• Reklam
Reklam
Reklam

KENDİNE İYİLİK YÖNTEMİ: HOBİ TERAPİ

Covid-19 döneminde artan psikolojik sorunlara yeni ve etkili yöntemler geliştirilmeye devam ediliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Klinik Psikolog Kübra Özcan, pandemi dönemi sonrası en etkili olduğunu gördüğümüz hobi terapi ile sorunların aşıldığını gördüklerini belirtti.

KENDİNE İYİLİK YÖNTEMİ: HOBİ TERAPİ
27 Mayıs 2022 - 12:30
Klinik psikolog Kübra Özcan yaptığı açıklamada hobi terapiye ilişkin bazı bilgileri aktardı. Özcan, “Hobi terapi genel anlamda danışanların hayal dünyasını bir araç olarak kullanır. Kişilerin günlük streslerini, endişelerini ve atlatmaya çalıştıkları travmatik olarak etkilerini azaltmak üzere geliştirdiğimiz bir terapi çeşitidir. Kişilerin kendilerini ve sınırlarını keşfetmelerini sağlamak, kişilerde olumlu bir gelişmeye vesile olmak, bedensel ve ruhsal problemleri azaltmak, kişilerin sorunlarını çözmek ve en önemlisi de stresle başa çıkmalarını sağlamakta yardımcı olur. Bildiğiniz üzere Corona'nın çıkmasıyla motivasyon, özgüven, dikkat ve hafızada ciddi azalmalar görülmüştür. Bunu giderme yollarından biri olarak hobi terapi, başlı başına kendimizle daha barışık olmamızı sağlar. Pek çok depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak ve takıntılar gibi duygu durum rahatsızlıklarının psikolojik tedavilerinde kişiye iyilik halini yeniden kazandırabilmek için farklı tedavi biçimlerini kullanabiliriz.

 Psikolog Gökçen Polat ise “İnsanlar kendilerini bir hobi sahibi olarak gördükten sonra bir kimlik duygusu verir. Bireylerin kendilerini ve sınırlarını keşfetmesine katkı sağlar. Terapiyi tek boyutlu olarak değil, birçok alanda geliştirilerek kullanılabilir. Bizler Workshop etkinliği düzenleyerek heyecan, ilgi ve merak duygularına göre yeni keşifler konusunda yardımcı oluyoruz. Bu etkinlikte sadece beden ve ruh sağlığı değil, bunlarla birlikte iletişim kurma ve sohbet edebilme becerileri güçlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuşan Nöroloji Uzmanı Zehra Erbay, “Hem nörolojik hem de psikiyatrik hastalıklara eşlik eden bilişsel fonksiyonlardaki kayıpları geriye çevirmenin en etkili yöntemlerinden olan hobi terapi bireylerin hem bedensel hem de zihinsel rehabilitasyonuna katkı sağlamaktadır. Özellikle unutkanlık dikkat dağınıklığı konsantrasyon güçlüğü yaşayan kişilerin hobi terapi ile rehabilite edilmesi oldukça önemlidir. Bizler zihnine vakit ayırmak isteyen, kendine iyilik yapmak isteyenleri aramızda görmeyi arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum