• Reklam
Reklam
Reklam

KAYSERİSPOR BASIN SÖZCÜSÜ BATUHAN SAMET KOÇ: KAYSERİSPOR KENDİ DEĞERLERİ İLE AYAKTA DURABİLMELİ!

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Samet Koç, Kayserispor Kulübünün kendi değerleri ile ayakta durması gerektiğini ve bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Samet Koç, " Yabancı oyuncuya milyonlarca dolar vermek yerine alt yapıya önem vermemiz gerekiyor." dedi.

KAYSERİSPOR BASIN SÖZCÜSÜ BATUHAN SAMET KOÇ: KAYSERİSPOR KENDİ DEĞERLERİ İLE AYAKTA DURABİLMELİ!
28 Ocak 2023 - 12:57 - Güncelleme: 28 Ocak 2023 - 13:24
KAYSERİSPOR BASIN SÖZCÜSÜ SAMET KOÇ'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Samet Koç, Kayserispor Kulübünün kendi değerleri ile ayakta durması gerektiğini ve bunun için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. 

Yabancı oyuncuya milyonlarca dolar vermek yerine alt yapıya önem vermemiz gerekiyor. 

Basın Sözcüsü samet Koç, Kulüplerin milyonlarca dolar vererek yabancı transfer etmesinin doğru olmadığını söyledi.  Koç, "Biz kulüp olarak alt yapıya yöneleceğiz. Yabancı sayısının artması Türk futbolcunun değerini artırıyor dengesiz bir durum ortaya çıkıyor. Artan fiyatlar kulüpleri içinden çıkılamayacak bir noktaya getiriyor." dedi.



ürkiye Süper Lig’in 8 takımı İstanbul’dan oluştuğunu  önümüzdeki yıllarda bu sayının 10-11 olmasının muhtemel olduğunu kaydeden Samet Koç, "Anadolu Kulüpleri sadece sponsor bulabilirse ayakta durabiliyor. Sanki İstanbul ligi yeni bir lige dönüşecek gibi görünüyor. Bu nedenle Anadolu Kulüpleri kendine gelmeli kendi değerleri ile ayakta durmanın yollarını bulmalı bunun içinde kesinlikle ve kesinlikle alt yapıya yönelmeli bu büyük önem taşıyor. " dedi. 


Kayserispor sezon sonuna kadar borçları ödeyip transfer tahtasını açtırmaya çalışıyor..

Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç, Kayserispor'un sezon sonuna kadar ödenmesi gereken borçları ödeyip transfer tahtasını açtırmaya çalışacaklarını söyledi.

Tahtanın açılması konusunda görüşmeler olduğunu bunun için hazırlık yapıldığını kaydeden Basın Sözcüsü Koç, "Kayserispor sezon sonuna kadar borçları ödeyip transfer tahtasını açtırmaya çalışıyoruz  Kayserispor’un iki cezası var sezon başında ve devre arasında transfer yapamadık. FİFA ile görüşme devam ediyor. Ancak devre arası tahtanın açılması için gerekli para maalesef bulunamadı. Disiplin cezası da var. Devre arası disiplin cezası nedeniyle tahta kapalı. Ancak sezon sonunda açtırma gayretindeyiz" dedi.  



"Taraftar ve oyuncular Çağdaş Hocayı seviyor"

Çağdaş Atan ve Futbol Direktörü Murat Duman ile sözleşmelerin uzatıldığını hatırlatan Bason Sözcüsü Koç, "Bu sezon transfer yapılamadı ama buna rağmen Kayserispor iyi performans çıkardı iyi puan topladı. Bu zorlu süreçte görevi devralan Çağdaş Hoca’ya teşekkür etmek istiyorum. Tahtası kapalı bir takımın başına geçti. Mottosu da çok dikkat çekici. "Hayallerimiz Bütçelerimizden büyük."  Taraftarın gönlünde de taht kurdu. dedi.

Çağdaş Hocanın futbolcularla iletişiminin çok iyi olduğunu da kaydeden Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç, mevcut kadronun da çok kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu geçen yıl Türkiye Kupası'nda final oynamış kadro olduğunu kaydetti. Koç şöyle devam etti:

 Yabancılar ve yerli oyuncular hocayı seviyor. Bu beraberlik ruhu başarıyı getirdi. Bakıldığında her transfer yerini bulmaya biliyor.

Transfer yapamadık ama geçen yıldan gelen iyi bir kadromuz vardı. Geçen yıl Türkiye kupasında final oynamış bir kadromuz vardı.  Bu manada bu kadroyu korumak ve onların kendine olan güvenini ortaya çıkarmak gerekiyordu bunu Çağdaş Hoca başardı. Oyuncuların mevcut performansını ortaya çıkardı.

İyi bir takım var sahada mücaele eden pas yüzdesi yüksek bir takım. Dar kadro ve sakatlıklar Çağdaş Hocanın oyun sistemini doğrudan etkiliyor ama Hoca bundan da şikayetçi değil.  Sporseverler Kayserispor’u beğendiğini düşünüyorum. Son Beşiktaş maçında yenilmiş olmamıza rağmen iyi oynadığımızı her kes gördü. "  



"Mevcut oyunculardan en yüksek verimi alma gayretindeyiz"

Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç, ". Berna Başkan Çağdaş Hocayı getirmişti 1 yıllık sözleşmesini 3 yıla çıkarttık. Tahta kapalı. Mevcut oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek için azami gayret gösteriyoruz. dedi. 

 "Oyuncuların kendine olan güveni geldi"

Çağda Hocanın oyuncuların kendine olan güvenlerinin gelmesinde önemli bir rol oynadığını da kaydeden Koç, şöyle devam etti:

"Bu manada bu kadroyu korumak ve onların kendine olan güvenini ortaya çıkarmak gerekiyordu bunu Çağdaş Hoca başardı. Oyuncuların mevcut performansını ortaya çıkardı. İyi bir takım var sahada mücaele eden pas yüzdesi yüksek bir takım. Dar kadro ve sakatlıklar Çağdaş Hocanın oyun sistemini doğrudan etkiliyor ama Hoca bundan da şikayetçi değil. 
Sporseverler Kayserispor’u beğendiğini düşünüyorum. Son Beşiktaş maçında yenilmiş olmamıza rağmen iyi oynadığımızı her kes gördü.

Kayserispor'un Türkiye Kupası'ndaki hedefini değerlendiren Koç "Hedefimiz final oynamak ve kupayı almak" dedi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç,  Kupada hedeflerinin  final oynamak olduğunu kaydetti.  Samet Koç:

"Türkiye Kupası çeyrek finalde rakip Fenerbahçe tek maç oynanacak. Geçen yıl Kupada final oynadık. Bizim için başarı yine finali oymamaktır. Kupa hedefimiz. Ancak şartlar neyi gerektiriyorsa oraya kadar mücadele edeceğiz. Her zaman iyi oynayan kazanmıyor. Ancak Fenerbahçe büyük camia güçlü takım. Zor deplasman. Fenerbahçeye konuk olacağız.

Fenerbahçe’nin kadro zenginliği vetaraftar desteğini alacak bu nedenle zor bir maç olacak. Geçen yıl Fenerbahçe ile eşleşmiştik ve Fenerbahçe’yi elemiştik. Yine bu yılda Fenerbahçeyi elemek istiyoruz. Hedefimiz Final. Kayserispor’un ligde yeri rahat ligde bir sıkıntımız yok bu nedenle kupada gittiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz." 

"Onur Bulut yıl sonuna kadar sözleşmeli futbolcumuz."

Onur Bulut'un transfer görüşmeleri hakkında da bilgi veren Basın Sözcüsü Samet Koç, Onur ile görüşmelerin sürdüğünü henüz imza atılmadığını söyledi. Onur'un sezon sezonuna kadar Kayserispor forması giyeceğini de belirten Koç şöyle devam etti:

Onur Bulut yıl sonuna kadar sözleşmeli futbolcumuz. Sözleşme uzatmak için konuştuk teklif sunduk. Oyuncular için belirlenen bir ücret politikamız var Önümüzdeki yıllarda denk bütçe oluşturmak için futbolculara ödeyeceğimiz ücretleri belirledik. Tavan taban fiyat uygulaması yapacağız bu tavanın üzerine çıkmak istemiyoruz.  Çünkü geçmiş yıllarda yapılan TFF ödemeleri artık mevcut kur nedeniyle kulüplerin işlerini görmüyor. Kulüpler zaten dar boğazda.


Bu belirlediğimiz tavanın üstündeki anlaşmalara evet diyemiyoruz. Bu nedenle Onur ile anlaşmış değiliz. Yıl sonunda beklediğimiz rakam olmaz ise kendisini uğurlar yeni takımında başarılar dileriz.

Ama bunun aksi durumda yıl sonuna kadar Onur futbolcumuz kadromuzda görmek bizim için büyük kazanım. Eyüpspor’dan resmi teklif yok ancak başkanlar düzeyde konuşulan sohbetlerde, Eyüpspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş Onur ile ilgileniyor. Ancak kulübe resmi bir teklif gelmiş değil." 


"Mensah Kayserispor için çok değerli bir oyuncu"

Samet Koç, Mensah'ın büyük umutlarla gelmiş bir oyuncu olduğunu geçen yıl ilk 5 hafta da çok iyi bir çıkış yaptığını ancak sakatlık geçirdiği için forma şansı bulamadığını bu yıl ise yavaş yavaş takıma adapte olduğunu kaydetti.

Samet Koç, " Mensupbu sezonda yavaş yavaş takıma girmeye başladı ve kaptanımız Mensah’tan beklentimiz büyük. Transferi konusunda bir şey demem doğru olmaz. Transfer konusu Tufan Koç iligileniyor. Hedefimiz sezon sonuna kadar mevcut oyuncuları kadroda tutmak için gayret gösteriyoruz.  Kemen, Gavranoviç, Carol Kolovetsios Thiam gibi oyuncularımız bizim için çok değerli ve kadroda sezon sonuna kadar tutmak istiyoruz göndermeyi düşünmüyoruz." 



"Kayserispor taraftarı bizim için çok önemli" 


Kayserispor Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç, Kayserispor taraftarınada verdikleri büyük destek nedeniyle teşekkük etti. Koç, " Kayserisopr’un bileşenlerine baktığımızda en büyük destekçimiz taraftarımız. Tüm maçlarda yanımızda oldular. Onlara çağrıdan ziyade teşekkür etmek gerek. Gereken desteği veriyorlar. her zaman yanımızda oldular."

"Pasolig sistemi yeterince çalışmıyor"

Pasolig sistemi konusunda da dikkat çeken açıkmalalar yapan Koç, "Ancak pasolig sistemi yeteri kadar çalışmıyor. Turnikelerin bakımsızlığından dolayı bir çok turnike yeterli çalışmıyor. Beşiktaş maçında mesela taraftarlar saatlerce içeri girmek için sıra beklediler." dedi.

"Beşiktaş taraftarından özür dileriz bizim değil sistemin hatası idi"

Kayserispor -Beşiktaş maçında Beşiktaş taraftarının stada girerken turnikelerde sorun yaşadığını ve saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirten Samet Koç, hatanın ise kesinlikle pasolig sisteminden kaynaklı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Onlardan da özür diliyoruz. Bu bilinçli yapılmadı. Bizim taraftarımızda içeri giremedi. Maç başlarken turnikeleri kırdılar içeri girdiler. Bu usulsüz taraftar adı almak adına Futbol Disiplin Kurulu ceza veriyor. TFF’ye seslenmek gerekiyor. Pasalig sistemini ve turnike bakım onarımı sürekli çalışması TFF ve Kulüp sorumluluğunda. Sistem çalışmadıkça kulübe ceza geliyor. Taraftar da biletli ve kombineli taraftarlar var bunların da hakkı yeniyor biletsiz girilince. TFF’de toplantı var bu hafta bu konu da illaki görüşülecek." 


"Süper Lig'de yabancı hakeme kesinlikle karşıyım.  Bizim yerli hakemlerimiz bize yeter. Hakemlere de fazla baskı yapımamalı"

Basın Sözcüsü Samet Koç Süper Lig'de yabancı hakem konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yabancı hakem konusunu mantıklı bulmuyorum. Hakemlerimiz ve hakem camiamızın güvenilir olduğunu düşünüyorum. Bireysel bazı hataların büyük bir camiaya maledilmesi mantıklı değil. Her hakem çok kıymetli. Hakemler üzerindeki baskı düşürülmeli. Kulüp olarak hakem hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum. Hatalar illaki olur ancak kasti ise şikayet edilir. Herkes hata yapar teknik direktör oyuncu kaleci herkes hata yapabilir. Ancak maç sonu illaki Hakem hataları konuşuluyor. Hakem hatalarını bu kadar gündem yapmak kesinlikle doğru değil ve mantıklı değil. Yabancı hakem konusuna kesinlikle katılmıyorum.

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 












 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum