SAKLI CENNET KEYFALAN YAYLASI!

    Memleketin cennet köşelerinden biri si de Ordu'nun Mesudiye İlçesinin güneydoğusunda bulunan Kayfalan Yaylası Ordu’ya 106 km. Mesudiye İlçesine 20 km. mesafede bulunuyor.

    SAKLI CENNET KEYFALAN YAYLASI!
    27 Temmuz 2022 - 17:39 - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 - 22:31
    (ÖZEL HABER ) Memleketin cennet köşelerinden biri si de Ordu'nun Mesudiye İlçesinin güneydoğusunda bulunan  Kayfalan Yaylası Ordu’ya 106 km. Mesudiye İlçesine 20 km. mesafede bulunuyor.  Keyfalan yaylası adeta saklı bir cenneti anımsatıyor.  Yayla içerisinde bulunan iki küçük göl ise Keyfalan'a gelenlere büyük bir keyif veriyor.. 



    KEYFALAN ÖNEMLİ BİR TURİZM MERKEZİ HALİNE GELMİŞ 

    Keyfalan Yaylası son dönemde önemli bir turizm merkezi haline de dönüşmüş durumda. Şehir hayatının yoruculuğu, kirli havası ve yeşilden uzak ağırlıklı gri betonarme görüntüsünden sıkılan insanlar artık yaylalara akın ediyor..

    Özellikle de Karadeniz'in Ordu bölgesi ve çevresinde yaşayan ancak yıllar önce İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehire göç etmiş yöre halkı şimdilerde yaylaların yoğun olduğu Keyfalan'a akın ediyor..


    ÜLKENİN BİR ÇOK BÖLGESİNDEN İNSANLAR BURAYA AKIN EDİYOR

    Keyfalan'a gelenler sadece bu yörenin insanları da değil Ülkenin bir çok merkezinden bu bu doğa harikası bölgeye turlarla turist akını oluyor. insanlar bulduğu ilk tatil fırsatında kendini doğanın kollarına atmayı arzuluyor.

    Bu sebeple de eskiden hayvanları otlatıp kış hazırlığı yapmak için sadece yaz dönemlerinde kullanılan yaylalar günümüzde birer turizm merkezi haline gelmiş durumda.
    Bu yaylaların en başında da Karadeniz bölgesindeki Keyfalan yaylası yer alıyor.



    Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Mesudiye ilçesine bağlı Keyfalan Yaylası  hem yeşil hem de maviye doyuran yaylalar yerli turistlerden olduğu kadar yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.

    KEYFALAN YAYLASI DENİZ SEVİYESİNDEN 1200 METRE YÜKSEKLİKTE

    Keyfalan yaylası deniz seviyesinden 1200 m yüksekliktebulunuyor. Bölge çam ormanları ile çevrili ve çimenlerle kaplı olağanüstü bir güzelliğe sahip. Mis gibihavası ile ünlü bu yaylanın toplamda 3 tane de obası bulunduğu ifade ediliyor. 

    Yayla üzerindeki evler hem geleneksel yayla mimarisine hem de oba yerleşimine uygun nitelikte olmaları dikkatlerden kaçmıyor.  Keyfalan yaylası temiz havası, doğal kaynak suları ve doğal hayvansal ürünleri ile de dikkat çekiyor. Yaylada yürüyüş yapmak, dinlenmek ve piknik yapmak ta mümkün .
     



    MESUDİYE BELEDİYE BAŞKANI İSA GÜL: BU DOĞA HARİKASINI HERKESİN GÖRMESİ LAZIM 

    Mesudİye'nin çalışkan belediye Başkanı isa Gül, Bölgede yaptığı başarılı projelerle de adından sıkça  söz ettiriyor. Mesudiye halkının çok sevdiği ve ilçede 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan İsa Gül, "Karadeniz Bölgesi içinde Ordu'nin Mesudiye ilçesinde yer alan Keyfalan yaylasını tüm herkesin görmesini istiyoruz. Burada adeta saklı bir cennet " dedi.  



    KEYFALAN DOĞA OTELİ BELEDİYE TARAFINDAN DEVRALINDA VE YENİDEN TURİZME KAZANDIRILDI.

    Keyfalan Doğa Otel tesisleri yıllar sonra Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül'ün önemli katkıları ile yeniden hizmet vermeye başladı.2021 yılının ilk haftasından itibaren misafir ağırlamaya başlayan tesis, otel ve restoran olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.
    Otel ve restoran kısmında çalışan profesyonel ekip misafirlerini en güzel yemeklerle ağırlıyor.



    Turizmin göz bebeği Mesudiye Yaylalarından kendini kanıtlayan Keyfalan Yaylası’ da atıl duruma düşen tesisler, Belediye Başkanı İsa Gül’ün önemli gayretleri sonrası onarıldı



    Belediye Başkanı İsa Gül, Tesislerin hizmete açılmasıyla birlikte, yaz ve kış turizmine önemli katkı sağlamaya başladığını söyledi. 
     

    Haber ve Fotoğraflar:  Mustafa DURAN/ AYAKLIGASTE.COM

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum