MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'E KAYSERİ'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: MADEM BAKAN TALİMATIYLA OLUYOR,  ÖĞRETMENLERİNİZE DE SAHİP ÇIKIN!

    Eğitim ve Bilim Gücü  Dayanışma Sendikası Kayseri İl Başkanı Yasemin Çandır'dan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e promosyon çağrısında bulunarak dikkat çeken bir açıklama yaptı .Kayseri Şube Başkanı Yasemin Çandır: "Maden Bakan talimatı ile oluyor, o zaman öğretmenlerinize de sahip çıkın!" dedi.  Kayseri Şube Başkanı Yasemin Çandır adeta ülke genelindeki 1.2 milyon öğretmenin sıkıntısına da tercüman oldu.

    MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'E KAYSERİ'DEN DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: MADEM BAKAN TALİMATIYLA OLUYOR,  ÖĞRETMENLERİNİZE DE SAHİP ÇIKIN!
    30 Ekim 2022 - 16:49 - Güncelleme: 30 Ekim 2022 - 17:03
    MADEM BAKAN TALİMATIYLA OLUYOR,  ÖĞRETMENLERİNİZE DE SAHİP ÇIKIN.

    Eğitim ve Bilim Gücü  Dayanışma Sendikası Kayseri İl Başkanı Yasemin Çandır'dan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e promosyan çağrısında bulundu. Kayseri Şube Başkanı Yasemin Çandır: "Maden Bakan talimatı ile oluyor, o zaman öğretmenlerinize de sahip çıkın!" dedi. 

    Bu sabah MEB Resmi sitesinden yapılan paylaşımda, "Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla Vakıflar Bankası ile revize edilen banka promosyon sözleşmesine göre daha önce 3 bin lira alan Bakanlık merkez teşkilatı personeline 22 bin 500 lira daha ödenerek promosyon ücreti 25 bin 500 liraya yükseltilmiş oldu." ifadelere yer verilmişti.
    Bunun üzerine de  ülke genelinde on binlerce öğretmen Bakan Mahmut Özer'in diğer bankalara da bu konuda talimat vermesi yönünde beklenti içine girmişti.



    İşte bu gelişmelerin ardından  Eğitim ve Bilim Gücü  Dayanışma Sendikası Kayseri İl Başkanı Yasemin Çandır dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Çandır, Bakan Özer'e seslenerek, "Maden Bakan talimatı ile oluyor, o zaman öğretmenlerinize de sahip çıkın!" ifadelerine yer verdi. 

     Yasemin Çandır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


    "Farklı bakanlıklarda ust düzey bürokratlar devreye girerek personelinin hak kaybı yaşamaması ve birlik sağlanması adına promosyon anlaşmalarını bizzat bakanlık düzeyinde yaptılar. Adalet Bakanlığı personeline 25 bin TL, EGM polislere 27 bin TL, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına 27 bin TL promosyon ödemesi aldı. Anadolu Üniversitesi 5238 çalışanı için Türkiye Ekonomi Bankası ile yaptığı anlaşma ise 41.500 TL ‘lik bir anlaşmaya imza attı. Sağlık Bakanlığı personeli için ise 81 il için merkezi bir anlaşma yapılacak ve  50 bin TL’lik anlaşmalardan söz ediliyor."


    Bankalar öğretmenlerle adeta alay edercesine teklifler yapıyor

    Kayseri Şube Başkanı Yasemin Çandır, açıklamasında şöyle devam etti: "  Bankalar maaşlar üzerinde personele ödenen ücretlerin 13 katı kar elde ederken, eğitim camiasına hala dalga geçer gibi komik rakamlar teklif edilmekte, anlaşmalar iptal edilmek, yeniden ihaleye çıkılmak yerine Ocak 2023’ün beklenmesi istenmektedir.

    1.2 milyon Öğretmen’e gelince emekliye verilen promosyonlar bile teklif edilmemekte, bankalardan öğretmenlere vermeyi düşünmüyoruz hepsinin kredi borçları var, bizlere elleri mahkum şeklinde açıklamalar gelmektedir. Öğretmenin açlık sınırında düşürüldüğü durum, camianın yoksullaştırılması ve ekonomik itibarının düşürülmesi artık tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır." 

    Madem bakan talimatı ile oluyor il ve ilçe milli eğtiim müdürlerimizi yormasınlar

    Sendika Şube Başkanı Çandır açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

    "Bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla Vakiflar Bankası ile revize edilen banka promosyon sözleşmesine göre daha önce 3 bin TL  alan Bakanlık Merkez Teşkilatı personeline 22.500 TL daha ödenerek promosyon ücreti 25.500 TL’ye  yükseltildiğini öğrendik.  Geri ödemesiz olarak Bakan talimatı ile böyle bir anlaşma yapılabiliyorsa İl ve İlçe Milli eğitim müdürlerimizi yormadan Bakanlık düzeyinde merkezi bir anlaşma yapılmasını istiyoruz. Bakanımızdan bizler içinde talimat vermesini bekliyoruz.  
     Soruyoruz Bakanlık Merkez Teşkilatı personeli bakanlık Personeli de öğretmen kimin personeli? Sayın Bakan madem talimatla çözebiliyorsunuz o zaman Öğretmenlerinize de sahip çıkın.

    Öte yandan yapılacak anlaşmada enflasyon farkının sözleşmeye eklenmesi, eğitim çalışanlarının önümüzdeki aylarda yaşayacağı muhtemel hak kayıplarının önüne geçilmesini istiyoruz. Yapılan anlaşmanın her altı ayda bir toplam ödenek üzerinden enflasyon farkı ödemesi hesaplanarak güncellenmesi ise istediğimiz diğer bir şart.  Ayrıca sözleşmenin iptalinden doğan geri ödemelerin de bankaların şimdiye kadar elde ettikleri kara sayılmasını istiyoruz.



    Haber Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM

       
     
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum