• Reklam
Reklam
Reklam

KAZIM YÜCEL'DEN TRAMVAY HATTI TEPKİSİ HANİ 5 TEMMUZ'DA AÇILACAKTI!

İyi Partili Kazım Yücel, 23 Haziran'da açılacağı duyurulan ve sonrasında da 5 Temmuz tarihi işaret edilen Talas Tramvay Hattının hala hizmet vermediğini belirterek bu duruma tepki gösterdi. Yücel, "Biz bu duruma tepki gösterdiğimizde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç 'Kazım bey doğru bilgileri almamış' şeklinde yanıt vermişti. Sayın başkan bugün 7 Temmuz ve hala tramvay hattı hizmet vermiyor" dedi.

KAZIM YÜCEL'DEN TRAMVAY HATTI TEPKİSİ HANİ 5 TEMMUZ'DA AÇILACAKTI!
07 Temmuz 2021 - 14:58 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 - 15:00
KAZIM YÜCEL'DEN TRAMVAY HATTI TEPKİSİ HANİ 5 TEMMUZ'DA AÇILACAKTI!

İyi Partili Kazım Yücel, 23 Haziran'da açılacağı duyurulan ve sonrasında da 5 Temmuz tarihi işaret edilen Talas Tramvay Hattının hala hizmet vermediğini belirterek bu duruma tepki gösterdi. Yücel, "Biz bu duruma tepki gösterdiğimizde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç 'Kazım bey doğru bilgileri almamış' şeklinde yanıt vermişti. Sayın başkan  bugün 7 Temmuz ve hala tramvay hattı hizmet vermiyor" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Aşık Veysel Bulvarı’nın kesiştiği noktadaki katlı kavşak ile 2 adet U alt geçit çalışmaları devam ediyor. Daha önce  belediyeden yapılan açıklamada  çalışmalar nedeniyle 5 Mayıs ile 23 Haziran 2021 tarihleri arasında Raylı Sistem T2 Talas Hattı’nın hizmet veremeyeceğini duyurulmuştu. İyi Partili Kazım Yücel, bu konuda eleştiri yapmış ve 'Bu tarihe kadar çalışmalar' bitmez ifadelerini kullanmıştı. Bu duruma ise bir televizyon kanalında yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kazım bey, doğru bilgileri almamış, yanlış bilgiler veriyor' şeklinde açıklama yapmış ve Talas T2 Hattı'nın 5 Temmuz itibariyle hizmet vereceğini açıklamıştı. 5 Temmuz tarihi geride kalmasına rağmen verilen sözler yerine getirilmedi ve Talas Tramvay Hattı da hizmete alınmadı. 
Verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve tramvay hattının devreye alınmaması üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, çalışmaların yapıldığı alana gitti ve yapılan çalışmaları inceledi. Burada bir açıklama yapan Kazım Yücel, "Biliyorsunuz Furkan Doğan Yurdu'nun önünde bir alt geçit yapılıyor. Dolayısıyla Sivas Caddesinden Üniversiteye oradan da Talas'a giden tramvay hattı onbirinci aydan itibaren kapalı. Çalışma esnasında tramvay duraklarına asılan ilanlarda seferlerin 23 Haziran'a kadar iptal edildiği duyurulmuştu. Biz geçtiğimiz ayın 10'unda vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine buraya geldik ve bir açıklama yaptık. Açıklamamızda buranın 23 Haziran'a yetişmeyeceğini söylemiştik. Sayın belediye başkanımız da bir televizyon ekranında 'Kazım bey gerekli bilgileri almamış ve doğru bilgi aktarmamış' demişti. Hatta 'Evet, biz 23 Haziran dedik ama burayı 5 Temmuz'da hizmete açacağız' diyerek yeni tarih vermişti. Sayın başkan, bugün 7 Temmuz ve biz yine aynı noktadayız. Hani burası 5 Temmuz'da açılacaktı" şeklinde konuşarak duruma tepki gösterdi.
Yücel, "Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir an önce buradaki çalışmaları hızlandırın ve vatandaşı artık mağdur etmeyi bırakın. Yapılan çalışmalar öncesinde de tutamayacağınız sözleri hemşerilerimize verip de onların kandırmayın" diyerek sözlerini tamamladı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum