çok daha büyük adımlarla ilerleyecek. Kayseri sanayisinin bu sektöre daha dikkatli bakması lazım. Yolun başında olsak da ilk adımı attık ve önemli bir çıkış yakaladık.

     

    Bu kapsamda ülkemizde savunma sanayinin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında çeşitli ürünleri ile yerli ve milli üretim atağını besleyen ASPİLSAN Enerji Ar-Ge faaliyetlerini daha da hızlandırmış durumdadır. ASPİLSAN Enerji’de Türk mühendisleri savunma sanayiimizin gelişmesi ve dışa bağımlılığımızı azaltmak adına değerli çalışmalar yürütmektedir. Ülkemize katma değer oluşturan çalışmaları için ASPİLSAN Enerji’yi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

     Ziyaret ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy’un yeni çalışmalara yönelik yaptığı bilgilendirme sunumu ve tesis turu ardından sona erdi.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum