Metaverse 10 bin iş alanı yaratacak!

    İş dünyası, sanal ve artırılmış gerçekliği buluşturan metaverse'e göz kırpıyor. B2Press Online PR Servisi’nin konuya dair incelediği araştırmalar, çalışanların %44’ü metaverse'e geçmek istediğini, bunun üretkenliğini artacağını ve yeni faydalar elde edeceklerini ifade ediyor.

    Metaverse 10 bin iş alanı yaratacak!
    26 Ocak 2022 - 13:23
    Dijitalleşmeyle birlikte iş dünyası evrilmeye devam ederken, Neal Stephenson'ın 1992’de yayımladığı bilimkurgu romanı Snow Crash'le ortaya çıkan metaverse kavramına dair 2020’den bu yana yürütülen çalışmalar dönüşüme hız kazandırıyor. “Sanal evren" anlamına gelen metaverse’te, aralarında Ankara’nın da bulunduğu birçok belediye şehirlerini inşa etmeye başlarken, iş dünyasının önde gelen şirketleri de dijital dünyada iş yapmaya hazırlanıyor. B2Press Online PR Servisi’nin analiz ettiği veriler, sanal evrene iş dünyasının penceresinden ışık tutuyor. 

    2024 için 1 trilyon doları işaret edenler var 

    Emlaktan tekstile, teknolojiden turizme birçok sektör iş modellerini metaverse’e taşıyor. Konuya dair Earth Web verileri ise 2020’de 46 milyar dolar olan sanal evrenin, 2024’e kadar 800 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını gösteriyor. Bazı tahminler metaverse’in 3 yılın sonunda 1 trilyon dolara ulaşacağına işaret ederken, sanal evrenin iş dünyasındaki hakimiyetinin artmasıyla, gelecek 5 yılda 10 bin iş alanı yaratılacağına dikkat çekiliyor. Sanal ve artırılmış gerçekliği birleştiren, fiziksel dünyanın sürükleyici bir uzantısı olduğu düşünülen metaverse’ün, işletmeler için daha uygulanabilir ve etkileşimli deneyim alanları açacağı öngörülüyor. Çalışanların %44’ü ise şimdiden sanal evrene hazır olduğunu söylüyor.

    İş dünyası sanal evrene hazırlanıyor!

    Pandemiden bu yana yeni çalışma modellerine uyum sağlamak konusunda adım atan iş dünyasının liderleri, şimdi de metaverse’e hazırlanıyor. Lenovo tarafından yapılan araştırmayı inceleyen Online PR Servisi B2Press, çarpıcı sonuçları paylaştı. Çalışanların %51’i, bir işverenin yeni teknolojileri benimseme hızının, yeni teknolojik gerçekliklere hazır olduğunu gösterdiğini düşünüyor. Neredeyse yarısı ise metaverse’te çalışmaya istekli olduğunu aktarıyor. Açıklanan veriler hem gelirlerini hem de verimliliklerini artırmak isteyen işletmeler için ise motivasyon kaynağı oluşturuyor.

    Çalışanların %44’ü metaverse’e geçmek istiyor

    İş dünyası fiziksel alanlarda birlikte olamadığı insanlarla sanal gerçeklikte buluşmaya hazırlanıyor. İşverenlerin sanal evrene ilgisinin gün geçtikçe artması ise çalışanlarda birçok soru işaretinin doğmasına kapı aralıyor. Basın bülteni dağıtımına odaklanan  B2Press’in konuya dair incelediği araştırma verilerine göre, çalışanların %44’ü sanal evrene geçmek istediklerini, bunun üretkenliklerini artırarak yeni faydalar elde edebileceklerini söylüyor. Çalışanların %59’u ise işverenlerinin BT sistemlerine yeterince yatırım yapmadıklarını ve metaverse’e geçiş yapacak kadar bilgiye sahip olmadıklarını ifade ediyor. Hem iş dünyası hem de devletler için geleceğin yeni yatırım alanı olarak görülen sanal evrene geçiş ise alışılageldik uygulamaların yeniden tasarlanmasını gerektiriyor. 

    Mobil Oyun Metaverse'ünün yapı taşlarını başlattı

    Now.gg CloudOS tarafından desteklenen mevcut mobil oyunlar, Metaverse oluşturmak için birbirleriyle ve kullanıcıyla bağlantı kuran NFG'lere dönüştürülebilir. 

    Mobil bulut şirketi now.gg bugün Unity, Unreal ve Cocos motorlarında geliştirilen mobil oyunlara yönelik now.gg Fungible Games (NFG) platformunu duyurdu. NFG, oyunun parçalarının farklı kişiler tarafından sahip olunabilmesi için ayrıştırılmasını, bulutta dinamik olarak yeniden oluşturulmasını ve oyuncuya teslim edilmesini sağlar. NFG, ayrıştırılmış parçaları oyunlar arasında paylaşarak oyunların birbiriyle bağlantılı olmasını da sağlar.

    “Büyük bir Marvel hayranıyım ve Marvel Sinematik Evreni yaratmak için filmlerinin birbirlerine bağlanmasına bayılıyorum. Mobil Metaverse, Marvel'den ilham almıştır. Bu şekilde oyuncular, favori oyunlarına kendilerinden parçalar ekleyebilecekler. Oyunlarınızı da Marvel Evreni gibi hem fantastik hem de günlük hayatınızla paralel bir hale getirebilirsiniz diyor now.gg kurucusu Rosen Sharma. "Bugün bir telefonda bunu yapmak imkansız olurdu, ancak mobil bulutun işlem gücü ve oyunların dinamik bileşimi ile bu mümkün hale geliyor. Bu konuda çok heyecanlıyız ve Metaverse'e daha fazla oyunun bağlandığını göreceksiniz.”

    now.gg Fungible Games, mobil bir Metaverse oluşturmak için birkaç benzersiz teknik yeteneği birleştirir. Birincisi, oyunun farklı parçalarına sahip farklı kişilerle bir oyunu oyun koduna, oyun etkinliklerine ve oyun sanatına ayırma yeteneğidir. NFG platformu bunu bazı mevcut oyunlar için otomatik olarak yapabilir veya geliştiricilerin bunu programlı olarak yapmasını sağlayabilir. Oyun, bu ayrıştırılmış bileşenlerden herhangi birini sorgulayabilir ve kullanıcıdan veya oyun geliştiricisinden gelen bileşenlerle değiştirebilir ve tamamen yeni bir deneyim sunarak değiştirilebilir bir oyun oluşturabilir. İkincisi, buluttaki bu ayrıştırılmamış öğelerin düşük gecikmeyle kullanıcıya aktarılan gerçek zamanlı dinamik bileşimidir. Üçüncüsü, oyunlar arasındaki ögelerin ve kullanıcının kendi NFT cüzdanlarındaki ögelerin birbirine bağlanmasıdır.

    NFG ile geliştiriciler, oluşturmanın ve inşa etmenin daha fazla yoluna erişir ve oyuncular çok daha zengin bir deneyim yaşar. NFG ayrıca oyuncular, oyun geliştiricileri ve oyun yaratıcıları arasında yeni etkileşim seviyeleri sunar. Bunun en basit kullanım durumu, kullanıcıların oyundaki NFT'leri bulup kullanabilmeleri ve NFT veya NFT olmayan 2D ve 3D görüntüleri, dokuları, videoları ve kodları toplayarak tamamen kişiselleştirilmiş bir oyun deneyimi yaratabilmeleridir. NFG platformu, herkesin NFT'lerini veya diğer varlıklarını bir oyuna dahil edebilmesi için bir kullanıcının cüzdanını sorgulayabilir. Kullanıcıların da oyuna varlıklarıyla dahil oldukları bu yöntem, bir Metaverse dünyası oluşturmamıza olanak sağlar.

    Bir mobil simülasyon oyunu olan Heya (Japonca oda anlamına gelir), NFG'nin ilk örneğidir. Burada oyun, hangi varlıklara sahip olduklarını görmek için bir kullanıcının dijital cüzdanını sorgulayabilir ve ardından kullanıcının bu varlıkları odalarındaki duvarlara yerleştirmesine izin vererek, paylaşılan ve tamamen kişiselleştirilmiş bir dijital alan yaratır. Ayrıca gelecekte, kullanıcıların bu NFT'lerden bazıları aracılığıyla diğer oyunlara geçiş yapmalarını sağlayan portallar oluşturacaktır.

    Heya Game Kurucusu ve CEO'su Yang GUO, "NFG, gelecekte oyunların nasıl geliştirildiğini ve oyunların oyuncularıyla nasıl etkileşime girdiğini büyük ölçüde değiştirecek. Ayrıca, mevcut mobil geliştiricilere, mevcut işin üzerine Web 3.0 inşa etme yolu veriyor. Mobil bulut olmadan bu mümkün olmazdı” dedi.

    NFG artık kullanılabilir. Daha fazla bilgi için lütfen now.gg/nfg.html adresini ziyaret edin.

    now.gg hakkında:

    now.gg, oyun geliştiricileri ve tüketiciler için oyun deneyimini değiştiren mobil bulut şirketidir. Oyun geliştiricileri için ilk küresel mobil platform hizmeti ile now.gg, oyun topluluklarının herhangi bir cihazda veya işletim sisteminde oyun oynamasına, oyunları anında sosyal kanallarında paylaşmasına ve halihazırda sahip oldukları ödeme kanalları aracılığıyla oyun içi ödeme yapmasına olanak tanır. Artık coğrafya, cihaz veya nitelikle sınırlı olmayan now.gg, tüketicilerin dünyasını oyun geliştiricilere açıyor ve tamamen yeni gelir akışlarının kilidini açıyor.

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum