• Reklam

KAYSERİ'DE ÇİLEK HASADI BAŞLADI

Kayseri’de çilek hasadı başladı. Bahçeden, “ kendin topla hatta toplarken istediğin kadar da ye’ sloganı ile satılan çilekler vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşıyor.

KAYSERİ'DE ÇİLEK HASADI BAŞLADI
10 Haziran 2022 - 12:17 - Güncelleme: 10 Haziran 2022 - 12:21
Hem meyve olarak taze taze tüketmeyi hem de kış için reçel yapmayı planlayan vatandaşlar çilek bahçelerine akın ediyor. 



Çilek bahçelerine ise ilginin yoğun olduğu belirtiliyor açık alanda yapılan çilek  üretimi hem perakende olarak hem de manavlara ve toptancılara satış yapılıyor. 
Her yıl ihtiacı olan çilekleri bu bahçeden aldığını anlatan ev hanımı Reyhan Berkehan, ürünlerin taze ve organik oluşundan dolayı bu mekanı tercih ettiklerini söyledi. Reyhan Berkehan, “Becen Mahallesi ve Altınoluk bölgesinde bulunan çilek bahçelerini çok seviyoruz. Ailecek buraya gelip hem ihtiyacımız olan çilekleri alıyoruzÇilekleri de  tamamen kendimiz topluyoruz. Toplarken de istediğimiz kadar yiyoruz tabi abartmadan. Buna bahçe sahibi müsaade ediyor.” Dedi.



Çilek hasadı ile ilgili de bilgi veren Reyhan Berkehan, “ Çilekler  Haziran gibi toplanıyor sonra dinlenmeye geçiyor. Eylül Sonu Ağustos başına kadar tekrar hasat oluyor Tüm Kayseri halkına bu çilek bahçelerini tavsiye ederim. Çocuklarıyla arkadaşlarıyla gelsinler hem taze ve organik çilek yesinler hem de ihtiyaçları olan çilekleri alıp evlerine gönül rahatlığı ile götürsünler” dedi.  

Bahçeden toplanarak satın alınan çileklerin kilo fiyatı ise 25 TL olduğu belirtildi.



Haber: AYAKLIGASTE.COM 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum