• Reklam
Reklam
Reklam

MAZLUMDER'DEN DEPREM KONFERANSI

MAZLUMDER 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olup 10 ilde yıkama sebep olan Kayseri'de de hissedilip büyük korkuya sebep olan depremi düzenlediği konferans ile masaya yatırdı.

MAZLUMDER'DEN DEPREM KONFERANSI
13 Şubat 2023 - 14:26
Sivil Toplum Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa ilgi oldukça yoğun oldu. Konferansın konuşmacısı jeoloji mühendisi Adnan Evsen idi.

Evsen programdaki konuşmasında depremler, depremlerin sebepleri ve oluşumu ile yeryüzünün yapısı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki deprem kuşakları, yeryüzünün hareketleri ve buna bağlı olarak depremlerin meydana gelmesi hakkında da geniş izahatlarda bulunan Evsen Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen depremlerin Kayseri'ye yansımasının Rihter ölçeğine göre 5.5 şiddetinde olduğunu bildiren Evsen, bunun 2000'li yıllardan sonra yapılan binalarda herhangi bir yıkıma sebep olmayacağını bildirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremin Malatya'dan Maraş üzerinden Lübnan'a kadar uzanan bir fay hattı boyunca meydana geldiğini bildiren Evsen, bu depremin bölgede 500 yılda bir meydana gelen yıkıcı bir deprem olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu bildiren Evsen, Doğu Anadolu'dan başlayan fay kırığının Kuzey ve Güney Anadolu Dağları üzerinden Ege Denizi'ne kadar devam ettiğini söyledi. Depremle yaşamayı öğrenen bir ülke olmamız gerektiğini de söyleyen Evsen, depremlerden korunmanın en iyi yolunun dayanıklı binalar yapmaktan geçtiğini de sözlerine ekledi.

7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin bizim ülkemizde büyük bir yıkıma sebep olduğunu bildiren Evsen, eğer şehirlerimizde yapılan binalar deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılsa, binalar yapım aşamasında sıkı denetim altına alınsa idi böyle bir yıkım ve bu kadar can kaybı yaşanmazdı diye sözlerini tamamladı.

Sıcak bir gündem olan deprem ile ilgili birçok soruya da cevap veren Evsen, program için MAZLUMDER’e ve katılımcılara teşekkür etti. MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş da güzel sunum ve bilgilerden dolayı Evsen’e teşekkür etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum