MİLLET BAHÇESİ EĞİTİM KAMPÜSÜNE İLK HARÇ

    Talas Belediyesi-hayırsever işbirliğiyle ilçeye kazandırılan eğitim yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor.

    MİLLET BAHÇESİ EĞİTİM KAMPÜSÜNE İLK HARÇ
    11 Haziran 2022 - 11:20
     Bu kapsamda Talas Millet Bahçesi içerisine yaptırılacak Türkan-Av. Mehmet Altun Anaokulu ve İlkokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene hayırsever Mehmet Altun’un Hakkari Yüksekova ilçesine yaptırdığı okuldan mezun olan öğrencilerin sürprizi damga vurdu. 
     “MİLLET BAHÇESİ’NİN OKULLARI OLACAK”
    Millet Bahçesi Eğitim Kampüsü kapsamında yapımı gerçekleştirilecek olan anaokulu ve ilkokul için düzenlenen törenin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, iki önemli eserin temelini atacaklarını belirterek, “Tüm belediyelerimiz Kayseri’de eğitimde adeta bir seferberliğe imza atıyorlar. Devlet-millet işbirliğiyle her hafta şehrimizde bir veya birkaç okul, kütüphane temeli ya atılıyor ya da açılışı yapılıyor. Burası 100 bin metrekarelik alanda eğitim öğretim ve aynı zamanda millet bahçesi olarak Talas Belediyesi’ne tahsis edildi. Özhaseki bakanımız bize önder oldu sağ olsun. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan 4 okul, Mehmet Altun amcamız tarafından yaptırılacak. Bugün 2’sinin temelini atıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin diyorum ve hayırseverimizin ellerinden öpüyorum.  Bu okullar 100 bin metrekarelik bir bahçenin içinde olacak. Okulun bahçesi olmayacak.” dedi.
    YÜKSEKOVA’DAN TÖREN İÇİN GELDİLER, ALTUN ÇİFTİNE SÜRPRİZ YAPTILAR
    Hayat hikayesinden kesitlerin yer aldığı videonun yayınlanmasının ardından kürsüye eşi Türkan Hanım ile birlikte gelen Av. Mehmet Altun’u bir sürpriz bekliyordu. Altun çiftinin 2014 yılında Hakkari Yüksekova’da yaptırdığı okuldan mezun olan bir grup öğrenci, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın organizasyonu ile Kayseri’ye gelerek törene katıldı.  Yaptırdığı okuldan gelen öğrencileri karşılarında gören Av. Mehmet Altun ve eşi Türkan Altun duygu dolu anlar yaşadı. Çocukların bir çift el örme çorap hediyesi ve Okul Müdürü Nurettin Akdoğan’ın meşhur Hakkari balı hediyesi Altun çiftini oldukça mutlu ederken Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile törene katılanlar da yapılan hoş sürprizi takdirle karşıladı. 
     “KARINCA KARARINCA HAYIR YAPIN”
    Ardından sözlerine başlayan hayırsever Av. Mehmet Altun, en büyük destekçisinin eşi Türkan Hanım olduğunu ifade ederek, “30’u aşan yurt ve okulu eşim sayesinde yaptırdım. Hepimiz bu dünyada misafiriz. Önemli olan bu dünyadan ayrılırken geride eser bırakmaktır. Elinizle ne verirseniz onu götürürsünüz. Kendi elinizle karınca kararınca hayır yapın.” diye konuştu.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin hayırseverler şehri olduğunu anlatarak, “Say say bitmiyor elhamdülillah. Hizmetten hizmete koşuyoruz. Burada Talasımızın değerli başkanı Mustafa Başkanımızı böyle anlamlı bir hizmetten ötürü tebrik ediyorum. Hayır sahibine ayrıca teşekkür ediyorum. Haseki bakanımız da hayır denilince koşuyor ve bizleri de koşturuyor, motive ediyor.” şeklinde konuştu.
    “İBRET ALINACAK MÜTHİŞ BİR HAYAT”
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, “İnsanoğlu ibret alacaksa işte müthiş bir ortam, bir hayat. Yokluktan kazanmış ama kazandığını daha sonra toplumla paylaşan, insanlara karşı borcunu ödeyen, bunu öderken de Allah’ın rızasını kazanmayı hedefleyen bir hayat tarzı. Allah hayırsever büyüklerimize daha çok versin, keselerine bereket versin. Evlatlarına da devamını getirmeyi nasip etsin. Ticaret şehri isim yapmış Kayseri. Günümüzde artık damgasını vurdu; bu şehir hayırseverler şehri. Allah sizden razı olsun. Son 20 yılda hayırseverlerimizin şehrimize kattığı eser 1 milyar doların üzerinde. 4 üniversitemizin 150’ye yakın binası var. Sadece Erciyes Üniversitesi Rektörlük binası dışında tamamı hayırseverlerimizin. Bu bize bir gelenek.” ifadelerini kullandı.
    “İSİMLERİNİ GELMEDEN DUYMUŞTUM”
    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Ben Kayseri’ye atanmadan Sayın Mehmet Özhaseki Bakanımız görev yaptığım vilayette Osman Amca ve Mehmet Amcamızın isimlerinden bahsetti. Yani daha buraya gelmeden isimlerinizi duymuştum. Buraya atanınca da şehrin her yerinde imzalarınızı gördüm. Allah sizlerden razı olsun. Hayırseverlerimiz öyle bir hayat yaşamışlar ki bize sanki mutluluğun sırrı burada diyorlar. Bundan çok etkilendim.” dedi.
    Konuşmaların ardından dualar eşliğinde protokol üyeleri tarafından Türkan-Av. Mehmet Altun Anaokulu ve İlkokulu’nun temeline harç konulması için butona basıldı.
    ANAOKULUNDA NELER OLACAK?
    3 bin 589 metrekare arsanın bin 33 metrekaresi üzerine inşa edilecek her türlü teknolojik altyapı ve donanıma sahip Türkan-Av. Mehmet Altun Anaokulunda 7 derslik bulunacak. Okulda ayrıca beden eğitimi salonu ve yemekhanenin yanı sıra çocukların hem eğlenip hem de öğrenerek kaliteli vakit geçirecekleri peyzaj alanları da yer alacak. 
    TAM DONANIMLI İLKOKUL 
    5 bin 520 metrekarelik arsanın 4 bin 215 metrekarelik kısmına inşası yükselecek Türkan-Av. Mehmet Altun İlkokulu 24 derslikten oluşacak. İçerisinde çok amaçlı salon, kütüphane, laboratuvar, yemekhane ve ek hizmet birimlerinin yer alacağı ilkokulun peyzaj alanları çocukların okul dışındaki eğitici sürece dahil etmesine yönelik olarak tasarlandı. Her türlü teknolojik imkanların yer alacağı ilkokul binası, anaokulu ile birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak.
    EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR 
    Eğitime olan desteğini hiç kesmeyen Talas Belediyesi, 20 gün önce de Mevlana Mahallesinde yapımı gerçekleştirilecek olan 500 kişi kapasiteli Mehmet Karamercan Kütüphanesinin yapımına başlamıştı. 
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum