• Reklam

LİONS KAYSERİ'DE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE İDDİALI GİRDİ

Life Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan , Lion’s Life Proje ortağı İnşaat Mühendisi Necdet Yıldırım , Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ‘ın katılımıyla Kayseri’nin Yerel ve Ulusal basın temsilcileri ile iftarda buluştu.

LİONS KAYSERİ'DE GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE İDDİALI GİRDİ
29 Nisan 2022 - 23:04 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 23:17
Kayseri29.04.2022 21:32Lion’s Life Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan , Lion’s Life Proje ortağı İnşaat Mühendisi Necdet Yıldırım , Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ‘ın katılımıyla Kayseri’nin Yerel ve Ulusal basın temsilcileri ile iftarda buluştu.



Programda 2022 Yılının ilk çeyreğinde sektörde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.Sektörün Dünya,Türkiye ve Kayseri kapsamında rakamlarla açıklamada bulunuldu.Sektörün satış alanında değerlendirmede bulunan Lion’s Life Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan gayrimenkul satışla ilgili değerlendirmelerde bulunurken İnşaat Mühendisi NecdetYıldırım inşaat sektöründe yaşanan gelişmelere değindi.

Başkan Aslan konuşmasında şunları söyledi:

Covid-19 Dünya’da Gayrimenkul ve İnşaat Sektörünü olumsuz etkiledi. Covit-19 Salgının etkisiyle yaşanan karantina süreci ekonomik aktivitenin çok hızlı bir şekilde yavaşlamasına yol açtı. Bu ani değişim sektörde gayrimenkul yatırımlarına olan talebiniönemli ölçüde olumsuz etkiledi.  Buna rağmen bizler yatırımlarımızın sürdürülebilir olmasıiçin alternatif çözümler üretme yoluna gittik. Sektör, 2021 ile birlikte güçlü bir toparlanma sürecine girdi. Talep koşullarındaki temkinligörünüme rağmen küresel konut fiyatlarındaki artış trendi ise devam etmektedir. Kanadakonut satışlarındaki fiyat artışını durdurmak için yurt dışı satışı kısıtlarken, Türkiyeyabancıların vatandaşlığa başvuruda gayrimenkul alma değerini 250 bin dolardan 400 bindolara yükseltti ve teşvik kapsamına aldı. Bu kararın hem yurtiçi fiyatların düşmesine hem deyurt dışı alıcıların kısmı kısıt getirilmesine sebep olarak fiyat artışına bazı illerimizde kısmenyavaşlama etkisi oluşturacağını değerlendiriyoruz.Ülkeler, salgın döneminde büyük ekonomik çöküşlerin önüne geçmek adına farklı para vemaliye politikaları devreye aldılar. Bu farklılıklar ülkeler arası ayrışmaların temel sebebiolarak öne çıkıyor. Örneğin, ülkemizde, kredi destekli ekonomik dengelenme politikası veberaberinde gelen aşırı düşük kredi faizleri konut talebini önemli ölçüde artırarak reel fiyatartışının %13’ün üzerinde gerçekleşmesine yol açtı. IMF’nin araştırmasına konu olan 63ülkenin 49’unda reel anlamda fiyat artışı izleniyor.


Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan şöyle devam etti :

2022'DE GAYRİMENKUL SATIŞLARI ÇOK İYİ GİDİYOR

TÜİK verilerine göre Türkiye’de gayrimenkul 2020 yılına göre 2021 satışlar düştü 2022 yılı 2021 yılına göre daha iyi gidiyor. Konut satış sayıları Yıl ÜlkeToplam Erkek Kadın Ortak DiğerTSKB Gayrimenkul Değerleme raporlarına göre Gayrimenkul Sektöründe Gelişmelerve Trendler Mega Projeler, İnovatif Projeler ,Yeşil Binalar , Akıllı Binalar , Akıllı Kentler , MüşteriOdaklı Binalar , Yatay Binalara Dönüş , Konutlarda Banliyölere Yönelim – Avantaj veDezavantajları , Ofis Binaları – Merkezi İş Alanlarından Göç , Alışveriş Caddelerinde BoşlukOranları - Yeni Ticaret Olanakları ,Otellerde Yeni Konseptler – Sağlık , Çekim Alanı HalineGelen Alışveriş Merkezleri.

TUİK VERİLERİNE GÖRE SATIŞLAR DÜŞERKEN KAYSERİ'DE TERSİ OLDU ARTTI!

Başkan Aslan: "TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 2021 yılında 2020 yılına göre konut satışları düşerken Kayseri de artış gösterdi. Konut satış sayılarıYıl İl Toplam Erkek Kadın Ortak DiğerBaşkan Aslan :Kayseri Türkiye de TÜİK verilerine göre adet bazlı en çok konut satışıgerçekleşen il sıralamasında 14. Sırada. 2019 ve 2020 yıllarında 15. Sırada olan Kayseri2021 yılında 14. Sıraya yükseldi. Konut satış sayıları Yıl ToplamErkek Kadın Ortak DiğerTÜİK verilerine göre 2021 yılında cinsiyet ayrıntısında Türkiye konut satış sayılarının %55erkek %34 kadın olurken Kayseri de %57 erkek %32 kadındır. Kayseri de erkekler kadınlaraoranla %2 oranında fazladır." dedi.

Gayrimenkul ve İnşaat sektörünün iddialı markalarından biri olmaya aday  Lion’s LifeLion’s Life Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan ; Baharın gelmesi ile birlikte inşaat sezonuaçıldıığını söyledi.



BAHARIN GELİŞİ İLE SEKTÖR HAREKETLENDİ

Sezai Aslan :"2021 yılında 548 Marka ve aralarında Deniz Akkaya , Erkan Petekkaya , SerdarOrtaç, Cengiz Kurtoğlu ve Emel Müftüoğlu gibi ünlülerin işbiliği ile çalışan Destarafından en beğenilen Gayrimenkul ve İnşaat Markası seçilen Lion’s Life Kayseri’de konutkampanyası başlattı.

Başkan Aslan; “Kayseri’de ev almayı kolaylaştırıyoruz” kampanyasını başlattık.

Lion’s Life Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan ;

"Şu anda aynı anda MİMSİN ve Becen de4 inşaat şantiyemizde konut ve villa inşa etmekteyiz. Bizler evini yenilemek isteyen, yeni evalmak isteyen tüm yatırımcılarımıza çok büyük kolaylık sağlayarak “Kayseri’de ev almayıkolaylaştırdık” kampanyasını başlattık. Kampanyamıza saha araştırması ile karar verdik.Yaptığımız araştırmalarda yapılan tespitlerimizle bu şekilde bir kampanya tasarladık. 150 binTL ön ödeme, 3 bin TL taksit avantajı ve evini yenilemek isteyenlere de takas kolaylığısunuyoruz. Bu şartlar sadece Yıldırım Konaklarını 2,3,4,5 ve 6 projelerimizi kapsamaktadır.Kampanyamızı başta Kayseri ilimiz olmak üzere yurt dışında bulunan hemşerigurbetçilerimize de duyurduk. Kampanyamız başladığından bu güne kadar Kayseri ilimizdeyaşayalar, Kayserili olup çevre illerde yaşayanlar ve Kayserili gurbetçilerimizin olduğuAlmanya, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere bir çok ülkeden kampanyamıza ilgiduyulmaktadır. Bu konuda iletişim çalışmalarımız devam etmektedir.2022 Yılını Mimar Sinan Yılı ilan ettikLion’s Life Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan : Kayseri ilimizde Melikgaziilçemizin kısa adı MİMSİN diye bilinen Mimar Sinan bölgemizde inşaat projeleriyürütmekteyiz. Buradan ilham alarak bir proje geliştirdik.2022 Mimar Sinan Yılı ilan ettik.Hedefimiz Mimar Sinan ve Eserlerine hem halkımızın hem de mimarlarımızın dikkatleriniçekmeyi hedefliyoruz." dedi.


Kayseri’den Dünyaya bir Markası inşa ettiklerini belirten Sezai Aslan,  "Markamız 2019 yılında Kayseri ilimizde 40 yılı aşkın gayrimenkul ve inşaat deneyim sahibiKayserililer tarafından Lion’s Markası ile kuruldu ve Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası üyeoldu. Sektöre Butik Villa konsepti ile yatırım yaparak giriş yaptı. Bu alanda yatırımlarınbaşarılı olması ve gelen talep üzerine konut alanında yatırım yapma kararı aldı. ŞuandaKayseri de 4 farklı yerde aynı anda inşaatlar devam etmektedir.Lion’s Life Türkçe karşılığı Aslanların Yaşamı anlamındadır." dedi.



 Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Aslan’ın soyadından esinlenerek bu marka geliştirildi.

Sezai Aslan, "Marka 2022 yılındabaşta İstanbul olmak üzere Türkiye de çeşitli illerde yatırım yapmayı planlıyor. Bunlardan ilkiMayıs 2022 de İstanbul Beyoğlu ofisi faaliyete geçecek.Programa katılan İnşaat Mühendisi ve Lion’s Life proje ortağı Necdet Yıldım ;Kayseri de gayrimenkul yatırımlarımızı tüm zorluklara rağmen sürdürüyoruz. ProjelerimiziYıldırım Konakları diye adlandırmamız benim soyadımdan yola çıkarak markayı belirledik.Şuanda Yıldırım Konakları konut projelerimizin ve villalarımızın en kısa sürede yetişmesiiçin olanca gayrimizle çalışıyoruz. Özellikle döviz kurlarında dalgalanmalar ve sektörümüzdeyaşanan maliyet artışlarını özel sözleşme çözümleri ile girdileri azaltmaya çalışıyoruz. Kursabitleme, erken ödeme ve çeşitli çözüm yolları ile sektörel çözüm üretmeye gayret ediyoruz." dedi.

TÜİK verilerine göre İnşaat maliyet endeksi yıllık %79,91, aylık %15,24 arttıİnşaat maliyet endeksi,

2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %15,24 bir önceki yılınaynı ayına göre %79,91 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi %10,12, işçilik endeksi%33,83 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %98,20, işçilik endeksi%41,02 arttı.Bina inşaatı maliyet endeksi yıllık %77,78, aylık %14,82 arttıBina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre %14,82, bir önceki yılın aynı ayına göre%77,78 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi %9,20, işçilik endeksi %34,67 arttı.Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %95,54, işçilik endeksi %41,09 arttı.Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi yıllık %87,22, aylık %16,63 arttıBina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre %16,63, bir önceki yılın aynıayına göre %87,22 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi %13,11, işçilik endeksi%30,75 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %106,92, işçilikendeksi %40,74 arttı.REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, 2022 Mart ayında bir öncekiaya göre 12.24%, geçen yılın aynı dönemine göre 27.22% ve endeksin başlangıç dönemi olan2010 yılı Ocak ayına göre ise 161.30% oranında nominal artış gerçekleşmiştir.



Türkiye inşaat sektörü, GSYH’den aldığı pay itibarıyla öncü sektörler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz 10 yıllık periyotta GSYH’den ortalama %7 pay alan sektör, 2020 yılını %5 paylakapattı. 2021 yılının ilk çeyreği ile birlikte pandemi sürecindeki daralmasını toparlayansektörün payı %5,8’e ulaşmış durumda.Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) verilerine göre son bir yılda yüzde 32’lik artışla konutfiyatlarının en çok değer kazandığı ülke Türkiye oldu. Avrupa Birliği genelinde ise 2021’inbirinci döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1’lik artış kaydedilirken,Türkiye’den sonra konut fiyatlarının en fazla değer kazanan ülkeler yüzde 17 ile Lüksemburg,yüzde 15,3 ile Danimarka ve yüzde 12 ile Litvanya oldu. Konut fiyatlarında olduğu gibi ABülkeleri arasında en fazla kira fiyat değer artışının olduğu ülke Türkiye oldu. Eurostat’ınverilerine göre 2020 ile 2021 arasında Türkiye genelinde kiralar yüzde 9,4 oranında arttı.Türkiye’yi yüzde 5’lik artışla Avusturya, yüzde 4,1’lik artışla da Letonya takip ediyor.Türkiye’de kira fiyatları daha çok büyük illerde arttı.

Kaynak: Lion’s Life’tan gayrimenkul ve inşaat sektörünün 2022 yılının ilk çeyreği  değerlendirmesi 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum