SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI AKTAŞ VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEMEYE DEVAM EDİYOR

    Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Mahalle ziyaretlerimiz devam ediyor. Artık ziyaretlerimizde tanıtım çadırımızı da kuruyoruz ve sabah 09.00 dan akşam 18.00 a kadar mahallemizde kalıyoruz." dedi.

    SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI AKTAŞ VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEMEYE DEVAM EDİYOR
    17 Haziran 2021 - 17:42
    Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Bu süre zarfında hem o mahalledeki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Hemde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. İlk olarak İldem cumhuriyet mahallemizi ziyaret ettik. 
    Görüştüğümüz esnaflarımız ve vatandaşlarımız cumhuriyet mahallemizin sorunlarını ve bazı ihtiyaçlarını dile getirdiler." dedi.

    Sinan Aktaş vatandaşın taleplerini ise şöyle sıraladı:


    1-İldem Cumhuriyet mahallemizde kreşinden lisesine kadar bölgede ciddi olarak bir okul eksikliği var. Öğrenciler çok uzak noktalardaki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Uzak olmasınıda geçtik sınıf mevcutları oldukça fazla. O bakımdan bölgeye her kademede okul yapılması gerekiyor.
    2-Sağlık yatırımı olarak bölgede 1 adet poliklinik 2 adette sağlık ocağı var. Sadece ildem bölgesi değil civardaki tüm köylerdeki vatandaşlarımızda buraya geliyor. Bir vatandaşımızın bize anlattığına göre; sabah namazında saat 05.00 gibi sıra alabilmek için polikliniğe gidiyoruz. Saat 07.00 a kadar sırada bekliyoruz. Sırayı alıyoruz. Sonra 09.00 a kadar bekliyoruz ve muayenemizi oluyoruz. Saat 09.00 da gelirseniz o gün sıra almanız mümkün değil.  Bölgede yapılması planlanan 300 yataklı bir hastane projesi vardı. Hikayemi oldu masal mı bilemedik. Neredeyse adı bile unutuldu. Hatta yeri bile hazırdı ama yapmak için para yok maalesef. Katıldığı bir tv programında büyükşehir belediye başkanımız Sn. Memduh Büyükkılıç bey bir hayır sever arıyoruz demişti. Bu sözün üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti aranan hayır sever hala bulunamadı. Sn. Başkan biraz gayret edin ve şu hayır severi bulun lütfen.
    3-Bölgenin kanalizasyon alt yapısı yetersiz. 20 bin kişiye göre yapılan alt yapı nüfus bu sınırı geçtikten sonra sürekli sorunlar yaşanmaya başlamış. Devamlı tıkanmalar ve taşmalar. Düşünmeden yapılan alt yapının yeniden elden geçirilmesi veya yenilenmesi gerekiyor.
    4-İldem Pazar yerinin hemen altında blok blokçarşı var. Ancak anlayamadığım bir şey var acaba buranın imar planını kim hazırlamış. Böyle büyük bir bölgede çarşı planda neden düşünülmemiş. Düşünüldü ise çarşının her iki tarafında caddeler neden çok dar yapılmış. Aracıyla gelen insanlar rahat bir şekilde aracını park edip alış veriş yapamıyorlar. Hele hele pazarın kurulduğu gün daha çok sıkıntı yaşanıyor. Esnaflarımız dar olan bu caddelerin genişletilmesini talep ediyor. Çok fazla olmasa da kısmen genişletme imkanı da görünüyor.
    5-İldem Cumhuriyet ve Fatih mahallesi dahil tüm bölgede 1 adet 2000 kişilik, 1 adet 1500 kişilik ve 2 adette çok küçük 100 er kişilik camii var. Bu camiiler bölgenin ihtiyacını görmüyor. Mutlaka farklı noktalarda ilave camii yapılmasıda gerekiyor.
     Bu sorunların daha fazla büyümeden giderilmesi için büyükşehir belediye başkanımız Sn. Memduh büyükkılıç beyi ve Melikgazi belediye başkanı Sn. Mustafa Palancıoğlu beyi göreve davet ediyorum.
    Son bir öneri; Bu bölgeye hizmet veremiyorsanız.Mimarsinan köprüsünden öbür tarafı MELİKŞAH ilçesi yapın olsun bitsin.
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum