• Reklam
Reklam
Reklam

KAYSERİ PROTOKOLÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

Kayser'deki Siyasiler Belediye Başkanları STK Başkanları ve iş dünyası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

KAYSERİ PROTOKOLÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI
28 Ekim 2022 - 14:25 - Güncelleme: 28 Ekim 2022 - 16:02
Kayser'deki Siyasiler Belediye Başkanları STK Başkanları ve iş dünyası  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.



Vali Gökmen Çiçek’in Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı


Bugün, Büyük Türk milletinin, her türlü zorluğu yenerek büyük bir özveri ve kahramanlıkla verdiği istiklal mücadelesi sonunda elde ettiği Cumhuriyetimizin 99.yılını kutlamanın haklı gururu ve coşkusunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet; tarihi şanlı zaferlerle dolu ecdadımızın, her türlü imkansızlığa rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakabilmenin en önemli şartlarından birisi de geçmişimizi unutmamak, unutturmamak, bağımsızlık ruhunu her zaman hafızamızda canlı tutabilmektir. Tarihimizin her döneminde ortak bir ruhla mücadele vermiş atalarımızın bize emanet ettiği Devletimiz ve Cumhuriyetimiz ebediyete kadar payidar kalacaktır.

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda sürekli olarak gelişen demokrasisi, ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, spor, kültür alanındaki başarıları ile dünyanın güçlü ülkeleri arasında yerini alan ülkemiz, aziz milletimizin fedakâr evlatlarının çalışmaları ve gayretleri ile daima yaşayacaktır.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, saygı ve şükranla yad ediyor, tüm Kayserili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yaşını gururla ve onurla kutlayan Başkan Büyükkılıç, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman ecdadı ve şehitleri rahmetle andı.



BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “CUMHURİYETİN 99. YAŞINI İLK GÜNKÜ COŞKU VE HEYECANLA KUTLUYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıldönümünde yayımladığı mesajında, “29 Ekim, dört bir yandan kuşatılmış düşmanlara karşı savaşan bir milletin, kurtuluş mücadelesini taçlandırdığı en şanlı günüdür” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türk halkı için birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olduğu ve bu yıl 99’uncu yılı kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, bağımsızlık hedefiyle tarihte eşsiz bir mücadele örneğinin ortaya konduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kurtuluş Savaşını büyük bir mücadele ve hür iradesi ile kazanan aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet ve devlet olarak varlığını göstermiş, daima büyük zaferini de yaşayarak bu cennet vatanı bizlere armağan etmiştir. Tüm bu eşsiz değerleri her zaman koruyacak ve hep daha fazla ileri noktalara taşıyacağız.”

Büyükkılıç, mesajında, “29 Ekim 1923 günü Cumhuriyet'in ilanı coşku ile karşılandı. Bugün hala aynı sevinç ve aynı heyecanla karşılıyoruz. Yediden yetmişe bu mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü biz çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde bu şanlı günü gelecekte de aynı sevinçle kutlayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI HAYIRLI OLSUN

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yaşını gururla kutlayan Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile hayata geçecek asırlık hamlelerin, 100'üncü yaşına girmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şanlı ecdada rahmet dileyen Büyükkılıç, mesajını, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yılını gururla, onurla kutluyorum. Bu cennet vatanı canları pahasına savunan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” diye sonlandırdı.



BAŞKAN YALÇIN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Cumhuriyet’in ilanının 99. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın mesajında, Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği kutsal mücadeleyi cumhuriyet ile taçlandırdığını kaydederken Talas Festivalinde de Cumhuriyet Bayramı’na özel programlar hazırlandığını ifade etti.
Başkan Yalçın, mesajında Türk Milleti'nin zaferlerle dolu şanlı bir tarihe sahip olduğuna dikkat çekerek, "Egemenliğin millete ait olduğunun göstergesi olan Cumhuriyet, zorlu ve çetin geçen milli mücadelenin ardından elde edilmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla milletimiz bağımsızlığına kavuşmuş, karakterine en uygun idare şekli olan Cumhuriyet’e 29 Ekim 1923 tarihinde geçilmiştir. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.
TALAS FESTİVALİNDE CUMHURİYET BAYRAMI’NA ÖZEL BÖLÜM
Başkan Yalçın, mesajının son bölümünde Cumhuriyet’in 100. yılına adım adım yaklaşıldığını vurgularken, 28-29-30 Ekim tarihlerinde 7/24 Kütüphane ve Erciyes Kültür Merkezinde gerçekleşecek Talas Festivalinde hazırlanan Cumhuriyete özel programa ve diğer etkinliklere bütün Kayserilileri davet etti.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞASINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
-BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI



Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Yüzyılı'nı inşasına büyük katkı sağlayacağız ” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 99 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma, enerji olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etti. Bugün gelişme, ilerleme ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz. Daha güçlü ve daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum. Sürekli ilerleyen, gelişen ve uluslararası alanda giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin 2023 hedeflerine, bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz. Kocasinan olarak Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Yüzyılı'nı inşasına büyük katkı sağlayacağız. Bu vesile ile muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum”.



BAŞKAN İNCETOPRAK’TAN 99. YIL MESAJI
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.  

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şehitlere duyulan minneti dile getirdi. Cumhuriyetin tam bağımsızlığını vurgulayan Başkan İncetoprak; "Cumhuriyetimizin özgürce yaşatılmasına vesile olan şehitlerimize minnet borçlu olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Tam bağımsız olmamızın teminatı olan Cumhuriyetimizin sahiplenmesi noktasında MHP olarak duruşumuz sonsuza kadar sürecektir. Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü ilk günkü heyecanı ile tekrar yaşamanın gururu içerisindeyiz. Bizlere düşen görev, başta Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, büyük Türk ordusu ve aziz Türk Milletinin bizlere bıraktığı bu mirasa sahip çıkmaktır. Çünkü Cumhuriyet, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın tek yoludur. Bağımsızlığı, ruhunun her noktasına işlemiş olan büyük Türk milleti, bu özelliğini kaybetmeden, kutlu miras Cumhuriyeti ilelebet yaşatacak ve büyütecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ'dan 29 Ekim mesajı



 "Cumhuriyet, egemenliğin doğrudan millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır" 
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, belirli zaman dilimlerinde karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istendiğine vurgu yaparak, “Ancak buna rağmen aziz milletimizin ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Bunun en son örneği ise içimizdeki hainlerin 15 Temmuz kalkışma girişimidir. Daha önce de olduğu gibi milletimiz bu hainlere gereken dersi vermiştir. Cumhuriyet, egemenliğin bir kişiye, gruba, sınıfa değil doğrudan millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.



 
KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak sanayicilerin ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet, her türlü imkansızlığa rağmen, çok ağır bedeller ödenerek, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet ile Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin 99. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme kararlılığıyla, daha büyük mesafeler alacağımıza inanıyorum.

Ekonomik olarak en güçlü ülkeler arasında yerimizi almak için daha çok üretmek, zenginleşmek ve gelişmek zorunda olduğumuz açıktır. Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle, bir ve beraber olarak, Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in hedeflediği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için, iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle ve ihracatla ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bu sorumluluklarımızı yerine getirmede tüm üyelerimizle birlikte azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, sanayicilerimizin, işadamlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”




Odakır’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “29 Ekim’de tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu ilan ettik bundan 99 yıl önce. Bugün de aynı kararlılıktayız. Cumhuriyet’in 100. yılına doğru giderken bu mutluluğu ve sevinci paylaşıyoruz” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Odakır, Cumhuriyet’in 99 yaşında olduğunu hatırlatarak, 100. yılına büyük bir heyecanla ulaşmayı beklediklerini kaydetti. Başkan Odakır, 29 Ekim’de tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunun ilan edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bundan 99 yıl önce Türk milleti onca zorluk ve yokluk içerisinde bir savaş verdi. Canıyla, kanıyla vatanını korudu, düşmanın mermisine karşı göğsünü siper etti. Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk milleti, kutlu ve büyük bir mücadeleyle, birlik ve beraberlik sayesinde Cumhuriyet’i kurdu. Atatürk, ‘Cumhuriyet en büyük eserimdir’ demişti. Bu en büyük eser, Türk milletinin yapısına karakterine en uygun bir idare sistemidir. Geleceğin güvencesi ve teminatıdır. Ülkemiz günümüz şartlarına gelirken kolay ulaşmamıştır, Türk milleti genciyle yaşlısıyla türlü fedakarlıklarla el ele vererek bugünün Türkiye’sinin temelini atmıştır. Bizler de günümüzde bu bilinçle Cumhuriyet’imize, ülkemize sahip çıkmalı, elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Cumhuriyet’imizin kazanımlarını birlik ve beraberlik içerisinde korumalı ve yaşatmalıyız. Unutulmamalıdır ki ülkemizin, Cumhuriyet’imizin dün düşmanları olduğu gibi bugün var yarın da olacak. Her daim bunun farkında olup bilinçlerimizi uyanık tutmalı, var gücümüzle ülkemiz adına mücadele edip vatanımıza sahip çıkmalıyız. Türk milleti olarak, dün olduğu gibi bugün yine aynı azim ve kararlılıkla milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyet’imize sahip çıkıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygularla Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir..
Milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet; Türk Milleti için sadece yönetim şekli değil, herşeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin ve kurtuluş savaşının sonucunda elde ettiği büyük zaferin sonucudur. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim gününü Cumhuriyet bayramı olarak Türk milletine armağan etmiş, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demiştir. ‘’Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’’. diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hepimizin en temel görevidir. Cumhuriyet; özgürlük, fazilet, çağdaşlaşmak demektir. Günümüzde geldiğimiz noktada bizler bilimde, teknolojide, sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, kültürde, sanatta hemen her alanda Atatürk’ün bize açmış olduğu yolda ilerliyoruz. Mirasımız olan Cumhuriyetimizi her zaman tek yürek olarak milletimiz ve Türk gençliğinin sayesinde sonsuza kadar koruyacağımıza yürekten inanıyorum.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canını feda etmiş tüm vatanseverleri rahmetle ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.
Cumhuriyet döneminde daha nice yüz yıllarımız olsun!


 

BAŞKAN ÖZDOĞAN’IN 29 EKİM MESAJI

“CUMHURİYET YENİDEN DİRİLİŞİN SİMGESİDİR.”


Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99‘uncu yılını kutladı. Özdoğan, "Cumhuriyet, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur” dedi

Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz” diyen Başkan Bilal Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Birlik, beraberliğin ve azmin zaferi olan büyük mücadelenin bizi bu günlere getirdiğinin farkında olup, bizlere bırakılan mirası da daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız.        Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 99’ uncu kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum.”

KAYÜ Rektörü Karamustafa’dan “Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Cumhuriyetin yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Rektör Karamustafa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet mesut, muvaffak ve muzaffer olacağını kaydetti.

Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;
“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk Milleti, Kurtuluş Savaşında topyekün mücadelesi ile büyük kahramanlık sergilemiş Anadolu toprakları ilelebet vatanımız olarak ilan edilmiştir. Tüm varlığı ile ilelebet var olacağını dünyaya haykıran Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’de kurduğu Cumhuriyet ile her alanda ilerleme ile geçmişten bugüne kadar geçen 99 yıllık sürede hedeflerine azimle ulaşmaya devam etmektedir. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşları ile güçlüdür, kuvvetlidir. Türk halkını birbirine bağlayan değerler; vatandır, topraktır, bayraktır, ezandır, inançtır, bağımsız ve hür yaşama arzusu ile birlik ve beraberliğidir; gerektiğinde de vatan uğruna canını seve seve feda edebilme fedakarlığıdır. 

Bugün bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Her alanda güçlenmek, ilerlemek için ortak hedeflere birlikte koşma günüdür. Geleceğin lider ülkesini, güçlü Türkiye’sini birlikte oluşturma günüdür. 

Bu vesilelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

BAŞKAN KALIN’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Türk Milleti’nin 1919’lu yıllarda yedi düvelin kurduğu ateş çemberini kırmayı başardığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Şule Kalın: “Cumhuriyetimizin ilanı, yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin mahsulü değil, Türk Milleti’nin istikbaline pranga vurmak isteyen dış mihrakların, manda ve himaye arzusu taşıyan yerli işbirlikçilerine, geleceği yabancıların boyunduruğu altında gören teslimiyetçi güruhlara da tarihi bir cevabın ve milli bir duruşun yegane göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluşunun manası olan 29 Ekim 1923 tarihi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devam edeceğinin bir nişanesi, önümüzü kesmeye çalışan hain odakların ise hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarının göstergesidir. Bu vesileyle Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıldönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle yad ediyor, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milliyetçi kahramanlara, Cumhuriyetimizin kazanımları kadınlarımıza, yakın veya uzak tarihimizde şehadetleriyle bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan, vatan ve millet uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda etmiş aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

İYİ PARTİ'Lİ KAZIM YÜCEL'DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
CUMHURİYETİMİZ, ATATÜRK İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA SONSUZA KADAR YAŞAYACAK



İyi Parti'li Kazım Yücel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk  Milleti'nin Cumhuriyet ile bağımsızlığının taçlandığını belirten Yücel, "Cumhuriyetimiz, Kuruluş ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş uygarlık yolunda ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır." dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi İyi Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yücel, "Cumhuriyetimiz, çok büyük engeller aşılarak azim ve kararlılığın sonunda kurulmuştur. Yurdumuz, 4 bir koldan düşman unsurları ile kuşatılmış, topraklarımız işgal edilmişti. Türk Milleti'nin karamsarlığa düştüğü anda Mustafa Kemal gibi bir ışık göründü. Karanlığa ve tarihe gömülmek istenen Türk Milleti, Mustafa Kemal'in liderliğinde küllerinden yeniden doğdu ve Kurtuluş Savaşı ile bağımsızlığını bir kez daha tescilledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bu zaferi bir son olarak değil, Türk Milleti adına yeni bir başlangıç saydı. Kurtuluş Mücadelesini başlatan Atatürk, Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetimi biçimini belirlemek için kollarını sıvadı. Kendi bekasını asla düşünmeyen eşsiz lider, yönetimin merkezine milleti oturmak ve yönetimi onlara teslim etmek amacındaydı.  Atatürk, Türk Milletinin özgürlüğünü, bağımsızlığını, çağdaş uygarlığını, inanç özgürlüğünü tam manasıyla karşılayacak olan Cumhuriyet'i yönetim biçimi olarak kafasında belirledi ve 29 Ekim 1923 tarihinde Türk Milleti'nin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak belirledi. Bunu ancak ve ancak şahsi ikbali peşinde koşmayan, kendinden çok milletini düşünen, onca imkana rağmen milletin yönetime ortak olmasını isteyenler yapabilirdi. O kişi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk idi. Kendinden çok milletini düşünen eşsiz lider, 29 Ekim'de Cumhuriyeti ilan ederek Türk Milletine büyük bir bayram hediye etti" dedi.
BYücel, "Bize düşen görev, Cumhuriyetimizin anlamını ve önemini derinlemesine kavramak, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerini özümsemek olacaktır. Bu bağlamda, önceliğimiz Cumhuriyetimizi ve değerlerini korumak olmalıdır. Sonrasında da Cumhuriyete bağlı nesiller yetiştirmek hedefimiz olmalıdır. Buradan biz İYİLER olarak söz veriyoruz. Cumhuriyetimizi, Kuruluş ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda ilelebet yaşatacağız. Cumhuriyet düşmanlarına asla fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!" diyerek sözlerini bitirdi.

Mimarlar Odası’ndan “Cumhuriyet Bayramı” mesajı

      Mimarlar odası yönetimi adına Milletimizin Cumhuriyet bayramını kutlayan başkan Murtaza ER : “Cumhuriyetin 99. Yılını geride bırakarak 100. Yılının içine girdik. Cumhuriyet, Kuvay-ı milli ruhu ile çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin sonucunda Türk milletine armağan edilen yeniden doğuşun simgesidir. Temelinde kan ve imanın olduğu, Türk milletinin hürriyet ve eşitliğini savunan bu yapı tüm düşmanlarına rağmen sarsılmadan ayakta kalacaktır. Bu coğrafyayı Türk’e vatan kılan ruh, aynı azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir.

       Bu inançla; fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesillerin yetişmesini sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu vatanı armağan eden tüm silah arkadaşlarını şükran, saygı ve minnetle anıyoruz.  Tüm üyelerimizin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.” dedi.

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı…

Yalçın: Sanayiciler olarak üzerimize düşen görev üretmek ve yenilikler ortaya koymaktır
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yalçın mesajında; “Sanayiciler olarak üzerimize düşen görev, Cumhuriyetimizin değerlerinden ayrılmadan, ürettiklerimizle dünyanın dört bir yanına ulaşmak, üretilemeyeni üretmek ve insanlık için yenilikler ortaya koymaktır.” dedi.
Başkan Yalçın mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle topyekûn olarak verdiği tarihte eşine rastlanmayan destansı mücadelenin sonucunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Milletçe verilen büyük mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kayseri OSB Başkanı Yalçın, mesajını şu şekilde sürdürdü:
“Bundan 99 yıl önce bu topraklarda yaşayan insanımızın yüreğinde iman gücü ile verdiği mücadele, sonlanmamış ve halen devam etmektedir. Milletimizin bağımsızlık ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma arzusu yeni bir yüzyılda da devam etmektedir. Türk milleti 99 yıl önceki heyecan ve güçle bugün de daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ve karşılaştığı tüm olumsuzlukları bertaraf ederek, yoluna devam etmektedir. Sanayiciler olarak üzerimize düşen, Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir miras olan Cumhuriyetimizin değerlerinden ayrılmadan, dünyanın dört bir yanına ulaşmak, üretilemeyeni üretmek ve insanlık için yenilikler ortaya koymaktır.
Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Gazilerimizin ve yüce Türk milletinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

SEMA KARAOĞLU’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
CUMHURİYET BİR MUCİZEDİR
CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK KAZANIMIDIR


Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu,  Cumhuriyet’in 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine savaş açanlara tepki gösteren Dr. Karaoğlu, 99 yıl önce yaklaşık 13 milyon Anadolu nüfusunun çoğunluğunun köyde yaşadığını , halkın % 95’inin okuma yazma bilmediğini bir kez daha hatırlamamız gerektiğini söyledi. Kadınların binde 4’ü , erkeklerin yüzde 7’si okur yazardı. Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmemiş; aksine lügatimiz, alfabemiz, dilimiz ve düşüncemiz Cumhuriyet ile taçlanmıştır" dedi
CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA
Türkiye Cumhuriyeti tam 99 yaşında. Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği  Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da Cumhuriyet’in 99'uncu yıldönümü dolayısıyla yayınladığı  mesajında  “Anadolu’da sömürgeci ve işgalci emperyalistlerin hedefi  olan Türk Milleti , işgale sessiz kalan İstanbul Hükümetinin baskılarına ve tehditlerine rağmen, işgale karşı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bağımsızlık mücadelesini başlattı ve 30 Ağustos Zaferi ile bağımsızlığını tüm dünyaya ilan edip , Türk Milletinin karakterine en uygun olan Cumhuriyet ilan edildi” dedi.
CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK KAZANIMIDIR
Karaoğlu, “'Artık hükümet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükümettir. Artık hükümet ve hükümet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır' diye Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizlere Cumhuriyetimizi ne de güzel tanımlamış. Cumhuriyet, bu topraklarda bir devlet ve bir yönetim biçiminden öte; halk için ilkesel bir yol haritasıdır. Bu yol haritasını takip etmek bizi bugünün karanlığından yarının aydınlığına çıkaracaktır” şeklinde konuştu.
Karaoğlu, AKP'li Mahir Ünal'ın “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao’nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” açıklamasına da tepki gösterdi. Karaoğlu, "Cumhuriyet, Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet ile hükümet millet olmuştur. Millet hükümet olmuştur.  Millete efendilik  taslayanlar, milleti yok sayanlar bu anlayışlarının sürdürmenin derdini ve tasasını taşısalar da Cumhuriyet kazanımı ile bizler anlara fırsat vermeden değerlerimizi korumaya devam edeceğiz. Türk Milleti Cumhuriyet değerleri ile muassır medeniyet seviyelerine ulaşacak. Türk Tarih Kurumunu ve  Türk Dil Kurumu'nu kuran, asırlar sonra Devletin ismine Türk adını veren, Anadolu'da başlattığı kazı çalışmaları ile Türk izini bulmaya çalışan, Türk'ü Türk yönetmelidir diyen biri nasıl olur da Cumhuriyet ile Türk Milletinin lügatını, dilini, düşüncesini yok etmeye çalışır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu bakış açışı Türk Milletine güvenmemektir, Türk Milletini küçük görmektir, kendi ikbalini düşünmektir. Cumhuriyet ile Türk Milleti özüne dönmüş, değer bulmuş ve yönetimin asıl sahibi olmuştur" dedi.


KAZANIMLARI KORUYACAĞIZ
Dr. Sema Karaoğlu,  “Bugün Cumhuriyetimize, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine duyulan derin bağlılık ile çağdaş bir toplumu yaşatma çabasındayız. Bu amaçla Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmak ve onları doğru uygulamak, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek bizlere düşen büyük sorumluluktur. Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle en büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bütün Türk Milletini 29 Ekim coşkusunu yaşamaya davet ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyor ve Türk Milletine saygılarımı iletiyorum" şeklinde sözlerini bitirdi.


 

CHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Sunu şöyle dedi:

Cumhuriyetimizin yeni bir yaşına daha erişmiş bulunuyoruz. Geçmişi büyük başarılar, şan ve 
şerefle dolu cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun.
Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla, eğitim hamleleriyle, bayındırlık faaliyetleriyle 
kısa bir süre içinde muazzam bir gelişim ivmesi yakalayan Cumhuriyetimiz büyük önder 
Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği üzere bilhassa kimsesizlerin kimsesi 
olmuştur. 
Kendi kaderine terk edilmiş bir halk, işgale uğramış bir vatan ve üretimin olmadığı bir ülkeden 
on yılda fabrikalar kuran, okullar açan, yurdu demiryolu ağı ile ören, kadınına seçme ve seçilme 
hakkı veren, dünya devletleri arasında sözü dinlenir ve saygın yerini alan Cumhuriyetimiz, Türk 
ulusunun büyük önderiyle gerçekleştirdiği mucizenin de adıdır.
Cumhuriyet kuruluş yıllarının kıt imkanlarıyla, tahsil için bir kıvılcım olarak Avrupa'ya gönderilip 
alev olarak geri dönen yoksul Anadolu çocuklarıdır.
Cumhuriyet, en ücra köyüne dek götürülen bayındırlık ve sağlık hamleleri sayesinde sıtmanın, 
tifüsün, çocuk felcinin ve daha nice salgın hastalığın pençesinden kurtarılan Fatmaların, 
Hasanların, Ayşelerin, Mehmetlerin hikayesidir.
Cumhuriyet, Ispartanın bir köyünde çobanlık yapan çocuğu Cumhurbaşkanlığı makamına 
getiren eşit yurttaşlık anlayışıdır.
Cumhuriyet, "sofrada dahi yeri olmayan, sanki hiç yaşamamış gibi ölen" cefakar kadınımızın 
daha bir on yıl geçmeden, dünya kadınlarından önce seçme ve seçilme hakkını kazanmasıdır.
Cumhuriyet, öncesinde okur yazar oranı yüzde üç bile olmayan Türk kadınının avukat, hakim, 
öğretmen, doktor olabilmesidir.
Cumhuriyet, çeşitli vergilerle ezilen köylünün kendi toprağına sahip çıkması, sıradan bir 
bakkalın ülkenin en büyük iş insanı olabilmesidir. 
Cumhuriyet, Akkışla’dan, Bünyan’dan, Hacılar’dan, Tomarza’dan çıkarak Uçak fabrikasında, 
Bez fabrikasında, Anatamirde iş tutan, meslek öğrenen, torna tezgahında, cer atölyesinde, iplik 
makinesinde üretim yapmış, bu ülkeye değer kazandırmış, Kayseri’de sanayi atılımlarının 
oluşmasına ön ayak olmuş işçiler ve ustaların azmi ve heyecanıdır.
Cumhuriyet, her köy ve beldeye okul götüren her il ve ilçede parasız yatılı okullar açan eğitim 
hamleleriyle çocuklarını okutan yoksul ve kimsesiz anadolu insanıdır.
Cumhuriyet ilk kadın doktor Safiye Ali, ilk kadın hakim Suat Berk, ilk kadın öğretmen Refet 
Angın, ilk kadın muhtar Gül Esin, ilk kadın milletvekili Satı Çırpan, ilk kadın pilot Sabiha 
Gökçen, ilk kadın arkeolog Jale İnan'dır.
Kısacası her evde yaşanmış ve yaşanacak bir cumhuriyet mucizesi mutlaka vardır. 
99. yılını idrak ettiğimiz bu aziz cumhuriyet sayesinde kul ve reaya olmaktan kurtulup eşit birer 
yurttaş olan, cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp buna rağmen cumhuriyet 
değerlerine iftirada bulunanlar ise en hafif tabirle bu ülkenin lanetlileridir.
Nasıl yüzyıl öncesinde ateşle imtihandan alnının akıyla çıkmış, anka kuşu gibi kendi 
küllerinden doğarak Anadolu aydınlanmasını ve Türk mucizesini gerçekleştirmişsek, 
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, 
huzur ve refah içerisinde idrak edeceğiz. 
Bu vesileyle kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 99. yılını kutluyor, Cumhuriyeti bize 
armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 
Cumhuriyetimizin inşasında emeği geçen milletimizin asil evlatlarını saygı ve minnetle 
anıyorum.


 


 
 

 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum