• Reklam

KTO MECLİS ÜYESİ AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN ALT YAPI UYARISI!

Akkaş Mühendislik LTd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş son dönemde etkili olan sağanak yağış ve beraberinde yaşanan sel baskınlarına dikkati çekti.

KTO MECLİS ÜYESİ AKKAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN ALT YAPI UYARISI!
13 Haziran 2022 - 16:18 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 - 07:39
Akkaş Mühendislik LTd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş  son dönemde etkili olan sağanak yağış ve beraberinde yaşanan sel baskınlarına dikkati çekti. 

Fatih Mehmet Akkaş, özellikle son dönemde artan yağışlarla birlikte bir şehirde alt yapının ne denli önemli bir unsur olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 

Ülke genelinde malesef üst yapıya verilen önemin alt yapıya gösterilmediğine dikkati çeken Akkaş, " Ülkemiz ve şehrimiz yaz sağanakları etkisinde oldukça fazla yağış aldı. Ülke olarak malesef üst yapıdaki başarımızı alt yapıda gösteremediğimiz gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıktı." dedi.



Kayseri'de de alt yapı bir kez daha gözden geçirilmeli 

KTO Meclis Üyesi Fatih Mehmet Akkaş, Kayseri'de de alt yapının biraz daha güçlendirilmesi gerektiğini özellikle son yağa yağışların ardından bir kez daha görüldüğünü kaydetti.  Fatih Mehmet Akkaş konuya ilişkin önemli önerilerde de bulundu. 

"Alt geçitlerin drenaj ve tahliye sorunu olduğu bir gerçek"

Kayseri'de alt geçitlerin drenaj sorunu olduğuna dikkati çeken Fatih Mehmet Akkaş, "Şehrin planlanmasında üst yapı ve görselden daha kıymetli olan altyapımız bir kez daha gözden geçirilmelidir diye düşünüyorum. Özellikle yapılan alt geçitlerin drenaj ve tahliye sorunu olduğu bir gerçek." dedi.

Yağmur Suyu toplama kanalları ve drenler yapılmalı

Akkaş, yine özellikle  yağmur suyu toplama kanalları ve drenlerin yapılması gerektiğini vurguladı. Akkaş, "Varsa eskileri elden geçirilmeli. Dere yataklarına oluşturulan yapılaşma ayrıca sorun teşkil etmektedir. Dünyaca bilinen bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyor ve ekleme yapmak istiyorum, bir ülkedeki medeniyet kaldırım yüksekliği ile ölçüldüğü kadar, altyapı yapısının iyiliği ile de ölçülmelidir. Tüm yetkililere yapılan güzel çalışmaları İçin teşekkür ediyorum Ayrıca, yanlış uygulamaların biran önce düzeltilmesi gerektiğini yapılması gereken pojelerinde biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum"" dedi. 

Fatih Mehmet Akkaş daha sonra şöyle devam etti:

"Yazımıza ek olarak, tabiatın denge unsuru olarak bilinen insanlar doğaya ve tabiata ne kadar zarar verirse, karşılığı o derece ağır olarak bizlere geri dönüyor. Tabiki doğal afet olarak ta adlandıracağımız sel ve su baskınları aldığımız bütün alt yapısal tedbirleri çaresiz bırakabiliyor. Bu gibi durumlarda da acil eylem olanları ile desteklenebilir çalışmalara imza atmalıyız. Sel ve su baskınlaraında zarar gören yurttaşlarımaza geçmiş olsun diliyor, hayatını kaybedenlerede Allah tan rahmet dilerim."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum