KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

    30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve belediye başkanları mesaj yayınladı.

    KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI
    29 Ağustos 2022 - 14:20 - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 - 14:21
     Vali Gökmen Çiçek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

    30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin, bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını, hiçbir zaman esareti ve zilleti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür.

    Bu eşsiz zaferin ardında her türlü imkansızlıklara rağmen, canını hiçe sayarak vatanını müdafaa eden aziz milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesareti ve fedakarlığı vardır. 

    Millet olarak geçmiş ve gelecek nesillerimize karşı taşıdığımız sorumluluk, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu güzel vatanımızı, Cumhuriyetimizi aynı şuur ve kararlılıkla muhafaza ve müdafaa etmek, tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla ülkemizi sonsuza dek korumak ve yüceltmektir. 

    Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

    Başkan Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünde şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.



    BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'TAN "30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI" MESAJI

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “30 Ağustos Zaferi; milli birlik ve beraberlik şuuru içinde 100 yıl önce ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ispatlanmış halidir” dedi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yayımladığı mesajında 30 Ağustos Zaferi’ni “Aziz milletimizin bağımsızlığından asla kopamayacağının ve taviz veremeyeceğinin en güzel örneğidir” diye niteleyerek, şunları kaydetti:

    “30 Ağustos Zaferi, vatan sevgimizi dolu dolu gösterdiğimiz, tarihi şanlı zaferlerle dolu olan, milletimizin verdiği, en kıymetli mücadeledir. 30 Ağustos Zaferi, millet ile ordunun bir bütün olarak tarih yazdığı en değerli zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığımız, 30 Ağustos Zaferi’ni coşkuyla, onur ve gururla kutluyoruz. Türk milletinin ve Türk askerlerinin mücadelesinin tarih yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aynı idrak, aynı heyecanı yaşamaktayız. Vatan sevgimizin önünde o zaman duramayan hainler, bugün de duramadılar, duramayacaklar. Topların, tüfeklerin etkisiz olduğu mücadelede nasıl ki vatan sevgisi ve iman gücüyle savaştık, bugün de vatanımız için aynı vatan sevgisi ve aynı iman gücü ile savaşırız. Türk milleti mücadelen korkmaz. Mücadeleyle yaşar, dirilir.”

    “BÜYÜK ZAFERİN 100. YILDÖNÜMÜNDEYİZ”

    Başkan Büyükkılıç mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aziz şehitleri ve gazileri bir kez daha minnetle andıklarını dile getirerek, “Büyük zaferin 100. yıldönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

     

    "30 AĞUSTOS ZAFERİ, YOK EDİLMEK İSTENEN BİR MİLLETİN YEDİNEN DOĞUŞUDUR"  

    30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri'deki siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve belediye başkanları mesaj yayınladı.



    BAŞKAN YALÇIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
    Mesajında Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, “Büyük devletlerin ödediği bedel de büyük olur. Bu topraklardaki varlık mücadelemiz, Sultan Alparslan'ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zorluklarla sürdü ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile son buldu. Bu bedeli öderken canlarını feda eden geçmişlerimize minnet borçluyuz. Bize bu zaferin gururunu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Hedefimiz Türk milletinin Anadolu'da, ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ düsturu ile daha nice 30 Ağustos'larda birlikte olmasıdır.” ifadelerine yer verdi. 



     KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yılını kutlayarak, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun, 30 Ağustos 1922’de yazdığı kahramanlık destanının asla unutulmayacağını söyledi.

    Başkan Büyüksimitciaçıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi bunun en güzel örneğidir. 

    Bizlerde ecdadımızın kurduğu bu büyük ülkeyi, her alanda en ön sıraya taşıma gayretindeyiz. Bugün bize düşen, ülkemizin hedeflerine ulaşması için canla başla çalışmak, bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmaktır. Aziz Türk milletinin, kahraman ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele ile elde ettiği kazanımları koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektir. 

    Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum" 

     
    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.



    KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI

    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
    Başkan Gülsoy, 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından birini teşkil eden şanlı bir zafer olduğunu, yokluk içindeki bir milletin ordusuyla bütünleşerek tarih yazdığını söyledi.
     Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere verdi:
    “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk milletinin yokluk ve yoksulluğa rağmen her ne şartta olursa olsun hiç kimsenin boyunduruğu altında yaşamadığının ve esarete asla boyun eğmeyeceğinin ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla bütünleştiği ve vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda ettiği bir mücadelenin sonucudur.
     Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan Büyük Zafer'in 100. Yıl dönümünü bir kez daha gururla ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  
    Bu zafer, yok edilmek istenen bir milletin yeniden doğuşunun en önemli göstergesidir.
    Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da canlarını feda eden kahramanlarımız vardır. 
    Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. 
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve daha ileriye taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur. 
    Aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakinde, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
    Geçmişte olduğu gibi bugün de devletimizi ve milletimizi çeşitli planlarla, türlü hesaplarla bölmeye çalışan kirli odaklar emellerine asla ulaşamayacaklardır. 
    Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıl dönümünde bu şanlı tarihi bize armağan eden başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten günümüze kadar al bayrağı rengini veren tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı en içten dileklerimle kutluyorum."


    Kigder Başkanı Dr. Sema Karaoğlu'ndan Zafer Bayramı Kutlaması

    Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Koruyacağız
    Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
     Tarih boyunca Türk Milletinin asla hürriyetinden vazgeçmediğini ve bu uğurda büyük mücadeleler verdiğine vurgu yapan Dr. Sema Karaoğlu, "Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş ve kendine yönelen saldırıları  büyük kahramanlık örnekleriyle bertaraf etmiştir. 30 Ağustos da yine böyle karanlık odaklara karşı verilmiş destansı bir mücadelenin zafer yıldönümüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan Türk Ordusu, büyük bir inançla cephede Başkumandanı, askerleri, cephe gerisinde yaşlısı, kadını , çocuğuyla tüm milletçe 26  Ağustos 1922 yılında başlayan Büyük Taarruzla, 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Milletinin asla esaret altına alınamayacağını tüm Dünyaya ilan etmiştir. Bizler Vatan topraklarını tekrar vatan toprağı yapan ecdadımızdan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız inanç ve kararlılıkla, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar koruyacağız" dedi.
    Kigder Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında 1919'da bir Osmanlı subayı olan “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun işgal edilmesini ve Türk Milletinin esaret altına  alınmak istenmesini asla kabul etmedi. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan ve ölüm tehditlerine aldırmadan  kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustosta Başlattığı Büyük Taarruzla zaferini bütün Dünya'ya 30 Ağustos 1922’de ilan etmiştir." şeklinde konuştu.
    Dr. Sema Karaoğlu, "Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin esareti kabul etmeyeceğini  ve vatanının bölünemeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Bize düşen görev; atalarımızın kanları ile alınmış ve bizlere armağan edilmiş olan demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet korumak olacaktır" dedi.
    Dr. Karaoğlu, "Biz Türk  kadınları,  bu zaferin kahramanı Ulu önderimize, şehitlerimize,bu zaferin kazanılmasında cephe gerisinde emek veren analarımıza söz veriyoruz. Büyük zaferin 100. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni, demokrasiyi ve laikliği sonsuza kadar koruyacağız. Laik Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi



    BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

          Hacılar Belediye Başkanı Av Bilal Özdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılını kutladı. Özdoğan, 30 Ağustos, bizleri yok etmeye çalışan düşmana karşı birlik ve beraberlik ruhuyla gösterilmiş şanlı zaferin adıdır dedi.

        30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz diyen Başkanı Özdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı.

        Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır.

         30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır.

        30 Ağustos destanı , milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihte eşine az rastlanır kanla yazılmış bir zaferdir. Büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün nasıl ki Anadolu’da ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu günde aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır.

          Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

    MİMARLAR ODASINDAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

      Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er ve yönetim kurulu üyeleri milletimizin zafer bayramını kutlarken şu mesajı yayımladı. “Büyük Taarruz ve Büyük Zaferimizin 100.yılını kutluyoruz. Büyük Taarruz bizim Türk yurdunda varoluşumuzun parolasıdır. 100 yıl önce Kocatepe’de topçu ateşiyle başlayan Büyük Taarruz, Dumlupınar’da Türk’ün zaferiyle sonuçlanmıştır.

      ‘Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilmez.’diyen M. Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti esareti kabul etmeyerek ve kanının son damlasına kadar savaşarak bu zaferi gelecek nesillere hediye etmiştir. Başta zaferin mimarı M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm zorlu şartlara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla savaşarak bu milletin hürriyeti için bedeller ödeyen tüm silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Milletimizin şanlı Zafer Bayramı kutlu olsun.”

    Kayseri Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı Programı da açıklandı:

    30 Ağustos Zafer Bayramı programı aşağıdadır. 

    Bilgilerinize sunarız. 


    Cumhuriyet Meydanı    ;

    09.15     Cumhuriyet Meydanı Tören Alanında toplanma,

    09.30     Çelenklerin Sunulması,

    Valilik Makamı        :

    09.40     Tebrikât Kabul Töreni.

    Cumhuriyet Meydanı    :

    10.00      Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Tören Alanına Teşrifleri 
     
    Vali tarafından, beraberinde Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu halde, törene katılanların ve askeri birliklerin bayramının kutlanması,

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

    Şiirlerin Okunması 

    Garnizon Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir personel tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılması

    Halk Oyunları Ekibi Gösterisi,

    Tören Geçişi.

    Radisson Blu Otel     :

    Saat    : 20.00

    Resepsiyon 

    İYİ PARTİ İL BAŞKANI SEBATİ ATAMAN8'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI


    30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
    Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos günü zaferle neticelenen Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur.
    Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen yüce Türk milleti, kurtuluş mücadelesinde vatan müdafaası için yokluk ve sefalet içinde nice zorlu şartlara göğüs germiş; azim, kararlılık ve inançla Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde işgal birliklerini bozguna uğratmış ve şanlı zaferini tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
    Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz; davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.” sözleriyle özetlediği gibi aziz milletimiz şartlar ne olursa olsun içerisinde bulunduğu durumdan zaferle çıkmayı bilmiştir.
    Çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, bağımsızlığından ve töresinden asla taviz vermeyecek, şanlı ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracaktır. 100 yıl önce yaptığımız gibi bugün de içeride ve dışarıda Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, Ulu Önderimizin bizlere bıraktığı devlet misyonu ve vizyonunu bozmaya çalışanlara karşı aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.
    Bu duygu ve düşüncelerle kutlu zaferi bizlere armağan eden ebedi Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; İstiklal Harbimizin bütün komutanlarını, bu toprakları bizlere vatan yapmak uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.

     

     

     
     

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum