• Reklam
Reklam
Reklam

KAYSERİSPOR KULÜBÜ' 3 PUAN SİLME CEZASINA İTİRAZ EDECEK

Kayserispor Kulübü'nden yapılan açıklamada TFF tarafından verilen 3 puanlık puan silme cezasına itiraz edileceği bildirildi.

KAYSERİSPOR KULÜBÜ' 3 PUAN SİLME CEZASINA İTİRAZ EDECEK
25 Aralık 2022 - 21:13
Kayserispor Kulübü'nden yapılan açıklamada TFF tarafından verilen 3 puanlık puan silme cezasına itiraz edileceği bildirildi. Kulüp Resmi İnternet Sitesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan Açıklama ise şöyle:
 

KAMUOYU BİLGİLENDİRME
 
Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinde, 23.12.2022 Cuma günü yayınladığı duyuru ile “TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig’deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.” denilmiştir.

İncelemeler neticesinde Kurul, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Spor Toto Süper Lig’ den Yukatel Kayserispor’a 3 puan tenzili cezası verdiğini ilan etmiştir.

TFF’nin verdiği bu karara 7 gün içinde itiraz hakkımız bulunmaktadır. Tahkim Kurulu’na Perşembe gününe kadar başvuru yapacağız. Süreci her detayıyla enine boyuna inceliyoruz. Hukuki süreç tamamlanmadan detaylı açıklama yapmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Ancak takımımızın, taraftarımızın ve bu kulübe emeği geçen herkesin alın teriyle kazanılan 3 puanın silinmemesi için hukuki ve mali açıdan tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi tüm spor kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

TFF nin ilgili bildiriminde;

Konu: Kayserispor – Ulusal Lisans 2022-23 sezonu Mali Kriter Eksiklikleri Hakkında
Hazırlayan: Kulüp Lisans Koordinatörlüğü 1 8 Aralık 2022
Yönetici Özeti:
1- TFF Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı ve amaçları doğrultusunda UEFA/Ulusal müsabakalara katılacak kulüplerin sağlamaları gereken asgari kriterleri, yerine getirmeyen kulüplere uygulanacak yaptırımları ve finansal fair play esaslarını düzenler.
2- Kayserispor altyapı, sportif, hukuki, idari ve personel kriterlerini zamanında yerine getirmiş, ancak Mali Kriterlerde aşağıda yer alan borçları (vadesi 31 Aralık 2021 olan) nedeni ile 2022-23 sezonu için henüz Ulusal Lisans alamamıştır.
3- 8 Aralık 2022 itibarı ile Kayserispor mali kriter eksiklikleri şöyledir;

Transfer Borcu >> 2019/2020 sezonu 1.44 milyon EURO (Mensah 0.75 milyon Euro+ Kvrzic 0.14 milyon Euro + Türüç 0.3 milyon Euro + Paul Ntep 0.29 milyon Euro)

4- Henüz Ulusal Lisans alamayan kulüpler için nihai karar verme tarihi 23 Aralık 2022’dir. Bu tarihe kadar eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere 2022-23 sezonunda geçerli olmak üzere 3 puan cezası verilecektir denilmektedir

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum