• Reklam

MOSTAR'LI ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜKKILIÇ'A ZİYARET

Kardeş Şehir Kayseri Yaz Okulu Projesi çerçevesinde Kayseri'ye gelen Bosna Hersekli öğrenciler ve Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.

MOSTAR'LI ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜKKILIÇ'A ZİYARET
03 Ağustos 2022 - 13:13
Kardeş Şehir Kayseri Yaz Okulu Projesi çerçevesinde Kayseri'ye gelen Bosna Hersekli öğrenciler ve Kayseri Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.


 Türk Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli Büyükkılıç’a memnuniyetini ifade ederek, 
“ Sayın başkanımız ve ekibi bir haftadır bizleri misafir ediyorlar ve bir hafta daha misafir edecekler. Umarım sizlerde bu memnuniyetinizi bir ömür boyu unutmazsınız” dedi. 

Ayrıca Başkan Cafer Beydilli, misafir olarak gelen öğrencilerin tamamına Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe sınavı yapıldığını vebaşarılı olanların ödül için Kayseri’ye geldiklerini belirtti. 

Türk Kızılay Kayseri Şubesi’nin misafiri olarak gelen öğrencileri ağırlayan Memduh Büyükkılıç sözlerine “Kızılayımızın Değerli Başkanı Cafer Beydilli Bey’e Kızılay ekip arkadaşlarına ve siz değerli öğrencilerimize hoşgeldiniz diyorum sevgi ve saygı ile sizleri selamlıyorum” ifadeleriyle başladı.


Türk Kızılayının sadece felaketlerde insanlara yardımcı olan değil ayrıca sosyal yönleriylede ön plana çıkacak şekilde insanların hayatına dokunan bir yaklaşım sergilediğini ifade eden Büyükkılıç; “Bizim kardeş şehrimiz olan Mostar’dan geliyor olmanız bizim için önem arz ediyor. Sizleri Kayseri şehrimizde görmekten keyif alıyoruz. Bizler sizleri çok seviyoruz Bosna Hersek’in yeri bizim için çok ayrı hep birlikte inşallah daha güzel günler göreceğiz.” Dedi. 

Başkan Büyükkılıç konuşmasına “Kızılaya ve Değerli Başkanı Cafer Beydilli’ye şehrimizi tanıtmalarında katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz” sözleriyle son verdi.



Mostarlı öğrenci Irma Lıpovac ise “ Biz Kayseri’yi çok beğendik. Derslerimiz harika geçiyor. İnanıyorum ki buradan Bosna Hersek’e geçince Türkçemiz çok daha güzel olacak. Bizleri buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. ” ifadelerini kullandı. 
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum