• Reklam
Reklam
Reklam

KAYSERİ POLİSİ AĞUSTOS'TDA DA SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMADI!

Kayseri’de emniyet Müdürlüğü ekipleri Ağustos 2022 döneminde de suçlulara göz açtırmadı. Yapılan bir çok eperasyonda çok sayıda suçlu yakalanarak adli makamlara teslim edildi bir çok suç aletine ve kaçak malzemeye de en konuldu.

KAYSERİ POLİSİ AĞUSTOS'TDA DA SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMADI!
07 Eylül 2022 - 15:55 - Güncelleme: 07 Eylül 2022 - 15:58
 Kayseri’de emniyet Müdürlüğü ekipleri Ağustos 2022 döneminde de suçlulara göz açtırmadı. Yapılan bir çok eperasyonda çok sayıda suçlu yakalanarak adli makamlara teslim edildi bir çok suç aletine ve kaçak malzemeye de en konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Ağustos’t ayapılan çalışmaları şu şekilde duyurdu:


1-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

Cinayet Büro Amirliği: (2)’si kasten öldürme, (1)’i kasten öldürmeye teşebbüs, (1)’i mala zarar verme (kurşunlama) olmak üzere işlem yapılan (4) olay ile ilgili yakalanan (20) şüpheliden (5)’i tutuklanmıştır. Şüphelilerden (2) adet tabanca, (3) adet tüfek, (3) adet bıçak ele geçirilmiştir.

Gasp Büro Amirliği: (2)’si yağma (gasp), (1)’i tehdit olmak üzere işlem yapılan (3) olayda yakalanan (9) şüpheliden (3)’ü tutuklanmış, (1)’i hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. 

Ahlak Büro Amirliği: (1)’i cinsel içerikli suç, (6)’sı kumar olayı olmak üzere toplam (7) adli olayda yakalanan (8) şüpheli hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca fuhuş, kumar ve Kabahatler Kanunu kapsamında toplam (61) şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Fuhuş yapıldığı tespit edilen (12) ev ilgili komisyon kararı ile kapatılmıştır.

 Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği: (30)’u evden, (26)’sı işyerinden ve kurumdan, (12)’si otodan, (20)’si açıktan, (8)’i bisiklet ve elektrikli bisiklet, (13)’ü diğer olaylar olmak üzere işlem yapılan (109) olayda yakalanan (130) şahıstan (16)’sı tutuklanmıştır. Yakalanan şüpheli şahıslardan elde edilen yaklaşık 50.000 TL değerinde malzeme müştekilerine teslim edilmiştir.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği: (17)’si oto, (45)’i motosiklet hırsızlığı olmak üzere (62) olay meydana gelmiş, (20) adet oto ile (26) adet motosiklet bulunarak müştekilerine teslim edilmiştir. Olaylarla ilgili yakalanan (28) şüpheliden (6)’sı tutuklanmıştır.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği: İlimizde haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (380) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş olup, yakalanan şahıslardan (194)’ü tutuklanmıştır.

Dolandırıcılık Büro Amirliği: (7) dolandırıcılık olayı ile ilgili yakalanan (13) şüpheliden (3)’ü tutuklanmıştır. Dolandırıcılık konularında Cumhuriyet Savcılığınca gönderilen (17) ayrı olay ile ilgili talimat evrakının gereği yapılmıştır. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslara, vatandaşlarımızın toplamda 253.000 TL göndermeleri engellenmiştir.

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği: Kayıp müracaatı alınan (121) şahıstan (107)’si bulunmuş olup, (14) kayıp şahsın ise arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği: Yapılan uygulama ve çalışmalarda, (8) aranan şahıs yakalanarak gerekli işlemler yapılmış, (1) adet bıçak, (6) adet ateşli silah ile (50) adet fişek ve (64,4 gr.) çeşitli narkotik madde ele geçirilmiştir. Meydana gelen asayiş olaylarına karışan (34) şüpheli yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 1 Ağustos 2022 – 31 Ağustos 2022 Tarihleri Arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Faaliyetleri 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak”,” Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak”, “Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme” suçlarından toplam (102) olayda (159) şahsa yasal işlem yapılmıştır. Haklarında işlem yapılan şahıslardan (27)’si tutuklanmış, (6)’sı adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır.

“Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak”, “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan (32) şahıs yakalanmış olup, yakalanan şahıslardan (15)’i tutuklanmıştır.

Yapılan operasyonlarda, (8 kilo 830 gram) metamfetamin, (52,6 gram) sentetik kannobinoid, (30,67 gram) esrar, (62,75 gram) eroin, (2,25 gram) kokain, (32) adet uyarıcı ecxtasy hap, (170 kök) hint keneviri bitkisi, (218) adet kırmızı reçeteye tabi sentetik hap, (5) adet tabanca, (4) adet tüfek, (25) adet dolu fişek, (13) adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ele geçirilmiştir.

 01 Ağustos 2022- 31 Ağustos 2022 Tarihleri Arasında Çocuk Şube Müdürlüğü Faaliyetleri


İlimizde ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kâğıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen (11) aileye, Türk Ceza Kanunu’nun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan adli işlem, (4) şahsa ise Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesinden idari işlem yapılmıştır. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmaları devam etmektedir.
Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla 01/08/2022 ile 31/08/2022 tarihleri arasında “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” adı altında ilimiz merkezinde park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde toplam (5) adet uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalarda (3.705) kişi sorgulanmış, aranması olan (4) şahıs yakalanmış, (131) iş yeri denetlenmiştir
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlaması amacıyla denetim kontrollerimiz sürekli olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

01-31 Ağustos 2022 tarihleri arası Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü genel faaliyet ve çalışmalarında, hane, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık yerler ile yüz yüze yapılan vatandaş görüşmelerinde (1.963) bilgilendirme faaliyeti yapılmış, engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik (28) sosyal yardım faaliyeti, (1) etkinlik olmak üzere (29) sosyal etkinlik ile suç mağduru vatandaşlarımıza yönelik (17) destek ziyareti gerçekleştirilmiştir. 
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hırsızlık olaylarının önlenmesinde güvenlik kamerası taktırılması konusunda (43) işyeri ve konuta bilgilendirme çalışması yapılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında asayiş ve güvenlik konularında emniyet birimlerine (3) bildirim, güvenlik açısından risk oluşturan metruk yapıların yıkılması veya güvenlik tedbiri alınması hakkında ilgili kurumlara (35) metruk yapı bildirimi olmak üzere (38) bildirimde bulunulmuştur. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce e-posta, dilekçe, vb. (95) talep ve şikâyetler cevaplanarak gereği yapılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi kapsamında, hayırsever vatandaşlarımızca temin edilen (2) itmeli engelli aracı, ihtiyaç sahibi (2) vatandaşımıza ulaştırılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü proje, genel faaliyet ve çalışmalarında 01-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında (4.910) vatandaşımıza ulaşılmış, Genel Güvenlik ve Asayiş, Hırsızlık, Dolandırıcılık konuları ile ilgili (2.800) adet broşür, afiş, sticker vb. bilgilendirme ve bilinçlendirme materyali dağıtılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.    

01.08.2022 – 31.08.2022 Tarihleri Arasında Trafik Faaliyetleri 

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü

Müdürlüğümüz trafik ekiplerince ilimizde yapılan uygulamalarda, (38.552) araç kontrol edilmiş, eksikliği görülen (13.707) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan (215) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, (524) araç ise çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.
Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; (278)’i yaralamalı ve (371)’i maddi hasarlı olmak üzere toplam (649) trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (359) vatandaşımız yaralanmıştır.


Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü

Trafik denetimlerinde kontrol edilen (54.259) araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen (25.116) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan (25) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, (394) araç ise çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.
Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; (3)’ü ölümlü, (38)’i yaralamalı ve (72)’si maddi hasarlı olmak üzere toplam (113) trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (3) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (121) vatandaşımız yaralanmıştır.

İlçe Merkezleri
İlçe Merkezlerinde (7.072) araç kontrol edilmiş, eksiği ve kural ihlali tespit edilen (3.670) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve 100 ceza puanını doldurmaktan (31) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, (65) araç ise çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.
Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde (2)’si ölümlü, (45)’i yaralamalı ve (28)’i maddi hasarlı olmak üzere toplam (75) trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda (2) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (45) vatandaşımız yaralanmıştır.

 

 



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum