• Reklam
Reklam
Reklam

MEB, ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNİ ULUSLARARASI ARENADA ELE ALACAK

Millî Eğitim Bakanlığınca Türkiye'de okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında hayata geçirilen çalışmalarla 2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu'nun ele alınacağı "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi", 9-10 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

MEB, ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİNİ ULUSLARARASI ARENADA ELE ALACAK
04 Şubat 2023 - 10:39
UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilecek zirvede, Türkiye'nin son yıllardaki en öncelikli eğitim politikaları arasında yer alan okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen çalışmalar ile "2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu" ele alınacak. 
 
Zirveye birçok ülkenin eğitim bakanları, erken çocukluk eğitiminde erişim, kalite ve kapsayıcılık alanlarında çalışmaları bulunan akademisyenler, uluslararası kuruluş ve STK temsilcileri ile eğitim uzmanları katılacak. Zirvenin açılış töreni, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve UNICEF'in Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis'in katılımıyla gerçekleştirilecek. 
 
Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi kapsamındaki ilk panel, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer moderatörlüğünde diğer ülkelerden gelen eğitim bakanlarının katılımıyla "Erken Çocukluk Eğitimi Politikaları" teması bağlamında gerçekleştirilecek. 
 
Zirvedeki diğer paneller ise "Erken Çocukluk Eğitiminde Fırsat Eşitliği Bağlamında Erişim ve Finansman" ile "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Kapsayıcılık" konularında konunun uzmanı akademisyenlerin katılımı ile düzenlenecek.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, zirveye ilişkin bir değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:
 
"Bakanlık olarak öncelik verdiğimiz eğitim politikalardan biri de eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi amacıyla okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılmasıdır çünkü eğitimde fırsat eşitliği, tüm eğitim sistemlerin temelini oluşturuyor. Biz Bakanlık olarak son bir yıl içinde okul öncesi eğitim kademesindeki okullaşma oranını OECD ortalamasına çıkarmak için 3 bin yeni anaokulu hedefiyle yola çıktık. Biz yola çıktığımız zaman Türkiye genelinde sadece 2 bin 782 anaokulu vardı ve henüz bir yıl tamamlanmadan 6 bin 4 anaokulu kapasitesini oluşturduk. Böylece üç yaşta okullaşma oranını yüzde 9'dan yüzde 16'ya, dört yaşta yüzde 16 olan okullaşma oranını yüzde 37'ye, beş yaşta yüzde 65 olan okullaşma oranını da yüzde 99'a ulaştırdık. Bu bağlamda İstanbul'da düzenleyeceğimiz Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi, dünya ülkeleriyle tecrübe paylaşımında bulunacağımız bir zirve olacak. Biz okul öncesi eğitimde edindiğimiz tecrübeyi dünya ile paylaşma imkânı bulurken erken çocukluk eğitiminde bize ışık tutabilecek deneyimlerden de istifade etmiş olacağız."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum