• Reklam

MEDENİYETLERİ BULUŞTURAN KAYSERİ CUMHURİYET MEYDANI GECE IŞIKLARI İLE BÜYÜLÜYOR!

Medeniyetleri buluşturan Kayseri Cumhuriyet Meydanı gece adeta görsel bir şölen sunuyor. 6 bin yıllık geçmişe sahip Cumhuriyet Meydanı Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserleri ile muhteşem bir kompozisyon sunuyor

MEDENİYETLERİ BULUŞTURAN KAYSERİ CUMHURİYET MEYDANI GECE IŞIKLARI İLE BÜYÜLÜYOR!
13 Ekim 2021 - 22:49 - Güncelleme: 13 Ekim 2021 - 23:05
(ÖZEL) MEDENİYETLERİ BULUŞTURAN KAYSERİ CUMHURİYET MEYDANI GECE IŞIKLARI İLE BÜYÜLÜYOR!

Medeniyetleri buluşturan Kayseri Cumhuriyet Meydanı gece adeta görsel bir şölen sunuyor.  6 bin yıllık geçmişe sahip Cumhuriyet Meydanı   Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserleri ile muhteşem bir kompozisyon sunuyor. 

Bir kaç uygurlığın izlerine ev sahipliği yapan Kayseri Cumhuriyet Meydanı Bünyesinde yer alan bir çok tarihi yapı ile de insanları adeta tarihte bir yolculuğa götürüyor.



Kayseri Kalesi, Tarihi Saat Kulesi, Kurşunlu Camii, Bürüngüz Camii, Sahabiye Medresesi gündüz ayrı bir güzellik sunarken gece ise muhteşem aydınlatması ile vatandaşları cezbediyor



Romalılar tarafından 243 yılında yaptırılan, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı tarafından restore edilen  tarihi  Kayseri Kalesi son olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı restorasyonu netiesinde geçmişten günümüze adeta aynı ihtişamını koruyor. 



Selçuklu dtönemine ait yine Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan  Sahabiye Medresesi ve Hunat Hatun Camisi adeta yüzyıllara meydana okuyor.   



Osmanlı döneminde Mimar Sinan tarafından yaptırılan Kurşunlu Camii   yine aynı döneme ait kapalı çarşısı ve saat kulesi de adeta yıllara meydan okuyor. 



İşte bu tarihi yapıların gece muhşetem ışıklarla aydınlatılması ise büyüleyici bir güzellik ortaya koyuyor.



 Haber: Mustafa Duran
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum