KAYSERİ'DE BİR DEAŞ'LI TERÖRİST DAHA YAKALANDI!

    Kayseri’de jandarma ekipleri yaptıkları başarılı operasyonda Suriye uyruklu olan DEAŞ terör örgütüne üye bir teröristi yakaladı.

    KAYSERİ'DE BİR DEAŞ'LI TERÖRİST DAHA YAKALANDI!
    09 Eylül 2022 - 16:11
     Kayseri’de jandarma ekipleri yaptıkları başarılı operasyonda Suriye uyruklu olan DEAŞ terör örgütüne üye bir teröristi yakaladı.

    İl Jandarma Komutanlığı konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:


        İlimiz Jandarma Komutanlığınca, Ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütü üyelerinin tespiti maksadıyla yapılan istihbarı, çalışmalar ve detaylı araştırmalar neticesinde; Suriye’de bulunduğu dönem içerisinde:
        - DEAŞ Silahlı Terör Örgütü bünyesinde silahlı faaliyet yürüttüğü tespit edilen Suriye uyruklu (1) şüphelinin yakalanması ve delillerin ele geçirilmesine yönelik 08.09.2022 tarihinde Kayseri Kocasinan ilçesinde bulunan (1) adreste icra edilen operasyon ile ikamet ettiği adreste yapılan araması neticesinde (1) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheliye ait birçok dijital materyal ele geçirilmiş olup, işlemlerinin tamamlanmasına müteakip çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak 09.09.2022 tarihinde Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

        Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik Terörle Mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir.

    Öteyandan, jandarma ekipleri yaptıkları çalışmada tarihi eser kaçakçılığı yaban bir kişiyi yakaladı. Konuya ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:
     İlimiz genelinde tarihi eser kaçakçılığı yapan şahısların tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Melikgazi ilçesinde (A.K.) isimli şahsın ikametinde yapılan aramada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (550) adet sikke ele geçirilmiştir. (A.K.) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli tahkikata başlanılmıştır.

        Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan operasyonlar, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.
          Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum