Kocasinan Halk Eğitim Merkezi'nden "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" etkinliği

    Kocasinan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” etkinliğine büyük bir ilgi oldu.

    Kocasinan Halk Eğitim Merkezi'nden "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" etkinliği
    06 Ocak 2023 - 12:06 - Güncelleme: 06 Ocak 2023 - 13:46
    Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ziya Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce Türk Müziğinin tanıtılması ve eğitiminin yaygınlaştırılması amacıyla “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” isimli projeyi geçtiğimiz Ekim ayında hayata geçidiğini söyledi. 



    Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ziya Kılıç  proje kapsamında Kayseri’de “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” etkinliği düzenlendiğini ve konsere büyük bir katılım olduğunu söyledi. 

    Ziya Kılıç, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: 
     Bu proje ile 81 ilimizde ilçeleriyle birlikte Halk Eğitimi Merkezlerinde Türk Müziğini dinleyen gönül veren ve Türk Müziği söylemek isteyen dostlarımızdan korolar oluşturuldu. Aradan geçen sürede tam 999 Halk Eğitimi Merkezimizin derslik ve koridorları Türk Müziği nameleriyle dolup taştı. 



    Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi de bu yolculukta Türk Müziği korosunu oluşturdu ve 29 Aralık 2022 Perşembe günü Kocasinan İlçe Kaymakamı Sayın İlhan ABAY, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan TELTİK ve ilçe protokolünün katılımı ile halka açık ilk konserini yaptı. Yapılan konsere ilgi oldukça büyüktü ve konser büyük beğeni topladı. Bu projenin devamında ise ilimizdeki 16 halk eğitimi merkezlerinde oluşturulan korolar 06.01.2023 tarihinde Kayseri İl Kültür Merkezi Konferans salonunda jüri huzurunda birbirleriyle de yarıştılar. Yarışma Türk Müziği şöleni havasında gerçekleşti. Bu yarışma sonucu Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi korosu birinci olarak Kayseri ilimizin en başarılı korosu olmayı başardı. Şimdi ise Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi korusu başka bir illerde konser vermeye hazırlanıyor. 

    “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projeyle Tüm Türkiye’den seçilecek olan 15,000 Türk Müziği sevdalısı Nisan 2023’te büyük bir stadyumda buluşacak ve Dünyanın en büyük Türk Müziği Korosu rekorunu kırmak için şarkılarımızı hep birlikte söyleyecek. Bu etkinlikte Guinness temsilcileri de hazır bulacak. 

    Haber: AYAKLIGASTE.COM

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Hakan Bey
      1 yıl önce
      Bir vatandaş olarak halk eğitim müdürünün çabalarını takdirle izliyoruz. Göreve başladı başlayalı kurumun çehresi değişti...Tebrikler Kocasinan Halk Eğitim...