• Reklam
Reklam
Reklam

KİGDER'DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'A ZİYARET

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç’ı makamında ziyaret etti. Başkan Dr. Karaoğlu, kadınların yararına olacak her projede yer almaya hazır olduklarını söyledi.

KİGDER'DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'A ZİYARET
14 Ekim 2021 - 14:23

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Başkan Dr. Karaoğlu, Başkan Dr. Büyükkılıç’a Talas Tanıtım, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa kurulan Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi üyelerinin yaptığı Atatürk fotoğrafı hediye etti. 
KADINLARI EKONOMİYE KAZANDIRMALIYIZ
KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 26 Kasım tarihinde Kayseri Sanayi Odası toplantı salonunda, girişimcilik eğitimi alan 185 kadın üzerinde yapılan 4 yıllık çalışmalarının lansman toplantısına Başkan Memduh Büyükkılıç’ı da davet ederek sözlerine başladı. Başkan Karaoğlu, “KİGDER olarak mikrokrediye ne kadar önem verdiğimiz herkes tarafından biliniyor. Bu kredi sayesinde çok sayıda ev kadınının, ev ekonomisine katkısı için küçük işletmeler açmalarına aracı olduk. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KAYMEK kurslarında her dönem yüzlerce ev kadını eğitim alıyor ve sertifikalarını aldıktan sonra yeniden ev yaşamına dönerek dışarıya kapıları kapatıyorlar. Bu eğitim alan kadınların kendi alanlarında ya istihdam edilmeleri, ya da küçük işletmeler açmalarının doğru olacağını düşünüyoruz. Biliyoruz ki Büyükşehir Belediyelerinin iki türlü geliri var ve bunun birisi de kentte ödenen vergilerin bir bölümü. Eğitim alan kadınlar işgücüne yönelirse vergi geliri de artar ve büyükşehir daha fazla bütçeye sahip olur. Yani kadını ekonomiye kazandırmak kadınlar kadar belediyenin de yararına olacaktır” dedi. 
KADINLARIN YARARINA OLACAK PROJELERDE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ
Dr. Sema Karaoğlu, KAYMEK kurslarından eğitim alan ve yeniden evlerine dönen kadınların çalışmalarının araştırılması gerektiğini belirterek, “Toplumda eğitimli eleman yetiştirebilmek çok önemli. Bu konuda belediyemiz ile ortak çalışma yapmaya hazırız. Maalesef bir önceki Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ten buyana Büyükşehir belediyemizde Kent Konseyi yok, buna bağlı komitelerde yok, kadın meclisleri de yok. Dolayısı ile KİGDER gibi kadın çalışmaları yapan dernekler belediyemiz ile istişare yapamıyor. Bu alandaki eksikliğin sıkıntısını kentteki birçok kadın çekiyor. Bu bağlamda Kayseri’de yaşayan kadınların yararına olacak tüm projelerde işbirliğine  hazırız.” Şeklinde konuştu. 
KİGDER MİLLET BAHÇESİNDE GASTRONOMİ ALANINDAN YER İSTEDİ 
KİGDER Başkanı Dr. Karaoğlu, Hava İkmal arazisi içerisinde yapımı devam Millet Bahçesine de değinerek, “Burada kentin yöresel lezzetlerinin tadılacağı restoranlar ve tanıtımlarının yapılacağı atölyeler olacak. Talas’ta açtığımız Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi için Millet Bahçesinden de yer istiyoruz. Böylelikle kadınların ekonomiye dönük her alanda bulunmalarının önünün açılacağını düşünüyoruz. Belediyenin bu konuda çalışmaları var biliyoruz ama çocuklarımızı ve gençlerimizi  suç baronlarına teslim etmek istemiyorsak  müzik, sanat, spor faaliyetlerinin ve bu konuda belediye olanaklarının daha da arttırılmasının gerekli olduğunu ifade etti. Belediyenin amatör tüm spor klüplerine desteklerini arttırmasını istedi. Huzur şehri olarak bilinen Kayserimizi hep birlikte   yeniden huzurlu hale getirmeliyiz.” İfadelerini kullandı. 
Dr. Karaoğlu, son olarak ise KİGDER korosunun 30 Ekim tarihinde Kadir Has Kongre Merkezinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yılına özel düzenleyeceği konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı da davet etti. 
Başkan Memduh Büyükkılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KİGDER Başkanı Dr. Karaoğlu’nun düşüncelerinin önemli olduğunu ve kesinlikle dikkate alacaklarını belirterek notlarını aldı ,  davet edildiği lansman toplantısına belediyeden ilgili birimden bir yetkilinin katılacağını ve Cumhuriyet konserine de katılacağını söyledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum