KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

    19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti liderleri, belediye başkanları ve bazı STK temsilcileri mesaj yayınladı.

    KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
    19 Eylül 2022 - 15:40 - Güncelleme: 19 Eylül 2022 - 16:18
     19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti liderleri, belediye başkanları ve bazı STK temsilcileri mesaj yayınladı. 

    AK PARTİ MELİKGAZİ BAŞKAN YARDIMCISI İSA GÜN



    AK Parti Melikgazi ilçe Başkan Yardımcısı İsa Gün de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. İsa Gün mesajında şunları söyledi:

    “Bu güzel, kutlu toprakları vatan yapan, sonra sahip çıkan ve bizlere emanet eden kahraman ve fedakar ecdadımızın izinden giderek biz de vatanımıza sahip çıkmaya, hizmet etmeye, katkı sağlamaya ve milletimizi gözeterek hep birlikte Türkiye olmaya gayret gösteriyoruz. Dünya çapında güçlü bir dirayet ve irade göstererek ülkemizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, dosta güven veren, düşmana korku salan ordumuzla, vatanı için gözünü kırpmadan canını veren ecdadın torunları ile daha güçlü, daha mutlu, daha müreffeh bir ülke olma yolunda durmadan koşuyoruz. Bu kararlılıkla da yolumuza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bugünlerimizi borçlu olduğumuz kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizi, onları andığımız bu anlamlı günde tekrardan minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömür, şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum.”

    YRP İL BAŞKANI ÖNDER NARİN:



     

     Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin Gaziler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Narin mesajında şu ifadeleri kullandı

    “Vatan ve milletimizin istikbal ve huzuru için gözünü kırpmadan canlarını ortaya koyan aziz Gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum. Anadolu'nun kapılarını açan, üç kıta yedi düvelde hakimiyet kurduran, Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Atalarımızdan bizlere yadigar olan gaza anlayışının bir eseri olarak şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin 



    BAŞKAN ODAKIR’DAN GAZİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI
    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Bu topraklara vatan diyebiliyor, huzur ve güven içinde yaşabiliyorsak eğer aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir” dedi.
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazilik’ unvanı ve ‘Mareşallik’ rütbesinin verilişinin 101. yıl dönümünde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla KESOB Başkanı Şeyhi Odakır bir açıklama yaptı.
    “TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞINA DÜŞKÜNDÜR”
    Başkan Şeyhi Odakır açıklamasında Türk milletinin bağımsızlığına, vatanına düşkün olduğuna vurgu yaparak, bu uğurda Türk milletinin canlarını seve seve verdiklerini halen de vermeye hazır olduklarını hatırlattı. Başkan Odakır, “Türk milleti tarih sahnesinde hep var olmuştur. Bağımsızlık denince, vatan denince akla ilk Türk milleti gelir. Nice kahramanlık destanı da bu uğurda yazılmıştır. Yaşadığımız toprakları kanlarıyla sulayan, bizlere bir vatan bırakıp emanet eden aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin hakkını ödememiz zor. Bu emanete canımız pahasına sahip çıkmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız, yapmak da zorundayız. Böylesi anlamlı bir günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve ailelerine sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum” açıklamalarında bulundu.



    SERAP ALTUNTAŞ'TAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI 

    Zafer Partisi İl Başkanı Serap Altuntaş'ta gaziler günü nediniyle mesaj yayınladı Altuntaş mesajında şunları söyledi:

    ATATÜRK’E GAZİLİK ÜNVANININ VERİLMESİ

    Hatt-ı Müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz.
    Sakarya Meydan Muharebesinde yankılanan o ses Ulu önder Başkomutan Mustafa Kemal’in yüksek askeri dehasının bir örneği olmuştu. Üstün başarısından sonra 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Gazilik unvanına layık görülmüştür. 
    Sakarya’da gösterilen üstün başarılarından sonra subaylara ve erlere “Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rastlanmamıştır. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin payı senindir” diyen Mustafa Kemal’in sözlerinden yola çıkan İl başkanı Av. Serap Altuntaş tüm gazilerimizin Gaziler gününü kutluyor vefat edenlere Allah’tan rahmet hayatta olanlara da uzun ömürler diliyoruz” dedi.



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum