KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ ÖNEM KAZANMAKTA

    KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, "Sıfır atık politikası çerçevesinde geri dönüşüm sektörü giderek önem kazanmakta ve Türk ekonomisine büyük bir katma değer oluşturmaya devam etmektedir. Sektör, yeşil dönüşüm sürecinin sürdürülebilirliği açısından günümüzde önemli bir aktör haline gelmiştir. " dedi.

    KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ ÖNEM KAZANMAKTA
    24 Ocak 2023 - 12:30 - Güncelleme: 24 Ocak 2023 - 12:42
    KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi,  şöyle devam etti:
                  
    Sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz, geri dönüşüm firmalarının meskun mahal içerisinde faaliyet göstermelerinin mümkün olmadığını ve organize sanayi bölgeleri içerisinde de atık yönünden bazı sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, ilimizde Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulması talebinde bulunmuşlardır.
    Toplanılan atıkların ekonomik, modern ve çevre duyarlılığı yüksek tesisler tarafından geri kazanılmasının sağlanması amacıyla; tekstil, kâğıt, plastik, metal, cam ve benzeri sektörler başta olmak üzere atıkların geri dönüşümü kapsamında Odamızın girişimleri ile Geri Dönüşüm İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanmaktadır. 
    Ön talepler 25 Ocak 2023 Çarşamba gününden itibaren alınmaya başlanılacak olup, yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz Odamıza müracaatta bulunabileceklerdir. Yeterli talebin oluşması halinde, kuruluş çalışmalarına başlanılacaktır. 
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum