• Reklam

MAZOTTAN ÖTV KALDIRILMALI TARIM ÜRÜNLERİNE DEVLET ALIM GARANTİSİ VERMELİ

Büyük Birlik Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Nevzat Yıldız, iktidara çiftçiler ve besiciler için seslendi.

MAZOTTAN ÖTV KALDIRILMALI TARIM ÜRÜNLERİNE DEVLET ALIM GARANTİSİ VERMELİ
04 Mart 2022 - 12:37
 Acil olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşanların nakliyesinde tükettiği mazotta KDV indirilmesini çağrısını yapan MKYK üyesi Yıldız, "Çiftçiler tarafından ekilecek ürünler şimdiden belirlenmeli ve çiftçilerin ürünlerinin alımı konusunda devlet şimdiden garanti vermeli" dedi.
Büyük Birlik Partisi Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Nevzat Yıldız, tarım ve hayvancılık konusunda önemli  açıklamalarda bulundu. Mazotta KDV indirimi isteyen Yıldız, çiftçinin ürettiği ürünün de alımı noktasında devletin garanti vermesini istedi.
Yazılı bir açıklama yapan BBP MKYK üyesi Nevzat Yıldız, " Günümüzde ülkemizde iliklerimize kadar hissettiğimiz satın alma gücümüzün gün geçtikçe zorlaştığı süreci yaşıyoruz. Bu satın alma gücümüzün gün geçtikçe zorlandığı günlerde ülke dışında cerayan eden Rusya'nın işgalinden tutun bir çok etkenlerin olduğunu biliyoruz. Hükümetimizden öncelikle çözüm odaklı kararlar ve adımların atılmasını bekliyoruz. Çok acil olarak tarım ve hayvancılık faaliyetleri ve bunların nakliyesinde tüketilen mazottan ÖTV’nin geçici de olsa kaldırılmasını istiyoruz. Yine  ekilecek ürünlerin mahsul fiyatlarının şimdiden belirlenerek, alımlarda ise devlet garantisi altına alınmasını istiyoruz. Böylelikle hayvancılık ve tarım sektöründe faaliyet gösteren vatandaşlarımızın üzerlerindeki tedirginlikleri atacaklarını umut ediyorum. Aksi takdirde nasıl ekip, biçip üretip satacağının karamsarlığı içerisinde olan tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren vatandaşlarımıza destek sağlanmadığında Allah korusun ihtiyaç duyulan bütün gıda maddelerinin yetersizliği ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle gerekli ihtimamı hükümetimizin göstereceğine inancımız tamdır." şeklinde konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum