SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ÜYELERİ TALEPLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN REKTÖRLÜĞÜ YÜRÜDÜ

    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Samsun Şubesi üyeleri, taleplerinin karşılanması için rektörlüğe yürüyüş düzenledi.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp...

    SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ÜYELERİ TALEPLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN REKTÖRLÜĞÜ YÜRÜDÜ
    26 Mayıs 2021 - 18:05 - Güncelleme: 26 Mayıs 2021 - 21:53
    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Samsun Şubesi üyeleri, taleplerinin karşılanması için rektörlüğe yürüyüş düzenledi.

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Hastanelerinde çalışan Sağlık-İş üyesi işçiler, 23 Aralık 2020 tarihinden bu yana bitirilemeyen toplu iş sözleşmesinin imzalanmamış olmasını protesto etti. Sağlık çalışanları, Tıp Fakültesi Dekanlığı önünden ellerindeki döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde rektörlük binasına kadar yürüdü.



    "Gelin iş barışımızı sağlayalım, sözleşmemizi yenileyelim"

    Yürüyüşün bitiminde konuşma yapan Sağlık-İş Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, "Gelin iş barışımızı sağlayalım, sözleşmemizi yenileyelim, insanların, çalışanların memnun olacağı şekilde imzalayalım. OMÜ'yü alkışlatalım, teşekkür edelim. Sayın Rektör Hocamız sesimizi duyuyor inanıyorum. Mutlaka uzlaşma yolu var. Bugüne kadar gelen teklifleri paylaştık, bundan sonra da paylaşacağız. Biz OMÜ çalışanları olarak işimize, aşımıza, hastanemize sahip çıkıyoruz. Bizler emekli olana kadar buradayız. Makamdakiler, işçinize dokunun, bizlere dokunun, dualarımızı alın. Alın ki biz de sabahleyin işe geldiğimizde moralli bir şekilde çalışalım. Paylaşmasını bilenlere sesleniyorum, işçinin sesini duyun, duyun ki sırtınız yere gelmesin" dedi.

    Açıklamanın ardından çalışanların maaş bordroları toplandı ve rektörlüğe verildi. Bir süre slogan atan grup, ardından sessizce dağılıp tekrar görevlerinin başına döndü.
    İHA

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum