• Reklam

KAYSERİ MARKA OLMALI!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özha Türkiye’de üretim konusunda önemli bir konuma sahip olan Kayseri’nin Ay Çekirdeği ve Kabak Çekirdeğinde birinci olduğundan ve bu konuda markalaşılması gerektiğine değindi.

KAYSERİ MARKA OLMALI!
18 Ekim 2021 - 14:26
AY ÇEKİRDEĞİNDE VE KABAK ÇEKİRDEĞİNDE "Kayseri" Marka olmalı.
Özhan yaptığı basın açıklamasında; “Çekirdek hasadı başladı; peki "Kayseri'nin AY ÇEKİRDEĞİNDE ve KABAK ÇEKİRDEĞİNDE Birinci olduğundan" Türkiye'nin ve hatta Kayseri'nin haberi var mı? Çerezlik KABAK ÇEKİRDEĞİ ve AYÇEKİRDEĞİ üretiminde yıllara göre her zaman birinci veya ikinci sırada yer alan Kayseri'nin, bunu bir marka değeri haline dönüştürememesi büyük eksilik. Birçok kuruyemiş çeşidinin çeşitli şehirlerimizle anıldığı ve bu markalaşma sayesinde ciddi girdi sağladığı ortadayken, Kayseri'nin KABAK ÇEKİRDEĞİNİ ve AY ÇEKİRDEĞİNİ markalaştıramaması bu ürün bazında olması gereken ekonomik katma değeri büyük ölçüde düşürmekte.” İfadelerine yer verdi.

Özhan; “Tüketimi ilk sıralarda yer alan bu iki kuruyemiş çeşidinde, Kayseri üretime sağladığı katkının karşılığını ancak markalaşarak alabilir. Sucuk, Pastırma ve Mantı değerlerinin yanında bu iki ürünü eklemek için gerekli çalışmalar yapılmalı, Kayseri hak ettiği marka değer payını almalı. Giresun Fındığı, Antep Fıstığı, Çorum Leblebisi gibi Kayseri Çekirdeği markalaşamaz mı?” sorusunu soran İyi Parti’li isim Türkiye’de üretimde ilk sıralarda yer alan Kayseri Ay Çekirdeği ve Kabak Çekirdeğinde bir marka olmalı, dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum