• Reklam
Reklam
Reklam

MAZLUMDER BAŞKANI AHMET TAŞ: 20 YILLIK İŞGAL KATLİAMLA BİTTİ

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş: "ABD Afganistan'da 20 yıldan bu yana devam ettirdiği kanlı işgalini Taliban ile yaptığı anlaşma gereği 1 Eylül 2021 tarihi itibarı ile sona erdirdi" dedi.

MAZLUMDER BAŞKANI AHMET TAŞ: 20 YILLIK İŞGAL KATLİAMLA BİTTİ
31 Ağustos 2021 - 16:11
MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "

2001 ‘de New York'taki ikiz kulelere yapılan uçak saldırısının sorumlusu olarak El Kaide ve Taliban örgütlerini sorumlu tutarak Afganistan’ı işgal eden ABD’nin kan ve gözyaşı ile dolu işgalinin üzerinden 20 yıl geçti. Bu süre içinde bu ülkede tutunabilmek ve işgalini devam ettirme adına düğün merasimlerini, okulları, hastaneleri, pazar yerlerini havadan bombalayıp 100.000'den fazla insanı katleden ABD, binlerce askerini de burada kaybetti. Demokrasi ve insan hakları getireceğim diye Afganistan’ı işgal eden ABD'nin bu ülkeye hediyesi ne yazık ki katliam, kan, gözyaşı, yıkım, açlık, sefalet ve kardeş kavgası oldu.

ABD, Afganistan'dan çekilirken de ne yazık ki bu ülkedeki askerleri, sivil personeli ve kendine hizmet edenleri tahliye ederken kendi kurduğu silahlı örgütlerin saldırı ve katliamına engel olmadı Kabil hava alanına yapılan saldırıda çoğunluğu sivil olmak üzere 200’e yakın insan hayatını kaybetti, yüzlerce insan da yaralandı.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Afganistan'da son saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. ABD'nin 20 yıl boyunca Afganistan'da yaptığı katliamların uluslararası insan hakları mahkemeleri tarafından soruşturulmasını talep ediyoruz.

ABD işgali altında kan ve gözyaşına mahkum edilen bu ülkede bir an önce insan haklarını öne alan tüm kesimlerin temsil edildiği, insanlara insanca yaşama güvencesi veren bir yönetimin oluşması için insanlığını kaybetmemiş devlet yetkililerini ve sivil kurumları göreve davet ediyoruz.

YEMEN DE KAN AKMASIN

Yıllardır İran destekli Husiler ve Arap koalisyonu destekli güçler arasında kardeş kavgasının yaşandığı İslam dünyasının fakir ülkelerinden Yemen'de Lahic kentinde asgari üsse yapılan saldırıda 50'ye yakın asker öldü, daha fazlası da yaralandı.

İki taraf arasında yıllardır devam eden çatışmalarda on binlerce insan hayatını kaybederken çatışmalardan meydana gelen yoksulluk, açlık, susuzluk ve ilaçsızlık sebebiyle bölge insanları salgın hastalıklarla da boğuşmak zorunda kaldı.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Yemen'de yapılan katliam saldırısını şiddetle kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ülkede yaşanan ve insanlık ayıbı olup Yemen halkını açlığa ve perişanlığa mahkum eden çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve yaraların sarılması için bölgede etkili devletlerin yetkililerini ve insan hakları örgütlerini ellerini vicdanlarına koyarak harekete geçmeye davet ediyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum