MELİKGAZİ HASTANESİ BAŞHEKİMİ DR MUSTAFA DEMİREL GEÇMEYEN GRİBAL ENFEKSİYON İÇİN VATANDAŞLARI UYARDI!

    Geçmek bilmeyen grip salgını birçok kişiyi yatağa düşürmüş durumda. Melikgazi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Demirel insanların bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmaları için bazı önerilerde bulundu. İşte detaylar...

    MELİKGAZİ HASTANESİ BAŞHEKİMİ DR MUSTAFA DEMİREL GEÇMEYEN GRİBAL ENFEKSİYON İÇİN VATANDAŞLARI UYARDI!
    02 Şubat 2023 - 19:09 - Güncelleme: 03 Şubat 2023 - 10:16
    Geçmek bilmeyen grip salgını birçok kişiyi yatağa düşürmüş durumda. Melikgazi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Demirel  insanların bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmaları için bazı önerilerde bulundu.   İşte detaylar...

    Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Demirel, birçok viral enfeksiyon hastalıkları için aşı bulunmasına rağmen,  Koronavirüsler, Hepatit C, Dang tip 2 ve Ebola virüsü gibi virüslerin dünya çapında salgınlara neden olmaya devam ettiğini   salgınlar yoluyla sağlık sorunlarına neden olmaya devam ettiğini kaydetti. 



    Uzm. Dr. Mustafa Demirel, konuya ilişkin şunları söyledi: 

    "Grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, yorgunluk, sık tekrarlayan iltihaplanmalar bağışıklık sisteminin zayıfladığının en önemli göstergelerindendir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, uygun besin seçimi ve doğru beslenme uygulamaları ile bağışıklık sistemini güçlendirerek zararlı mikroorganizmalardan dolayısıyla nezle ve grip gibi hastalıklardan korunmak mümkündür. 



    Grip tedavisinde antibiyotiklerin yeri yoktur. Ancak 3'üncü 5'inci günden sonra özellikle de risk grubundaki kişilerde enfeksiyon akciğerlere kadar ilerleyecek duruma geldiyse bu durum yüzde 90 bakterilerin oluşturduğu bir zatürredir. O zaman doktor kontrolünde antibiyotik kullanılabilir. Yoksa gripte antibiyotiğin hem yeri yoktur hem de vücut için zararlı olabilmektedir."

    Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum