• Reklam

KUTSALLARA SALDIRI HÜRRİYET OLAMAZ!

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş: "Son zamanlarda Avrupa'nın İsveç, Hollanda ve Danimarka dahil birçok yerinde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik yakma, parçalama, yere atma türünden saygısızlık ve hakaretler artmaya başladı." dedi.

KUTSALLARA SALDIRI HÜRRİYET OLAMAZ!
01 Şubat 2023 - 15:05 - Güncelleme: 01 Şubat 2023 - 15:05
Ahmet Taş Yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yerv erdi:

İsveç başta olmak üzere birçok ülkenin yetkilileri polis korumasında yapılan bu saldırıları ifade hürriyeti gerekçesiyle korumaya ve bu çirkin saldırıları yapanlar hakkında işlem yapmayıp onları koruma yolunu seçtiler.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin ve insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor, Kur'an-ı Kerim dahil hiçbir kutsal kitaba hakaretin ifade özgürlüğü gerekçe gösterilerek korunup cezasız bırakılmasını asla kabul edilemez buluyor, ilgili ülkeleri akıl, vicdan ve hukuksuz korumalarından vazgeçmeye davet ediyoruz.

İSRAİL KANA DOYMUYOR
Yüzyıla yakın bir zamandır masum Müslüman kanı dökülen Filistin'de İsrail Devleti'nin son günlerdeki saldırıları katliama dönüştü. Netenyahu hükümetinin işbaşı yapmasından sonra Filistin'de savunmasız, silahsız Müslümanlara yönelik saldırılar kanlı eylemlere dönüştü. Cenin mülteci kampına baskın yapan İsrail güvenlik güçleri silahsız, savunmasız 10 Müslümanı katletti, onlarcasını da yaraladı. Bu yetmiyormuş gibi Yahudi yerleşimcilerine silah dağıtma yetkisi verme kararını da alarak yeni bir çatışma ortamının fitilini ateşledi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak İsrail güçlerinin savunmasız Filistin halkına yaptığı saldırı ve katliamı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Müslümanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunun yanında Kudüs'te sinagoga yapılan ve 7 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kutsal mekanlara insanlık dışı saldırı olarak değerlendiriyor, titizlikle tarafsız olarak sorgulanıp faillerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. İsrail saldırılarının durdurulması için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyoruz.

CAMİYE SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR

Pakistan'ın Peşaver kentinde Müslümanların namaz kıldıkları anda bir camiye yapılan intihar saldırısında 50'ye yakın Müslüman hayatını kaybetti, çok sayıda insan da yaralandı. Caminin büyük zarar gördüğü saldırıda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Pakistan Talibanı adlı örgütün üstlendiği kamuoyuna duyurulan acımasız saldırıyı insanlık adına şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz.

 Büyük bir insanlık suçu olan acımasız saldırıyı yapan ve yaptıranların titiz bir soruşturma ile ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesabının sorulması için Pakistan hükümetini göreve davet ediyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum